avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate dflorian55@yahoo.com

Activitate dflorian55@yahoo.com

Vă multumesc(nu găseam nicicum această prevedere in lege).Să inteleg ca primesc o autorizatie valabilă 24 luni care termen se poate prelungi cu inca 24 luni conform L176/2022(in cazul in care in primele 24 luni incep lucrarile).
O zi bună!
Bună ziua,
Va rog să-mi spuneți,care articol din legea 50/1991 actualizată stipulează termenul de valabilitate al unei autorizații de construire(12 luni !).
Mulțumesc de răspuns!
Dl.avocat,unul dintre moștenitori este tatal meu,terenul a fost de la inceput trecut pe rolul nostru la primarie;celalalt mostenitor nu a platit niciodata impozit si nici nu l-a interesat de mostenire.
Succesiunea pe acest titlu o voi face in aceasta vara.
Daca nu se pune problema de uzucapiune atunci ce trebuie sa fac dupa succesiune si intabulare.
Vă mulțumesc pentru indrumare!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua
Nu se poate pune problema de uzucapiune in acest caz.
Ati dezbatut succesiunea?
S-a facut iesirea din indiviziune?

Bună ziua,
Va rog sa-mi spuneți,pentru un titlu de proprietate emis in anul 2002 in care sunt inscrisi doi moștenitori,după câți ani intervine UZUCAPIUNEA?
Mentionez că pe unul dintre moștenitori nu l-a interesat moștenirea,eu am platit impozit timp de 20 ani.
Vă mulțumesc!
La cumpararea unui imobil,la notar trebuie sa se prezinte si sotia?(sau prezint numai certificatul de casatorie?)
Va multumesc!
Bună ziua,
Un consilier local,ales pe listele unui partid politic,la alegerile locale din septembrie 2020,poate sa depuna juramântul online,el aflandu-se in Germania la lucru?
Va multumesc,
Buna ziua.In urma cu 10 ani,in urma decesului parintilor,am mostenit o casa cu 2300 mp intravilan.Succesiunea s-a facut prin instanta,iar prin sentinta definitiva mie mi-a revenit casa si 1600 mp,iar sorei mele 700 mp teren intravilan.La inceputul lunii iunie 2020 am contactat o firma de cadastru pentru intabulare in vederea vanzarii imobilului.Am stabilit pretul(1200 lei+transportul la locatie+600 lei taxa de urgenta.Azi 16.07.2020 ma suna cadastristul ca trebuie sa mai platesc 600 lei -cadastru separat pentru cei 700 mp ai sora-mi.
Va intreb,este normal sa platesc aceasta suma in plus,cadastrul nu se face pe toata suprafata in cauza-2300mp?.
Mentionez ca intelegerea s-a facut telefonic,fara contract,cu banii platiti anticipat pentru lucrare(eu locuiesc la 400 km distanta de imobilul in cauza).
Va multumesc!
Răspuns la discuția Intabulare,iesire din indiviziune
Multumesc mult.
Cand am spus rolul meu fiscal ,am gresit,e pe numele lui tata,numai ca eu il platesc din 1999.Nu am facut succesiunea,urmeaza.Va rog sa ma lamuriti in legatura cu persoana ce este pe titlu cu tatal meu,se pare ca nu mai traieste(nu a fost casatorit,nu are copii.).Intervine uzucapiunea,dupa cati ani?
Va multumesc!
Buna seara.
In anul 2002 am primit titlu de proprietate pe suprafata de 2ha padure.Mostenitori:
1.Tatal meu(decedat in 1999)
2.O persoana necunoscuta mie.
Eu locuind departe de locatia unde se afla terenul,am platit impozitele si taxele locale printr-o cunostinta.Cu putin timp in urma am avut nevoie de un certificat fiscal de la primarie pentru a intabula casa batraneasca si aflu ca toata suprafata de padure-2ha este trecuta la rolul meu,deci eu am platit impozit pe cele 2ha pe toata perioada-18 ani.
M-am interesat de persoana respectiva si nimeni nu stie nimic.A plecat din localitate cu multi ani in urma.
-Va rog sa ma indrumati ce demersuri pot face pentru a intabula partea mea de mostenire(1ha)
-Mai pot recupera sumele platite drept impozit in cei 18 ani?
Va multumesc!
Discuție Angajare
Buna ziua.Am nevoie de un raspuns competent in urmatorea situatie.Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata la o primarie de comuna pe postul de Responsabil Fond Locativ.Nu am nicio sanctiune pana acum fiindca mi-am vazut de treaba.De la o vreme primarul invoca motive ca e mult de lucru si nu ma descurc singura,cu toate ca eu sunt convinsa ca vrea sa scape de mine.Azi vine cu propunerea in Consiliul Local(proiect de hotarare)sa-i mai aprobe inca un post tot pe fond locativ(adica sa faca noua angajata exact ce am eu de facut in fisa postului.INTREBARE:Pot fi, in situatia de mai sus,doua persoane angajate pe acelasi post cu aceleasi atributii?Multumesc pentru raspuns.