Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate deric

Activitate deric

Va multumesc pentru un raspuns foarte concis si precis. Doar ca acum trebuie sa ma duc sa vad daca localitatea precedenta avea si ea indicator de iesire din localitate, deoarece de intrare tin minte ca exista.
Oricum va multumesc inca o data pentru raspuns
Este vorba despre un sat de pe un drum judetean din Neamt, Doina, se cheama. Nu este o localitate foarte mare, nu are puncte de interes, scoli gradinite sau alte obiective care sa o evidentieze, sunt doar case de o parte si de alta pe o lungime de aproximativ un kilometru. Acum, toata chestia e de cum e definita in Codul Rutier o localitate si daca trebuie sa fie semnalizata.
Buna ziua,
Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de 81 km/h, in spatele unei alte masini, oprindune pe amandoi. Am fost amendat si mi s-au retinut 4 puncte, neavand obectiuni. Revenind inapoi pe acelasi drum am constatat ca nu este nici un panou de indicare a localitati nici la intrarea nici la iesirea din localitate.
Intrebarea mea este daca mai pot contesta amenda primita?
Va multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Multumesc din suflet pentru lamuriri tuturor celor care au avut bunavointa de a ma lumina. As vrea sa intre sotul in concediul de crestere pentru cel de al doilea copil pentru ca veniturile lui sunt mai mari ca ale mele si serviciul meu cam impune reintoarcerea mea. Sotul a beneficiat din martie anul acesta pana in octombrie de un contract de prestari servicii, iar din octombrie si-a deschis un pfa care va functiona pana in martie probabil cand se va naste cel de al doilea copil. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei se va avea in vedere si veniturile obtinute in urma contractului de prestari si a pfa-ului sau trebuia sa aiba activitate minim un an in cele 2.
Multumesc tuturor celor care pot sa-mi dea un raspuns
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar ne meritam soarta noi romanii. #-oAs dori sa stiu daca se poate face ceva in aceasta privinta, inafara divortului sau a nerecunoasterii de catre tata a copilului. Intrebarea mea este daca se poate da statul in judecata. Am vazut ca au mai fost si alti parinti in situatia mea: katena, ipatena. La ei oare cum s-a solutionat cazul pana la urma?
Deci revenind la situatia mea nu am alte alternative decat sa astept sa faca primul copil 2 ani dupa care sa intre tatal in concediul de crestere a copilului 2. Intrebarea mea este de cand trebuie tatal sa depuna dosarul: de cand se naste cel de al doilea copil sau de cand face primul copil 2 ani? Nu se poate sa renunt eu la concediul de crestere a primului copil in momentul nasterii celui de al doilea si sa intre tatal?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Buna ziua. Avem un baietel de 1 an si 2 luni, momentan aflandu-ma in concediul de crestere copil pana pe 15.08.2010. In martie 2010 nasc cel de al doilea copil. Intrebarea mea este daca poate intra tatal in concediul de crestere copil pentru cel de al doilea si sa beneficiem amandoi parintii de indemnizatie pentru copii diferiti pana in august 2010 cand implineste primul copil 2 ani.
Multumim anticipat pentru raspuns.