avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiaN

Activitate ClaudiaN

Buna ziua,
S-a prezentar sotul cu masina si i s-a refuzat restituirea talonului fara RAR. Ma puteti ajuta cu un model de plangere pentru abuz in serviciu?
PS: vom merge la RAR, dar macar sa clarificam acest aspect pentru alte persoane.

latka a scris:

Plingere puteti face la seful acelui politist, sau, daca nu se rezolva, la IGP.
[ link extern ]
Legea e foarte clara, un numar lipsa nu e o deficienta tehnica majora sau periculoasa :
Articolul 112
(5) În cazul în care certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a fost reținut ca urmare a săvârșirii unei contravenții privind conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu deficiențe majore sau periculoase, acesta se restituie proprietarului sau utilizatorului de către poliția rutieră la prezentarea dovezii eliberate de către Registrul Auto Român din care rezultă că deficiența a fost remediată.

Va multumesc mult pentru raspuns. Am sunat la Brigada de Politie Rutiera, de unde urmeaza sa ridice sotul talonul si o doamna de acolo mi-a zis sa vin la ghiseul nr. 1 sa mi se explice cum se procedeaza, ca cineva trebuie sa constate ca am numerele pe masina si domnul politist de la ghiseu nu o sa se poata deplasa la masina sa faca constatarea, asa ca trebuie sa merg la RAR. Am intrebat-o daca este nevoie de un expert RAR sa constate ca e montat un numar pe o masina si raspunsul iritat al doamnei a fost: DA!
Vineri cand se intoarce sotul din delegatie (talonul este pe numele lui) o sa-l trimit sa incerce, cu legea in mana sa ridice talonul fara RAR.
In caz de refuz, ar putea face o plangere? Cui ar trebui adresata?

latka a scris:

V-am dat exact cum scrie în lege, aveți link-uri.
Nu aveți treaba cu RAR. Scrie exact când se ajunge la RAR, citiți cu atentie, e vorba de defectiuni tehnice. Vecinul polițist nu cunoaște.


Este posibil sa mi se ceara sa merg la RAR ca sa-mi puna un abțibild ca am numerele montate?
Asa mi-a spus un vecin politist…
Oare trebuie sa confirme un specialist RAR asta, cel de la politie nu poate constata?
Este legal asa ceva?
Talon ridicat de politie
Baiatul meu a uitat sa-si monteze numarul pe fata (e magnetic si-l daduse jos). A fost oprit de politie, a aratat numarul si l-a si pus pe loc, dar a fost amendat si i s-a ridicat talonul.
Am platit amenda, dar ma interezeaza care este procedura de recuperare a talonului. Trebuie sa treaca prin RAR, sau este suficienta dovada platii amenzii si faptul ca sunt montate placutele pe masina?
Buna tuturor, puteti sa-mi spuneti, va rog, care este cota de TVA pentru serviciile de vidanjare? Se aplica 9%, fiind considerate servicii de canalizare, sau tot 19%?
Buna,
Cum se trateaza dpdv SSM un caz de COVID la locul de munca? Trebuie cercetat si depus dosar la ITM?
Discuție Diploma falsa?
Buna ziua, va rog sa ma indrumati pentru verificarea autenticitatii unei diplome pentru un curs postuniversitar de SSM, necesar conform legii.
Lucruri care ma fac sa am suspiciuni:
- studiile sunt tehnice si totusi sunt organizate de o facultate de drept.
- in antetul diplomei, apare Ministerul Edicatiei Cercetarii si Sportului, iar pe stampila aplicata pe diploma Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Este posibil asa ceva?
Exista o posibilitate de verificare?
Buna,
Am urmatoarea problema: am dus masina in service cu o problema la cutia de viteze (automata). A fost pusa pe tester (am achitat contravaloarea constatarii) si s-a identificat de eroare de comunicare intre maneta si calculatorul cutiei. Tipul de la service a spus ca 99% este din cauza calculatorului, nu a manetei. Dupa ce a comandat un calculator si l-a programat a vazut ca problema nu s-a rezolvat si ca cel mai probabil este de la maneta, Acum trebuie sa iau masina si sa merg la alt service si mi s-a trimis ca trebuie sa platesc 1900 lei pentru programarea calculatorului si montat/demontat cutie... Este normal ca eu sa plec cu masina cum am adus-o si sa platesc in total 2000lei (cu constatare). Exista vreo lege pe care as putea sa o invoc in favoarea mea?
Dl. Avocat, parerea mea este ca legea trebuie sa fie unitara si sa se aplice cu aceeasi unitate de masura atat pentru persoane fizice cat si pentru cabinete de avocatura. Am deschis topicul pentru ca vreau sa stiu care este actul normativ aplicabil acestei spete, intru-cat nu mi se pare normal ca o persoana implicata intr-un accident sa refuze sa se prezinte la politie dupa ce a fost citata de mai multe ori si sa nu suporte consecinte.

Multumesc.
Dar Politia Rutiera nu trebuie sa faca nimic? Pur si simplu trimite citatie si daca nu vine, nu ia nicio masura? Ma intereseaza care sunt obligatiile agentului de la politia rutiera in aceasta situatie.