avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația pentru creșterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația pentru creșterea copilului

Buna ziua! As vrea sa aflu, in cazul in care la data nașterii copilului nu as fi nici angajată, nici în șomaj, insa as îndeplini condiția celor 12 luni de cotizare minime, din cele 24 de luni anterioare nașterii (cumulând câteva luni lucrate și perioada de 9 luni de șomaj), dacă în această situație as avea dreptul la indemnizația de creștere a copilului.
Sau, eventual dacă m-aș angaja, va rog sa îmi spuneți dacă la calculul celor 12 luni minime se vor lua în calcul și cele 9 luni de șomaj.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: buz_oianu , utilizator 12:45, 9 Octombrie 2018
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ la data nasterii copilului.

Perioada de somaj este perioada care se ia in calculul celor 12 luni eligibile pentru CCC.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate / indemnizatie crestere copil raducup27 raducup27 Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: Sotia este angajata cu contract determinat de munca pana in data de 17.apr.2017. Este insarcinata si data aprox de ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil din somaj RamonaS82 RamonaS82 Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg cum se calculeaza indemnizatia pentru CIC in urmatorul caz: - pana in decembrie 2015 am avut ctr ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Amydia Amydia Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca, pentru a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului, am dreptul sa imi aleg cele 12 luni lucrate si sa le selectez ... (vezi toată discuția)