Procura-buna ziua, doresc sa fac peocura pt a delega pe altcineva sa ma reprezite in trei situatii. 1- casa pensii si colateral banca; 2- vinzare apartament; 3- reprezentare la o suucesiune . Referitor la succesiune, aceasta a fost facuta deja dar eu nu am fost in tara. Asi dori acum sa pot verifica cum s-a solutionat. Doresc sa verific oficial acest lucru. Acestea fiind situatiile va rog sa imi spuneti cum e mai bine sa procedez. Cite o procura separata pt fiecare ori una singura, specificind situatiile? Eu nu sunt in tara si doresc sa fac procura cit mai clara, ca sa nu fie probleme de interpretare.
Sunt operațiuni diferite, deci 3 procuri, întocmite la Ambasada sau Consulat.
Puteți afla dacă s-a dezbătut succesiunea, la Camera Notarilor Publici de care aparține judetul unde defunctul a avut ultimul domiciliu.
In caz ca s-a dezbătut, Camera Notarilor va menționa și biroul notarului public, urmând să cereți informații mai departe, de la notariatul respectiv.
Însă dacă ați fost omis de la succesiune ar trebui sa va adresați instantei pentru anularea certificatului de moștenitor.
În atare situație, nu mai e vorba despre o procura pentru succesiune, ci despre o procura judiciară.