avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Activitate lazar_m_mihaela

Activitate lazar_m_mihaela

Margareta Stanciu a scris:

Daca spatiul respectiv,permite desfasurarea activitatii mai multor societati, este in regula.
Mai exact, daca spatiul respectiv are mai multe camere, este ok.


Nu exista mai multe incaperi acolo este magazin alimentar !
Buna dimineata !
Se poate ca doua societati comerciale sa functioneze in acelasi spatiu ?Problema este grava fiind vorba de doi asociati ,fiecare cu 50% actiuni .Unul dintre asociati si -a facut o alta firma pe numele unei rude (grad I)in acelasi spatiu in care functiona soc. respectiva.Din cauza unor divergente aparute in cadrul soc.in momentul de fata administratorul nu mai are nici un fel de activitate(doar cele de contabilitate primara),toate deciziile sunt luate de asociat,semneaza totul in numele administratorului(conturile sunt blocate,probleme cu furnizorii,,procese pe rol ).Se mai poate face ceva in aceasta situatie ? Va rugam sa ne indrumati in directia buna ! CU RESPECT
Buna seara,
Va multumesc pentru incurajari..... se apropie termenul si situatia este aceeasi ,copilul are probleme la scoala si destul de mari(note mici) de apropiere nici nu se pune problema, am tot incercat chiar si cu metode extreme(am vizitat impreuna cu ea la un orfelinat in ideea ca o voi sensibiliza si ca imi va spune exact ce are pe suflet dar degeaba.In momentul in care am fost la scoala si am aflat de notele mici mi-a spus ca se va omora daca-i spun tatalui ei ..........Dumnezeule mare am spus de ce?Nu vrea sa-l dezamageasca .....Si la mine te-ai gandit ? Mie imi va trece..........
Am rabadare cu ea si va promit ca acest copil va alege drumul drept.

Tot binele din lume va doresc.
Multumesc pentru sfaturi,problema ramane pana la urma tot copilul care mai mult ca oricand are nevoie de mama........care acum nu este decat un "sponsor"si nu mai mult.Trauma nu este doar la adulti si in momentul acesta nu sufar doar eu ci o intreaga familie,un numar mare de persoane fiecare in parte cu parerea ei.Timpul va rezolva tot AM ACEASTA CONVINGERE si voi deveni iarasi prietena fiicei mele chiar daca va trebui sa fac imposibilul,vom sta din nou la povesti fara sfarsit ,vom pune toate piesele in acest puzzles fara sa cautam vinovatul/a.
Intrebarea unui copil suna asa ''De ce alte mame care i-au bataie in fiecare zi nu pleaca de langa copii lor"............. eu am dat raspunsul : "-Unele greseli pot fi iertate altele nu(ceea ce a facut tatal tau acum eu nu pot ierta si nici uita).''
Daca Dvs. aveati alt raspuns ...............
Cu respect si consideratie,
O MAMA TRISTA
Buna dimineata,
Am intentat actiune de divort dupa 15 ani de casnicie motivul fiind violenta fizica si cea verbala,acuzata fiind de infidelitate si de multe alte lucruri.In cei 15 ani de casnicie in care am sperat ca lucrurile vor intra pe fagasul normal a mai existat un moment in care am fost despartiti ,fiica noastra fiind prea mica sa poata intelege ce se intampla intre noi.Acum copilul a implinit varsta de 14 ani,momentan locuieste cu tatal ei si nu doreste sa vina sa locuiasca cu mine(la parintii mei),locuind in momentul de fata cu tatal ei si cu bunicul patern.A reusit sa indoctrineze fata, facandu-mi o caracterizare destul de urata si imi interzice aportul si contribu?ia mea la cresterea si educarea ei. Va rog sa-mi spuneti daca pot aduce copilul langa mine si daca pot demola zidul pe care tatal ei l-a pus intre noi.Nu am vrut nici o clipa sa-l denigrez in fata ei,sa nu cunoasca problemele ce au existat intre noi, dar se pare ca numai eu am dorit acest lucru.
Am cerut in actiunea de divort :
1.Desfacerea casatorie
2.Revenirea la numele purtat anterior.
3.Incredintarea minorului.
4.Program de vizita
Nu vreau partaj nu vreau absolut nimic.
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Referitor la legea 321/2009
Buna ziua,

Am invatat ca trebuie sa fiu politicoasa in viata, cu scuzele de rigoare multumind anticipat pentru remarca facuta referitoare la pct. 2 -folosind litere mari de tipar (se considera ca tipati la noi sau la alti utilizatori) asta nu o sa fac niciodata era doar o forma de exprimare ..sau mai bine spus bucurie .

Cu respect si consideratie,
Mihaela.....o novice(indurare.......)

Răspuns la discuția Referitor la legea 321/2009
lazar_m_mihaela a scris:

Buna ziua,

In sfarsit intreaba cineva !!!!!!! Sau mai bine spus nu sunt singura care stie de aceasta lege ...este valabila pentru orice fel de parteneriat indiferent de achizitia facuta.La DGASPC daca este vorba de achizitie publica acolo legea este alta platile se fac intre 24-30 ale lunii respective sau in functie de termenii contractuali.

UNDE ESTE LEGE........TOCMEALA DISPARE


=D>=D>=D>=D>=D>=D>



Art. 1. - Prin prezenta lege se reglementează condiţiile de exercitare a activităţii contractuale de comercializare a produselor alimentare.
Art. 2. - (1) Prevederile prezentei legi se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară relaţii comerciale cu produse alimentare.
Obligaţiile de plată între comerciant şi furnizorul
de produse alimentare


Art. 8. - Plata între comerciant şi furnizor se face la data convenită de părţi în contract, astfel:
a) pentru produsele alimentare proaspete termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 12 zile;
b) pentru produsele alimentare congelate termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 20 de zile;
c) pentru produsele alimentare, altele decât cele prevăzute la lit. a) şi b), termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 35 de zile.
Art. 9. - În cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a unei obligaţii contractuale de către una dintre părţi, acestea pot stabili în contract plata unor penalităţi de către partea în culpă, egale pentru părţi, cuantumul acestora fiind negociat la data încheierii contractului.
Art. 10. - În cazul în care plata nu se efectuează la termenul stabilit, debitorul este pus în întârziere fără nicio altă formalitate şi plăteşte de la acel termen o penalitate zilnică egală cu dublul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, calculată la suma datorată.

Sancţiuni


Art. 11. - (1) Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
a) nerespectarea dispoziţiilor art. 3-6 se sancţionează cu amendă de la 100.000 lei la 150.000 lei, în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată;
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 7 alin. (1) şi (3), art. 8, 10 şi art. 13 alin. (2) se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii nr. 21/1996, republicată.
(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se fac de către:
a) organele de control abilitate ale Ministerului Finanţelor Publice, pentru cele prevăzute la art. 5 şi art. 13 alin. (2);
b) organele de control abilitate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pentru cele prevăzute la art. 3, 4, 6, art. 7 alin. (1) şi (3), art. 8, 10 şi art. 13 alin. (2).
Art. 12. - Prevederile prezentei legi referitoare la contravenţii se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
gabescu a scris:

Autoritatea contractanta poate solicita/stabili in cadrul Documentatiei de atribuire acele criterii pe care le considera absolut necesare atribuirii acesteui contract.
Legislatia in materia achizitiilor publice sustine aceste posibilitati lasand la latitudinea autoritatii contractante stabilirea acestor criterii.

Autoritatile isi rezerva dreptul legal sa solicite si stabileasca criteriile de calificare la procedura sau este doar un impas pentru...... atribuirea contractului altcuiva.
Se intampla si asa ceva...........#-o
luluca66 a scris:

Daca o firma solicita clarificari cu privire la documentatia de atribuire, apoi depune contestatie licitatia este suspendata? Ce trebuie sa fac eu ca autoritate contractanta?

Autoritatea contractanta este obligata sa raspunda la aceste solicitari de clarificari, daca acestea respecta termenul din documentatie.In D.A obligativitatea autoritatii contractante este accea de a posta termenul de solicitare la clarificari (data si ora).Atentie la aceste termene altfel este munca in zadar.....

Multa bafta
Răspuns la discuția colaborare
lazar_m_mihaela a scris:

Buna seara,

As dori sa aflu daca se poate realiza o colaborare intre PFA-uri cu obiecte de activitate diferite eu -consultanta si cealalta persoana intermedieri beneficiarul fiind acelasi (ca masura de siguranta )
In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat.


Asta stiam ,dar ma interesa parteneriatul intre o pers juridica(SRL )si PFA-ul meu si o alta colaborare intre cele doua PFA-uri beneficiarul fiind SRL-UL