avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate petrans

Activitate petrans

buna
am un prieten care este cercetat intr-un caz de evaziune fiscal.
in 2010 a cumparat produse reale ( in sensul ca nu a introdus facturi false)
in 2011 a aflat din presa ca firma care I-a vandut produse in 4 randuri este anchetata de evaziune fiscal a si spalare de bani in sensul ca emitea facturi false sau fcturi pe care nu le inregistra si introducea in contabilitatea ei alte facturi false provenite de la alte soc.
prietenul meu nu stia ce sa faca stiind ca si el a lucrat cu aceasta firma, asa ca s-a speriat si a tacut.
acum in 2014 a primit instiintare de la procurorii de caz ca este invinuit ca luand parte la evaziune fiscal si spalare de bani alaturi de firma de la care a luat produsele in 2010. paguba ar fi la 30000 euro.
cazul este inca in cercetare dar banuiesc ca este cu iz penal.
Acum apelam la dvs in sensul indrumarii cazului. este nevoie de colaborare cu un avocat specializat in penal sau in commercial?
la prima chemare la procuratura I s-a spus ca este pedeapsa de la 2-8 ani cu inchisoare dar ca in functie de colaborari se poate si o amenda penal.
acum, daca mai aveti cunostiinte de cazuri asemanatoare va rugam sa ne comunicati ce se poate face pentru a iesii din sfera faptului ca a lua facturi fara a verifica emitentul acestora.

buna ziua
am o societate SRL, infiintata in 01.07.2012 , neplatitoare de TVA si nu am inregistrat pana acum nici macar o tranzactie de orice fel, nici macar cheltuielile cu infiintarea, deci este zero (0) totul. Ce declaratii trebuie sa depun pana la 25 Octombrie pentru iulie-Septembrie, daca nu am nici o activitate efectuata.
am inteles ca exista pana in 15 oct o declaratie referitoare la TVA incasat?
va multumesc tuturor de ajutor.
o zi buna

Buna ziua

Revin cu o problema careia nu i-am gasit rezolvare. Am un salariat caruia ii oprim din salariu conform CIM si legilor o anumita suma.Aceasta poprire se face in urma unei decizii judecatoresti irevocabile. El nu si-a platit factura la telefon in 2003. Cei de la telefonul mobil Vdf l-au actiinat in judecata in 23.09.2006 ultima factura datand din 27.09.2003, deci la cateva zile de prescriere.Judecatorul a hotarat ca debitorul trebuie sa plateasca suma de 233 lei factura + penalitati de 4427.00 lei calculate pana in 2009.Buna,s-au achitat penalitatile prin porire saalariala,iar acum ne-a mai parvenit de la executor penalitati pana in 2012 in valaare de 1900 lei.suma facturii nu s-a stins,executorul scazand cate 50 de lei din factura la cateva luni.Nu-I cunosc modul de calcul,desi mi se pare ciudat.Eu, ca si firma daca refuz sa platesc cei 1900 leicare nu apar in sentinta judecatoreasca ce risc? Amenda? Salariatul poate face contestare la executare pentru penalitatile de 1900 lei? Este cam mult totusi pt 233 lei sa platesti 6327.00 lei
Nu stiu ce a fost in capul judecatorului cand a decis o suma de plata asa de mare! Putea sa o reduca omul nefiind in tara atunci.
Va rog sa ma ajutati. multumesc
buna ziua
Pur si simplu nu mai stiu cum sa imi recuperez banii in acest asa vorbit si numit "stat de drept", dar al cui "drept" nu stiu al cui este !
toti care mi-au dat teapa nu mai au nimic pe proprietatea firmei,dar firma nu intra nici in insolventa nici in faliment. Ce face cu ea, nu stiu nici asta.
Am aflat ca prin proces pot cere lichidarea sau dizolvare firmei debitoare?
se poate? poate asa ma pot scade cu TVA platit pe acele facturi.

multumesc

va multumesc, am inteles
nu am aceasta suma de recuperat de la un singur debitor deci nu pot cere insolventa, dar o firma cu datorii la privati si la stat cat poate dainui asa,nu o inchide fiscu, nu-i cere insolventa sau falimentul?
daca nu mai are activitate dar are datorii nu i se intampla nimic?
deja am peste 350 de zile decand ma chinui sa recuperez banii, deci nu mai cred ca ii voi recupera, dar intrebarile mele sunt asa ca pentru o tara vest europeana in care s-ao respecta legea........
am o intrebare legata de situatia juridica a firmelor care dau tepe.
am de primit de la mai multe firme peste 10000 euro. Pe administratorii acestor firme nu ii gasesc sau erau boschetari cu sediul la o casa derapanata. Firmele inca mai exista dar nu intetelg ce regim juridic au? Au f multe datorii atat la alte firme sau la stat. Inteleg ca pt a cere falimentul si a-mi putea deduce macar TVA platit pentru serviciul prestat trebuie sa imi datoreze o suma mai mare decat 2000 euro.La majoritatea debitorilor nu am sume mai mari de 2000 euro dar cumulat iese o suma mare. Administratia finantelor nu-i poate inchide sau baga in faliment dupa macr 2 ani de lipsa de activitate? Banuiesc ca nu poti suspenda activitatea unei firma daca esti dator la stat, sau se poat6e?
daca are cineva idei cum a-si putea recupera macar TVA platit pentru facturile neicasate va rog sa ma ajutati.
cu respect
cine poate semna la rubrica Imputernicit si daca este SRL ce cod caen are ?
Răspuns la discuția cod caen 7490
doresc sa va intreb despre codul Caen 7490 .am deschis acum 1 luna un topic pentru faptul ca doresc sa infiintez un srl pt a desfasura o activitate precum completarea formularului ANAF 318 la rubrica IMPUTERNICIT, pentru a ajuta beneficiarul sa depuna declaratia pt recuperare tva extern.Banii vor intra in contul lui, nu fac decat o completare de act sau cum se numeste.....aici am batai de cap.Daca banii din tva intra in contul meu apoi catre beneficiar se cheama INTERMEDIERE. Atunci trabuie sa fiu expert contabil?am nevoi de ajutor pt aceasta activitae si nu stiu ce cod poate lua......
e greu fara permis 3 luni, dar mai puteti astepta 2 zile pana pe 02.04.2012
daca sunteti prins in trafic nu aveti permisul la dvs pe 31.03 si 01.04 , deci riscati amenda
altcineva m-a indreptat catre cod caen 5221,5229,829
am intrat in ceata, totusi tiind spre 7490,desi la explicatiile de completare a declaratiei 318 pe care ma voi axa in activitatea ce doresc sa o implinesc, la Imputernicit se poate trece chiar si persoana fizica cu CNP, de aceea va intrebam daca este necesar sa am studii economice gen contabil autorizat CECAR pentru a semna ca SRL cu J si CUI? sau poate orice srl care are o persoana cu semnatura digitala?
acum, sumele de rambursat din tva extern intra in contul beneficicarului sau imputernicitului care a semnat declaratia 318? Daca intra in contul imputernicitului( al meu) se numeste tot prestare servicii sau este deja intermediere financiara?
daca dupa ce pornesc activitatea se constata ca nu am CAEn-ul ok, ce risc? il pot schimba?
va multumesc pentru raspunsuri
.