avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturile parintesti

va rog, un sfat!
in speta, mama minorului a depus actiune prin care solicita restrangerea programului tatalui la "minimul posibil" invocand ca motive faptul ca tatal a batut minorul. mama uzeaza de acte medicale care le-a obtinut ca urmare a presiunilor facute asupra colegilor de breasla (medici)-respectiv certif med-legal,adeverinta de la psiholog.exista pe rol ordonanta presed si o actiune de fond cu acest obiect. reclamanta mai adreseaza cereri "accesorii" de decadere din drepturile parintesti Autoritatii Tutelare si Directiei de protectie a copilului, pt aceleasi motive. certif med -legale atesta 3 zile de ingrij medicale pt un abuz fizic presupus dar inexistent, faptic, tatal neagresandu-si copilul. inafara de martori care pot confirma faptul ca intre tata si copil existau relatii foarte bune si expertizarea certif med-legal, ce alte probe poate invoca tatal in apararea sa? intr-o astfel de situatie ce mijloace legale are la indemana tatal pt a demonstra adevarul si a combate toata probatiunea falsificata de reclamanta-mama? daca mama aduce doi martori mincinosi care spun ca au vazut minorul batut tatal se poate astepta la o hotarare care sa-i rapeasca orice drept parintesc? minorul are 6 ani si e foarte influentat de mama, mituit cu jucarii si amenintat cu sanctiuni daca nu spune ce vrea mama! multumesc!
Cel mai recent răspuns: alfa_omega , utilizator 18:48, 3 Octombrie 2009
Mi se pare un lucru grav ca mama incearca sa intrerupa legatura tatalui cu minorul, uzand de aceste mijloace nedemne. Prezumandu-se insa faptul ca un certificat medico-legal atesta realitatea si nedovedindu-se contrariul,in plus , prezentandu-se si alte dovezi in fata instantei, este posibil ca tatal sa fie decazut din drepturile parintesti. Minorul, avand doar 6 ani, legal , nu ar putea fi audiat , insa , in vederea aflarii adevarului , s-ar putea dispune si audierea lui.
Ca este un lucru grav nici nu mai intra in discutie, dar ceea ce acum e important pentru tata si relatia sa cu propriul copil este sa poata demonstra adevarul si cu ce fel de probe o poate face?!
Stim cu totii ca "doamna justitie" e legata la ochi si ca propria nevinovatie nu e prezumata ci vinovatia, din pacate, de aceea va solicit ajutorul in acest caz!
PS Audierea minorului montat de mama nu ar putea ri elocventa in acest caz.Psihologii platiti sa spuna ce zice reclamantul ca e adevarat nu sunt adevarati profesionisti, asa ca nici o evaluare "la cerere"a copilului dpdv psihologic nu apare relevanta Dureros si de neimaginat!
Va recomand calduros sa consultati un avocat in particular, cu actele pe masa. Daca mama detine acte medicale si martori care pot atestab ca tatal si-a agresat fizic copilul, situatia nu este prea roza pentru acesta...;)
Ma refeream la martori mincinosi care ar putea atesta in fals ca au vazut urme de agresiune asupra minorului la reintoarcerea acestuia de la tata.(pentru ca acestia nu s-ar expune in acest mom la o plangere pt mart mincinoasa, fiind vb de un fapt ce-l atesta teoretic si nu poate fi probat practic ca ei nu au vazut ce declara ca au vazut).Avocatul tatalui exista deja si tocmai dspre aceste probabilitati l-a incunostiintat pe tata (justitia in Romania se face si cu martori mincinosi).
Sa inteleg ca e posibil orice, deci si condamnarea acestuia la a nu-si mai vedea copilul pt fapte inventate de o mama incapabila sa vada interesul copilului de a pastra legaturi cu tatal sau si preocupata doar de dorinta de a face rau fostului sot????multumesc pentru orice sfat!
Marturia mincinoasa este greu de dovedit, dar nu imposibil. Dar aceasta se poate stabili numai in cadrul unui proces penal, ceea ce ar fi ulterior solutionarii cauzei civile deduse judecatii.
Astfel, eu va recomand sa angajati un avocat in cauza. Fata de imprejurarile cauzei, acesta va alege cea mai buna strategie de aparare. ;)

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Probe incredintare minori pauleo pauleo Buna ziua, Nu am fost casatoriti si suntem in proces pt. incredintarea copiilor (un copil are 3 ani si celalalt 4 ani). S-au admis de catre instanta: proba cu ... (vezi toată discuția)