avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate Petre Nita

Activitate Petre Nita

Chemare la conciliere a asiguratorului RCA, cu solicitarea in prealabil de motivare a lipsei unui raspuns in termenul legal stabilit prin normele CSA, posibil si o reclamatie la CSA pentru nerespectarea normelor in acest sens.
Ultima solutie fiind chemarea in judecata a asiguratorului pentru plata despagubirii.
Mult succes !
Calculul este corect.
Rulajul mediu la 10 ani este de 150.000 km astfel ca la un rulaj de 174.000 km masina a intrat la satrea satisfacatoare.
Ati primit mai putin de 15% deoarece din aceasta valoare s-a scazut valoarea epavei de 25%.
19.900 x 15% x 75% = 2.238,75 Euro
Răspuns la discuția ajutor accident rutier
Desbagubirea, inclusiv calculul valorii maxime de despagubire, se face conform normelor RCA stabilite de CSA prin ord. 5/2010 pe care trebuie sa le respecte toti asiguratorii, inclusiv cel la care dvs aveti asigurare si care in ultimul timp are un comportament mai aparte in ceea ce priveste doasarele de dauna.
Cat priveste dosarul penal, daca partea vatamata nu depune plangere penala si certificatul medicale este de pana la 60 zile ingrijiri medicale dosarul poate primi NUP.
Pentru mai multa siguranta puteti apela la un avocat specializat si eventual la un expert tehnic pentru consiliere in privinta dosarului de dauna.
Multa bafta !
In primul rand cred ca nu mai trebuie invocat Ord 20/2008 care este abrogat de mult timp. In vigoare este Ord CSA 5/2010, cu toate ca are acelasi continut la art. 26, dar totodata la acest art. se face trimitere la lipsa ITP al auto vinovat - cu mentiunea ca si pentru aceasta situatie se despagubeste .
In opinia mea lipsa ITP la auto pagubit nu are nicio importanta la despagubire deoarece nu exista norma legala care sa excluda acesta situatie. Cazurile de excludere pentru auto pagubit sunt cele de la art 27 din normele CSA, iar la art. 28 gasim culpa comuna.
Răspuns la discuția accident auto
Despagubirea pe RCA se face conform normelor stabilite de Ord. nr. 5/2010 al CSA, valoarea autoturismului la data accidentului se calculeaza in baza art. 52.
Asiguratorul "plateste" prejudiciul si nu da la schimb alt autoturism, mai ales ca ar exista discutii inerente asupra difrentelor intre auto pagubit si auto ce ar urma sa fie primit in schimb.
In situatia in care apreciati ca valoarea de despagubire este mai mica decat valoarea de piata a unui autoturism similar singura posibilitate de recuperare a diferentei ar fi o actiune in instanta impotriva celui vinovat, dar atentie la prevederile ART. 55 din Legea 136/1995 modificata
" ...Odată cu încasarea despăgubirii, persoanele păgubite vor declara în scris că au fost despăgubite pentru pagubele suferite şi că nu mai au nici o pretenţie de la asigurătorul de răspundere civilă şi asigurat (persoana vinovată) în legătură cu paguba respectivă. ..."
Răspuns la discuția conditii de reexaminare auto
Da. Art. 106.- alin. (1) lit. a) din Oug 195/2002
Răspuns la discuția speta- ce e de facut?
Solicitare de la asigurator a motivatiei refuzului la plata a despagubirii, chemarea la conciliere a asiguratorului si apoi actiune in instanta a vinovatului cu chemarea in garantie a asiguratorului RCA al acestuia.
Răspuns la discuția Permis suspendat in baza art. 106
Fapta initial a fost cercetata ca infractiune la legea circulatiei, respectiv vatamarea corporala din cupla.
Răspuns la discuția Permis suspendat in baza art. 106
Incadrarea la 106 este pentru restituirea perisului cu promovarea testului, dar suspendarea s-a dispus in baza art. 103. - alin (1) lit. c) din OUG 195/2002 care are urmatoarea formulare: "Suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule se dispune ... c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."
Răspuns la discuția permis
Daca fapta pentru care ati fost sanctionat cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 zile, incriminata de art. 100 alin. 3) din OUG 195/2002, nu a fost urmata de un accident care sa fi produs pagube materiale nu este nevoie sa va prezentati la testare.