avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate ana75cristina

Activitate ana75cristina

pot sa imi permit sa va intreb si care ar fi procedura?
De exemplu fostul sot nu isi face datoria de parinte , fiind nu numai rau platnic al pensiei alimentare dar desi l-am chemat in nenumarate randuri sa vina la copil acesta nu l-a vazut decat de 5 ori in 9 ani (rusinos).
Dar prin adoptie eu imi pierd dreptul asupra fiului meu ?
As dori sa imi spuneti daca este posibil ca un parinte sa dea semnatura in favoarea celuilalt pentru a trece copilul pe alt nume. Mai concret in urma divortului mi s-a incredintat fiul spre crestere si educare . Ulterior m-am recasatorit , iar actualul sot doreste sa il trecem pe numele lui sa fim cu totii intr-un nume. Este posibil?
Va multumesc, anticipat!
Buna ziua!
In urma divortului mi s-a incredintat fiul spre crestere si educare,fostul sot fiind obligat la plata pensiei alim in cuantum de 15% din venitul net.Desi lucreaza si areun venit net de aproximativ 1 300 de lei acesta imi trimite cate 100 de lei la doua luni. As dori sa stiu daca ii pot face poprire pe salariu,care este procedura si documentele necesare.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Pensia alimentara
As dori sa stiu daca pot pleca din tara cu fiul meu, pentru a pertece sarbatorile la cumnata mea , copilul fiind incredintat mie spre educare si ingrijire prin hotarare definitiva si irevocabila emisa de Tribunalul Neamt.
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Multumesc pentru raspunsuri. Am atasat citatiei lui o adeverinta de salariat de la locul de munca cu un venit net de 1239 lei. Fireste ca nu sunt de acord cu micsorarea pensiei alimentare cand acum nevoile sunt mai mari copilulk fiind in calasa a I-a. nu imi pot permite avocat dar voi raspunde prin corespondenta cu confirmare de primire.
Buna ziua! Am un baietel din prima casatorie caruia tatal lui nu i-a mai platit pensia alimentara de cand mi-am refacut viata si anume din luna august 2009. L-am dat la abandon de familie in luna iulie anul acesta , iar acum in octombrie in urma solicitarii politiei la plata pensiei a motivat ca nu a avut posibilitate de a plati , desi el lucreaza in acelasi loc pe un salar modic net pe cartea de munca in valoare de 1239 lei, desi in realitate castiga mai mult. Ma rog nu ma intereseaza asta ci faptul ca se eschiveaza de la plata pensiei alimentare si mai nou astazi 29.10.2010 am primit o citatie de la tribunalul Neamt prin care el solicita micsorarea pensiei alim la suma de 100 lei, pensia alim fiind in cuantum de 15% din venitul net. Sincer nu stiu ce sa intreb e prima data cand il dau la politie pentru neplata pensiei desi el a mai avut antecedente de acest gen si o pot dovedi deoarece am pastrat toate mandatele postale prin care el imi expedia pensia cat vroia si cand vroia. vreau sa ma sfatiuti si sa ma intrbati orice detaliu pentru ca voi raspunde imediat si in data de 09.11.2010 am infatiusare si as vrea sa stiu ce sa expediez la tribunalul Neamt deoarece eu locuiesc in Caras-Severin acum si am un bebelus nascut prematur ne fiind in disponibilitatea deplasarii mele la tribunal.
Va multumesc, Anticipat!