avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate nicoleta15

Activitate nicoleta15

Mulțumesc!
O după-amiază plăcută!
Vă mulțumesc mult pentru răspuns!
Într-adevăr, exact acesta a fost răspunsul când am făcut plângere penală și anume că nu este rea credință.
Când expun aceasta problema mă simt nedreptățită de lege și mă întreb câți părinți/copii sunt într-o astfel de situație și câți dintre ei au bani și rabdare să își mai caute dreptatea?
Am doua job-uri și simt că nu mai fac față, iar statul le permite altora să huzurească fara nicio grija, statul îi apără.
Ce as putea face mai departe? Apelez la un avocat, merg iar la poliție, fac alta plângere, îl dau in judecata?
Buna ziua!
Fostul soț nu a mai achitat pensia alimentara de doi ani, adică din momentul in care a ales sa nu se mai prezinte la munca. De atunci și până acum nu s a mai angajat nicaieri, cel puțin nu cu forme legale. Am fost la un executor judecătoresc, nu i a găsit niciun ban prin conturi, nu are nimic pe numele lui. Am făcut plângere la poliție, nu am rezolvat nimic. Ce mai este de făcut? In curand vor trece trei ani de la ultima plata și aceasta datorie se va prescrie.
Încă în aspect pe care nu îl înțeleg este acela prin care mi s a comunicat că nu se consideră neachitare cu rea voință daca nu mai are loc de muncă. Pai daca și eu aleg că de mâine să nu mă mai prezint la serviciu și să îmi las copilul sa moara de foame și frig, nu e rea credinta? La el la serviciu nu s-au făcut restructurări, nu a fost concediat. Pur și simplu nu s a mai prezentat la serviciu.
Buna ziua! Sunt o mama singura cu doi copii. Astazi am fost sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de incalzire. Mi-i s-a spus ca nu ma incadrez la persoane singure deoarece am doi copii, deci nu sunt singura si ma incadrez la categ. "familie". Eu prin familie inteleg doi soti. Imi poate explica cineva?
Buna ziua!
In luna ianuarie 2018 am virat ultima plata in cadrul unei popriri a unui angajat, suma poprita ducand la stingerea creantei debitorului. Astazi am primit o adresa de actualizare poprire prin care se cere plata creantei de 158.71 lei compusa din ramas la obligatiuniole din titluri 0 lei la care se adauga cheltuieli de executare in cuantum de 158.71 lei
Nu inteleg ce reprezinta aceasta suma? Noi am infiintat poprirea ,aceasta reprezentand contr credit+ch. ex. silita
De asemenea, as dori sa ma stiu ce trebuie sa facem in momentul in care se incheie poprirea? Trebuie sa trimitem adresa catre executor? asteptam sa trimita el? Pentru ca in unele cazuri am primit dupa 3-4 luni. Ce facem in perioada aceasta?
Răspuns la discuția Continut colet schimbat- CARGUS
Credeti ca sunt sanse sa imi recuperez contravaloarea coletului?
Buna ziua! Am trimis la Iasi un colet cu un generator in valoare de 4000 lei cu plata ramburs. Deoarece acum doua luni am trimis tot la Iasi un pachet care mi s-a intors si in pachet nu mai era acelasi continut,ci 2 boxe, de data aceasta mi-am luat toate masurile de precautie. am solicitat ca pachetul cu verificare sa fie ridicat din sediul Cargus si verificarea, bineintele, tot la ei. Agentii Cargus au facut poze cu continutul pachetului atunci cand l-am trimis. Bineinteles ca la Iasi...aceeasi poveste...pachetul a parasit sediul, a fost luat de unul dintre agenti, ulterior comunicandu-mi-se ca a fost refuzat de destinatar. am solicitat ca pachetul sa se intoarca urgent in sediul lor si sa se faca retur. Cand am fost sa ridic coletul refuzat...logic, inauntru era un pachet de Kent cu niste butoane lipite pe el. Din nou s-au facut poze. Am facut sesizari, am trimis mailuri, regulamentul lor este sa imi raspunda in 5 zile lucratoare. acele cinci zile au trecut inca de ieri, nu am primit niciun raspuns. Ce ar trebui sa fac? OPC, avocat, politie?
Răspuns la discuția sistarea furnizarii apei potabile
apa s-a oprit pe motiv ca ar pica la cineva in casa. astazi a venit si vecinul de alaturi, s-a schimbat teava,dar apa este tot oprita.
eu stau la etajul 4 iar apa s-a oprit de la etajul 3,nu sub ap meu, ci de alaturi, acel apartament fiind nelocuit si avand ca proprietar pe fiul presedintelui de asociatie. desi mi s-a spus ca s-a oprit apa pt ca ii curgea vecinei de sub mine in baie, acum dupa ce tot eu am platit pt reparatii,mi s-a spus sa platesc si restanta ca sa am si apa. de asemenea, d-a administrator nu doreste sa imi dea nici o situatie solicitata de mine din care sa reiasa ce datorii a lasat fostul sot, aceasta fiindu-mi ceruta de executorul judecatoresc. dupa partaj s-a stbilit ca trebuie sa ii dau o anumita suma fostului sot, iar executorul judecatoresc mi-a spus ca din aceasta suma trebuie sa scad datoriile pe care el le-a lasat aici. d-na administrator refuza sa imi dea si aceasta situatie pe motiv ca nu sta dansa sa calculeze pt toti cei care"' au chef sa se desparta si sa se imparta"
Răspuns la discuția sistarea furnizarii apei potabile
nu este vorba ca nu cred. vroiam doar sa stiu. din cate imi aminteam societatea comerciala ce furnizeaza apa potabila este cea care, atunci cand considera ca sunt restante de recuperat, opreste furnizarea apei catre scara, blocul sau persoana respectiva. vroiam sa stiu daca si asociatia are acest drept?
buna ziua!
de ieri mi s-a intrerupt apa potabila la baie de catre asociatia de proprietari deoarece vecina de sub apartamentul eu s-a plans ca ii curge apa de la mine, desi mie nu imi curge pe nicaieri. deoarece am preluat apartamentul de la fostul sot cu datorii ,nu sunt cu intretinerea la zi,asa ca daca ma duc sa vb cu ei vor spune ca am si restante si ca au dreptul sa imi opreasca apa.
Intrebarea ea este urmatoarea: cine trebuie sa sisteze alimentarea cu apa potabila? societatea comerciala care o furnizeaza sau asociatia de proprietari? sau ambele?