Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate doina1

Exact, atunci in ce temei trebuie sa platesc din urma? Mi s-a calculat sa platesc aprox 800 Roni. Adica sa platesc din urma in baza la ce , daca nu nu locuiesc acolo? Inteleg ca in baza noii HCL platesc de anu asta, dar de ce retroactiv?
Buna ziua, Taxa de Salubritate conform HCL 413/2024, se aplica din 1/91/2025 sau si retroactiv. Mai pe larg, am o nelamurire: Am buletin pe adresa manei in Constanra, dar eu nu locuiesc acolo. La SPIT am fost taxati pt taxa de salubritate anu asta conform HCL 413/2025 si ni sau calculat si penalizari pe 5 ani din urma, de cind am buletinul cu adresa aceea, Intrebarea este, daca e legar sa ma taxeze si din urma, sau in cel mai rau caz sa nu se bage si penalizare, daca HCL a intrat in vigoare anu asta. Va multumesc mult
Va multumesc pt lamuriri
Deci sa inteleg ca in cazul in care moare mama in timpul procesului, voi intra eu ca mostenitor al mamei, ca parte in proces, indiferent daca am renuntat la mostenirea dupa tata. Multumesc
Mostenire- Buna ziua, va prezint cazul : proces in curs pt despagubire pentru pamint al bunicului patern. La succesiunea dupa tatal meu, eu am renuntat la mostenire, mama fiind singura mostenitoare dupa tala. Intrebare: daca procesul nu se finalizeaza pina la moartea mamei, eu voi mai avea vreun drept la acea parte a mostenirii? Se va transfera la patrimoniul mamei si o voi mosteni pe ea? Sau se va pierde, daca procesul nu se va finaliza pina la moartea mamei? Multumesc
Multumesc frumos pt lamuriri
Procura-buna ziua, doresc sa fac peocura pt a delega pe altcineva sa ma reprezite in trei situatii. 1- casa pensii si colateral banca; 2- vinzare apartament; 3- reprezentare la o suucesiune . Referitor la succesiune, aceasta a fost facuta deja dar eu nu am fost in tara. Asi dori acum sa pot verifica cum s-a solutionat. Doresc sa verific oficial acest lucru. Acestea fiind situatiile va rog sa imi spuneti cum e mai bine sa procedez. Cite o procura separata pt fiecare ori una singura, specificind situatiile? Eu nu sunt in tara si doresc sa fac procura cit mai clara, ca sa nu fie probleme de interpretare.
Legea 112/1995- Buna ziua. Parintii mei au locuit intro casa nationalizata40 ani. Tatal meu a decedat in 2004. Mama mea a cumparat locuinta conform legii 12/1995 in 2015 cu plata in rate lunare si a achitat-o in 2022 . In situatia data, mama este singura propritara a casei? Mai este vreo legatura cu faptul ca au trait inpreuna cu tatal meu in acea casa? Si deasemenea casa poate fi instrainata oricind fiind cumparata cu legea 112/1995? Dupa moartea mamei trebuie facuta succesiunea, tinind cont ca sunt singurul copil. Multumesc
Deci se intelege din raspunsul dumneavoastra ca dupa moartea mamei nu o sa mai pot face nimic daca nu se rezolva pina atunci . Pot mosteni dupa moartea mamei, daca nu s-a facut concesiunea dupa moartea tatei?
Buna ziua, am o intrebare. Membrii familiei din partea paterna incearca sa recupereze pamintul extravilan mostenit de la bunicii paterni. Sunt intr-un proces cu statul in acest sens. Tatal meu a decedat, asemenea ceilalti 5 frati . Mama mea traieste si este parte din aceasta eventuala mostenire. In acest caz, care sunt sansele mele si ce asi avea de facut. Mama mea imi zice ca dupa moartea ei , eu sa ma ocup in continuare de aceste probleme, daca nu se rezolva.dar nu am detalii, practic nu imi zice nimic. Va rog lamuriti-ma ce pot face in situatia de fata . Multumesc