avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Amenda de circulație cu număr de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Amenda de circulație cu număr de înmatriculare ...

Bună ziua. Amenda de circulație cu număr de înmatriculare greșit.
Am observat ca numărul de imatriculare este greșit la localitate . Aveți vreo sugestie în acest sens după ce am semnat ca nu am obiecții și plecasem deja de la locul unde am fost oprită.
Cel mai recent răspuns: cori80 , utilizator 16:39, 12 Iulie 2025
Sugestie la ce ? E doar o eroare materială, care nu schimba identificarea contravenientului.

latka a scris:

Sugestie la ce ? E doar o eroare materială, care nu schimba identificarea contravenientului.

Sugestie la cum ar trebui sa procedez… teoretic eu nu am condus mașina cu acel număr de înmatriculare. De unde știu eu ca nu au făcut o eroare și cel din fața mea sau din urma mea a mers cu acea viteză. Pe mine m-a oprit mi-a cerut actele și asta a fost. Diferența de viteză a fost mică peste cea legală motiv pentru care nu am avut obiecții dar totuși numărul de înmatriculare nu coincide cu cel de pe talon totodată cu cel al mașinii mele.
1.N-ați scris pentru ce v-a amendat, initial.
2.Acest tip de contravenție se probează in instanță. Dacă pe înregistrare apare masina dvs. cum puteți nega ?
3. Ati fost oprit și identificat, asta contează.

Dar puteți depune plângere contravențională, e dreptul dvs.

latka a scris:

1.N-ați scris pentru ce v-a amendat, initial.
2.Acest tip de contravenție se probează in instanță. Dacă pe înregistrare apare masina dvs. cum puteți nega ?
3. Ati fost oprit și identificat, asta contează.

Dar puteți depune plângere contravențională, e dreptul dvs.

Înțeleg ca nu se poate anula acest proces verbal chiar dacă numărul de înmatriculare este trecut greșit in toate locurile destinate pentru identificarea vehiculului?!?
Voi plăti amenda dar o asemenea greșeală nu aș trece-o cu vederea.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! un proces verbal de contravenție poate fi anulat ... AdrianGal AdrianGal Bună ziua ! Un proces verbal de contravenție poate fi anulat dacă numărul de înmatriculare al mașinii a fost trecut greșit ? O înștiințare pentru ... (vezi toată discuția)
Am luat 6 puncte penalizare pentru ca aveam numaru in geam,ma poate ajuta careva cu niste raspunsuri? cosminu99 cosminu99 Buna Mai pot face ceva in instanta daca am fost amendat cu 6 puncte penalizare si talonul luat daca am fost oprit iar numarul din fata deoarece l-am agatat ... (vezi toată discuția)
Retinerea certificatului de imatriculare pentru ca nu aveam contractul de vanzare-cumparare asupra mea PuriceDan22 PuriceDan22 In data de 27.06.2015 am fost oprit de catre un echiaj de politie pentru motivul ca circulam cu viteza ,ce e drept circulam cu viteza ,am fost oprit si rugat ... (vezi toată discuția)