Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate cori80

latka a scris:

1.N-ați scris pentru ce v-a amendat, initial.
2.Acest tip de contravenție se probează in instanță. Dacă pe înregistrare apare masina dvs. cum puteți nega ?
3. Ati fost oprit și identificat, asta contează.

Dar puteți depune plângere contravențională, e dreptul dvs.

Înțeleg ca nu se poate anula acest proces verbal chiar dacă numărul de înmatriculare este trecut greșit in toate locurile destinate pentru identificarea vehiculului?!?
Voi plăti amenda dar o asemenea greșeală nu aș trece-o cu vederea.
Mulțumesc!

latka a scris:

Sugestie la ce ? E doar o eroare materială, care nu schimba identificarea contravenientului.

Sugestie la cum ar trebui sa procedez… teoretic eu nu am condus mașina cu acel număr de înmatriculare. De unde știu eu ca nu au făcut o eroare și cel din fața mea sau din urma mea a mers cu acea viteză. Pe mine m-a oprit mi-a cerut actele și asta a fost. Diferența de viteză a fost mică peste cea legală motiv pentru care nu am avut obiecții dar totuși numărul de înmatriculare nu coincide cu cel de pe talon totodată cu cel al mașinii mele.
Bună ziua. Amenda de circulație cu număr de înmatriculare greșit.
Am observat ca numărul de imatriculare este greșit la localitate . Aveți vreo sugestie în acest sens după ce am semnat ca nu am obiecții și plecasem deja de la locul unde am fost oprită.
Pentru casa și teren exista act de vânzare cumpărare. Practic noi dorim sa dezbatem moștenirea si apoi sa partajat tot in 3. Mama nu mai dorește proprietatea

raluk0207 a scris:

Depinde cum a fost dobândit imobilul și ce acte de proprietate au avut părinții.

Buna ziua! Avem un teren unde se afla o casa , tatăl decedat se face succesiunea ...suntem 3 frati + mama , terenul și casa se împarte la toți? Sau jumătate este a mamei și cealaltă jumătate se împarte, mama și frații vor sa îmi lase mie casa și teren în jurul acesteia iar frații vor lua parti de teren.
Cum se procedează în acest fel, mama îmi poate vinde partea ei? Ea nu mai dorește proprietatea.
Buna ziua! Am lucrat part time 50% timp de 6 ani intro firmă care s-a inchis in 26 ianuarie. Azi cand am fost sa depun actele se somaj cu toate anexele completate se pare ca in ultimele 24 luni apar cu un stagiu de cotizare de 11 luni si 12 zile . Deoarece in luna Decembrie a fost cateva zile se somaj tehnic din motive neimputabile mie. Va rog daca puteti sa imi spuneti daca as putea face ceva pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj sau trebuie sa ma consolez ca nu se poate. Va mulțumesc pentru eventualele raspunsuri!
Stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj este cel de pe toata durata in care ai fost incadrat in campul muncii ? Sau doar pentru ultimul loc de munca ? Mulțumesc!
Buna seara! Somaj tehnic
Firma la care lucrez va inchide . Nu se stie cand dar nu mai au obiectul muncii iar pe noi angajatii ne-a pus in somaj tehnic. Întrebarea mea este . Daca beneficiez nu stiu exact pe cata durata de somaj tehnic la incheierea contactului mai am dreptul la somaj indemnizat sau nu?
Mulțumesc! Atat voiam sa stiu!]

Cornel Vasile a scris:

Nu sunteți obligata sa acceptați incetarea c.i.m. cu art 55 lit.b.C.mun.

Mulțumesc pentru răspuns!
Deci in principiu sunt obligata sa accept cealalta firma altfel firma ma concediaza fara drept la somaj?
Eu nu mai vreau nimic de la firma asta doar sa imi inchida contractul cu un art care imi da dreptul la somaj.
Eu am depus cv-uri in alta parte in speranta ca imi gasesc eu ceva timpul foarte scurt deoarece au anuntat tarziu de aceea ma gandeam ca daca nu accept pana gasesc ceva pe placul meu pentru a avea continuitate sa beneficiez de somaj.
Deci nu am cum sa le spun ca din punct de vedere legal trebuie sa beneficiez de somaj? Si sunt fortata sa semnez desfacerea contractului cu art 55 lit b si nu cu un art care da dreptul la somaj ?

Dorin Voicilas a scris:

Nu prea aveți ce face. Acceptați să va duceți la cealaltă firmă. Chestiunea cu șomajul, vă rog să rețineți că atunci când rămâneți fără serviciu, puteți beneficia de șomaj.