avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate buz_oianu

Activitate buz_oianu

Ii știu numele, seria de la buletin și adresa. Am luat legătura, dar nu dorește sa își onoreze obligațiile și nici banii nu ii returnează. Ba mai mult, ma amenință cu denigrare în cadrul instituției unde îmi desfășor activitatea.
Bună ziua. Am făcut o plata prin revolut pentru niște servicii care nu s-au ridicat absolut deloc la înălțimea așteptărilor. Nu s-a semnat nici un contract însă am ca și dovezi un schimb de email - uri și plata respectiva prin revolut. Este vorba despre servicii de consultanta. Nu numai ca s-a depășit termenul convenit cu mult, dar și documentația trimisa este incompleta și de toată jena.
Exista vreo cale legala prin care mi-aș putea recupera banii?
Va mulțumesc!
Bună ziua,
Exista vre-o modalitate prin care sa pot angaja soția, legal, ca menajera, bona, etc?
Care este modalitatea legala, care varianta e mai ușoară și care este mai ieftina?
Imi este necesara angajarea cu salariul minim, pentru a beneficia de vechime în munca.
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

Cu stima,
Ionut.
Bună ziua,
In continuarea întrării (holul) blocului se afla ghena de gunoi a unui magazin, ghena lipita de bloc (o construcție improvizata cu o aplecatoare și niște sarma de rapiță și ceva material verde peste toate astea) pe o lungime de aproximativ 6 metrii și o lățime de aproximativ 2 metrii,LIPITA DE BLOC.
Din cauza aceste ghene de gunoi avem probleme cu șobolanii și gândacii. În mai multe rânduri am făcut poze la pești morți în fata ghenei, pâine și alte resturi.
Am încercat pe cale amiabila trimițând mailuri patronului, dar degeaba, am fost la primărie, dar degeaba.
Ma puteți îndruma spre o lege, spre o instituție care sa poată face ceva.
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Bună ziua,

Am o problema care persista de mai bine de 2 ani. Vorbesc în numele a peste 200 de proprietari.
Din cauza traficului greu și infrastructurii rutiere(soseaua/partea carosabila), care nu a fost gândită pentru a suporta traficul greu, au apărut vibrații în blocurile din imediata vecinătate a părții carosabile, astfel, la fiecare tir (cap tractor+remorca), gol sau plin, blocul vibrează destul de puternic. Vibrațiile mai accentuate sunt atunci când tirul este plin.

Ce lege pot invoca în discuția cu primarul sau cu autoritățile competente sau cui altcuiva ma pot adresa?
Mulțumesc anticipat!

Cu stima,
Ionut Buzoianu
Va mulțumesc mult! Ne sunteți ca întotdeauna, de un real ajutor.
Va mulțumesc frumos! Găsisem in alte surse (tot aici, pe forumul dvs.) informația conform căreia perioada de 12 luni trebuie sa fie neapărat fara pauze... Voi merge oricum și la primărie să întreb. Va rog, daca se poate, ați putea să îmi indicați și textul legii? Mă aștept să urmeze o discuție în contradictoriu cu vreun reprezentant al primăriei și as vrea sa pot argumenta.
Va mulțumesc tare mult!
Buna seara! În cazul în care perioada minima de cotizare de 12 luni din cele 24 anterioare nașterii, este formata din perioade fara continuitate ( cu pauze), as mai putea beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului?
(Data estimată a nașterii: sfârșitul lunii mai 2019.
Perioade lucrate: aprilie 2016-31 iulie 2017 și 14 octombrie-14 noiembrie 2017, apoi perioada șomaj: noiembrie 2017- august 2018.
La data nașterii copilului nu voi proveni din câmpul muncii.)
Va mulțumesc pentru răspuns!
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Buna ziua! As vrea sa aflu, in cazul in care la data nașterii copilului nu as fi nici angajată, nici în șomaj, insa as îndeplini condiția celor 12 luni de cotizare minime, din cele 24 de luni anterioare nașterii (cumulând câteva luni lucrate și perioada de 9 luni de șomaj), dacă în această situație as avea dreptul la indemnizația de creștere a copilului.
Sau, eventual dacă m-aș angaja, va rog sa îmi spuneți dacă la calculul celor 12 luni minime se vor lua în calcul și cele 9 luni de șomaj.
Va mulțumesc!