avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Referitor la legea 321/2009
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Referitor la legea 321/2009

Din aceasta lege DGASPC-urile fac exceptii?
lazar_m_mihaela a scris:

Buna ziua,

In sfarsit intreaba cineva !!!!!!! Sau mai bine spus nu sunt singura care stie de aceasta lege ...este valabila pentru orice fel de parteneriat indiferent de achizitia facuta.La DGASPC daca este vorba de achizitie publica acolo legea este alta platile se fac intre 24-30 ale lunii respective sau in functie de termenii contractuali.

UNDE ESTE LEGE........TOCMEALA DISPARE


=D>=D>=D>=D>=D>=D>



Art. 1. - Prin prezenta lege se reglementează condiţiile de exercitare a activităţii contractuale de comercializare a produselor alimentare.
Art. 2. - (1) Prevederile prezentei legi se aplică tuturor persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară relaţii comerciale cu produse alimentare.
Obligaţiile de plată între comerciant şi furnizorul
de produse alimentare


Art. 8. - Plata între comerciant şi furnizor se face la data convenită de părţi în contract, astfel:
a) pentru produsele alimentare proaspete termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 12 zile;
b) pentru produsele alimentare congelate termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 20 de zile;
c) pentru produsele alimentare, altele decât cele prevăzute la lit. a) şi b), termenul de plată al comerciantului către furnizor pentru produsele contractate şi livrate nu poate fi mai mare de 35 de zile.
Art. 9. - În cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a unei obligaţii contractuale de către una dintre părţi, acestea pot stabili în contract plata unor penalităţi de către partea în culpă, egale pentru părţi, cuantumul acestora fiind negociat la data încheierii contractului.
Art. 10. - În cazul în care plata nu se efectuează la termenul stabilit, debitorul este pus în întârziere fără nicio altă formalitate şi plăteşte de la acel termen o penalitate zilnică egală cu dublul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, calculată la suma datorată.

Sancţiuni


Art. 11. - (1) Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:
a) nerespectarea dispoziţiilor art. 3-6 se sancţionează cu amendă de la 100.000 lei la 150.000 lei, în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată;
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 7 alin. (1) şi (3), art. 8, 10 şi art. 13 alin. (2) se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii nr. 21/1996, republicată.
(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se fac de către:
a) organele de control abilitate ale Ministerului Finanţelor Publice, pentru cele prevăzute la art. 5 şi art. 13 alin. (2);
b) organele de control abilitate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pentru cele prevăzute la art. 3, 4, 6, art. 7 alin. (1) şi (3), art. 8, 10 şi art. 13 alin. (2).
Art. 12. - Prevederile prezentei legi referitoare la contravenţii se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
:offtopic: interventie moderator

user lazar_m_miha...

Va rugam frumos sa nu mai scrieti:
1. mesaje consecutive, avand optiunea de a va edita mesajul anterior;
2.folosind litere mari de tipar (se considera ca tipati la noi sau la alti utilizatori);
3.folosind mai mult de 3 iconite;
respectand in acest sens Regulamentul de postare.
Va multumim anticipat pentru intelegere.

Buna ziua,

Am invatat ca trebuie sa fiu politicoasa in viata, cu scuzele de rigoare multumind anticipat pentru remarca facuta referitoare la pct. 2 -folosind litere mari de tipar (se considera ca tipati la noi sau la alti utilizatori) asta nu o sa fac niciodata era doar o forma de exprimare ..sau mai bine spus bucurie .

Cu respect si consideratie,
Mihaela.....o novice(indurare.......)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(legea 321) - ceaiurile sunt in grupa produse alimentare? Medimfarm Medimfarm Buna ziua, Va rog sa imi confirmati daca ceaiurile se incadreaza la grupa de produse alimentare, astfel incat sa fim \"obligati\" sa le achitam la maxim 35 ... (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare siminaelena siminaelena Va rog mult daca aveti un model de contract comercial in baza legii 321/2009 va rog mult am nevoie urgent va multumesc e-mail: simina_elena2000@yahoo.com (vezi toată discuția)
Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Recent a fost publicata in MO Legea 321/2009 care are ca scop reglementarea raporturilor dintre furnizorii de produse alimentare si clientii acestora. La ... (vezi toată discuția)