avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate robescu genoveva

Activitate robescu genoveva

Bună seara!
Sunt încadrată în gradul trei de handicap.
Am dreptul la cardului-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap sau la un loc de parcare?
Astazi am primit o notificare de plata de la o firma de recuperatori ce a fost imputernicita de o societate de asigurari ca am de plata, 477 lei drept paguba aduse vecinului de sub apartamentul nostru ca l-am inundat in data de 25 august 2016!Am ramas blocata iar sotul meu sa faca infarct..Nu am avut inundatie in apartament...Pot fi infiltratii din exteriorul blocului (cu referire la balcon)sau a uzurii tevilor din ghena(baie)sustine ca l-am inundat in baie si in balcon(diametral opuse) ,dar nu se pune problema unei inundatii.Nu a venit nimeni sa constate daca am inundat apartamentul vecinului,nu stim cum si pe ce baza s-a facut acest dosar de daune!Cum putem ataca aceasta decizie!
Discuție Pensie
Am iesit la pensie de drept dupa ce am aflat ca boala de care sufar de copil este considerata handicap!(diabet insipid)Pot beneficia retroactiv de drepturile acestei legi(legea nr.448/2006)? Am fost pensionata medical doi ani,dupa care am aflat de acest drept,necotizand am am o pensie mica !Va multumesc!
Răspuns la discuția Avantaj la pensionare
Total stagiu de cotizare in decizia din 2009 :30 de ani,1 luna si 12 zile,compusa din=conditii normale =29 de ani 7 luni si 4 zile ...si stag asimilat (alte drepturi asig.soc.)5 luni si 28 de zile!
In decizia din sept 2014,stagiul de cotizare total=34 ani,9 luni si 13 zile compus din :conditii normale de lucru=30 ani,7 luni si 13 zile,perioade asimilite=3 ani,7 luni,20 de zile,stagiu aferent perioadelor de incapacitate incapacitate temp. de munca=5 luni si 28 zile
Carp Mircea a scris:

In mod normal trebuie sa fiti trecuta la limita de varsta incepand cu 12/03/2012.
In acest caz aproximez ca punctajul mediu anual va fi de 0,84462 incepand cu 12/03/2012.
Veti avea de primit niste diferente pentru intervalul 12/03/2012 -pana la emiterea si punerea in plata a deciziei.Aproximativ 2 ani si 4 luni.
Cand vine decizia,postati aici punctajul mediu anual,si de cand se pune in plata.

Revin...sunt tare dezamagita!Dupa un stagiu de 34 ani 9 luni si 13 zile,am primit o decizie de ...m-a lasat masca!Mi-au dat in plus 12 lei!Punctajul mediu anual=0,81513 iar valoarea punctului de pensie este acelasi ca si la pensia de boala 790,70. Oare sa fie vreo greseala? Va rog dati-mi un sfat!Am uitat sa va scriu ca decizia este incepand cu data de 12 sept 2014!nici o diferenta calculata....nimic...doar un gust amar ....
Va multumesc!
19.10 2009 data punerii in plata a deciziei
punctaj mediu 0,80021 ca si pe cuponul de acum
Am reusit si am depus actele pentru pensionare!Acum astept..mi-au spus ca dureaza 45 de zile pentru finalizarea sa.Cred ca se recalculeaza pensia acum...ma intreb va creste ?Am avut 580 la pensia de boala iar cu ce au majorat...am ajuns la 630.
Dupa aproape 2 ani de munca,nu am mai fost primit la munca ,fara un preaviz.Prezentandu-ma la fortele de munca ,mi-au spus ca nu am drept de somaj,deoarece in evidente apar doar cu o perioada de o luna cu contract!Ce pot face sau cui ma pot adresa?
AM PRIMIT GRAD MEDIU!Va rog sa ma indrumati,ce pasi trebuiesc facuti...La comisia medicala trebuie sa merg in luna noiembrie.Multumesc!