avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate cyan

Activitate cyan

Intr-un proces aflat in faza de apel in care intimat este Brigada rutiera, speta fiind viteza de 81 km/h, respectiv, depasirea cu 31-40 km/h a vitezei admise si sanctiune 6-8 pct-amenda, inregistrata in localitate de un radar montat pe o autospeciala aflata in mers.

Poate avea vreo influenta in schimbarea sanctiunii aplicate daca se prezinta instantei de apel drept proba o inregistrare a camerei de bord care demonstreaza ca viteza a fost de 79 km/h si nu 81 km/h, astfel sanctiunea incadrandu-se intr-o clasa inferioara (depasirea cu 21-30 km/h si amenda de 4-5 pct amenda)?
Ca de depasit viteza admisa, a fost depasita dar nu cu cat a inregistrat radarul!

Iar in privinta radarului, inregistrarea prezentata pe cd de catre IPJ, chiar daca se observa nr de inmatriculare al masinii si viteza inregistrata, pe inregistrare nu exista nicio dovada ca inregistrarea a fost facuta cu aparatul radar cu seria X din pv si de catre operatorul radar cu atestatul Y,.
Exista o instructiune pe net a distribuitorului radarelor autovision care a fost trimisa la MAI si care prezinta semnificatia simbolurilor de pe inregistrarile video iar unul dintre ele reprezinta ID operatorului radar care se introduce in setarile aparatului la pornirea acestuia.
Astfel nu exista o trasabilitate a inregistrarii vitezei, intre inregistrarea video si aparatul radar.

De asemenea, in OUG 195/2002 si HG 1391/2006, aparatele radar cu care se constata depasire vitezei sunt definite ca mijloace tehnice omologate si verificate metrologic,
IPJ a prezentat numai un buletin de verificare metrologica si nicio proba ca aparatul este "si" omologat, in bvm se face referire la "aprobare de model" care nu este acelasi lucru cu "omologarea"!
Persoanele A si B moștenesc o casa și un teren intravilan în proporție de 3/4 A si 1/4 B. Nu se inteleg la notariat in privinta sultei pe care A sa o plateasca lui B.

Intrebare. 1
B isi poate vinde cota parte fara acordul lui A unei alte persoane, C sau este obligat sa ii cedeze cota lui A la pretul pe care acesta i l-a propus sau a rezultat in urma expertizei?
Întrebare 2
Sulta se stabilește la stabilirea cotelor de moștenire sau la partajul ulterior, în cazul în care se stabilește la partaj, în actul notarial se înscrie și prețul tranzacției, modalitatea si termenul de de plată, obligatia lui A de a-i plati numai lui B si lui B de a nu vinde altuia?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociația de proprietari are sediul în locația precizată în actul constitutiv înregistrat la tribunal în momentul înființării. Cereți aceste documente președintelui, are obligația sa vi le pună la dispoziție potrivit prevederilor legale din L196/2018.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu este vorba despre de obtuzitate ci de legalitate. Se pare ca nu ati mai locuit intr-un bloc, sunt situații pe forum unde sunt 4 proprietari și nu se înțeleg între ei, când sunt 12 deja.. ideea locuirii intr-un condominiu nu se bazează pe omenia dintre vecini. Administratorul și președintele asociației nu ce boxa sa identifice atât timp cât dvs nu știți ce ați cumpărat iar vânzătorul nu știe ce a vândut. Nu puteți decât sa apelați la bunăvoința președintelui asociației, administratorul nu are nicio atribuție în acest sens, sa va sprijine sa identificați boxa. Sfatul este sa faceți o cerere scrisa adresata președintelui, ii cereți nr de înregistrare pe ea, dacă refuza ii spuneți că veți sesiza compartimentul de relații cu asociațiile de proprietari din primărie, puneți mana și citi legea nr 196/2018 a asociațiilor de proprietari sa va puneți la curent cu obligatiile si drepturile proprietarilor, președintelui, administratorului, comitetului executiv, dacă va cunoașteți legea demonstrați ca va cunoașteți drepturile.
Dacă sunt 12 proprietari și fiecare apartament are boxa atunci cel mai probabil unul dintre ei a pus stăpânire pe încă una, posibil pe cea care avut-o fostul proprietar, lprofitand de neputință sau necunoașterea acestuia. Cel care a pus mâna pe ea este președintele ori unul din comitetul executiv, de aici și reticenta președintelui sa va ajute. Chestia este sa ii dați cu legea un cap și sa il amenințați cu primăria și instanta de judecată. Cum sunt 12 apart atunci din conducerea asociației fac parte 4 proprietari, președintele plus 3, 4 din 12.
Aveți dreptul sa cereți președintelui toate documentele asociației, hotărâri ale adunării generale, statutul a.p., regulamentul de ordine interioara al a.p.. care sunt obligatorii prin lege..în ROI trebuie sa fie și prevederi privind utilizarea spatiilor comune, a boxelor, boxele dacă sunt în actele de proprietate acestea nu sunt spatii comune

[ link extern ]
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util


col409 a scris:

Vânzătoarea nu are nicio vină. Atâta doar că a vândut ceva ce nu poate să îmi arate.


Aici greșiți, nu puteți sa afirmați asa ceva, vina este în totalitate a dvs pentru ca ati cumparat ceva ce nu ati vazut,

Și nici nu o puteți da în judecata sau sa obțineți o reducere a prețului sau anularea contractului de v/c atât timp cât ati semnat contractul în cunostinta de cauză iar boxa este trecuta în contract.


8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu clarificati niște aspecte care sa lămurească situația! Când ați negociat și discutat cu cu vânzătorul, ați vizionat ce veți cumpăra, apartamentul și boxa? Ați văzut apartamentul, da sau nu? Ați văzut boxa, da sau nu? Tot ocoliți sa dați un răspuns clar. Asociația de proprietari nu are nicio implicare în situația dvs, nu a participat la achiziția dvs și la transferul proprietății, nu are de unde sa știe ce ați cumpărat dvs.. Iar ceilalți proprietari nu au nicio obligatie către dvs sa va dea contractele lor sa va identificați boxa.

Îl luați frumos de mânuțe pe vânzător sa va indice boxa pe care a avut-o în proprietate și pe care v-a vandut-o.

Dacă refuza ii spuneți că ii faceți plângere penala pentru înșelăciune, și trebuie sa va judecați cu el sa va restituie o parte din bani ptr boxa nevândute sau sa anulați contractul de v/c.

Este simplu.
Vina vă aparține dvs ptr ca nu ați verificat ce ați cumpărat.
Dacă ați fi cumpărat o masina, după ce ați platit-o, ce făceați dacă ați fi constata ca nu avea și motor?

Apelați la un avocat dacă nu va descurcați.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ați vizionat apartamentul și ati negociat cu vânzătorul nu v-a prezentat și boxa? Sau v-a prezentat o boxa virtuala ca cei de la Nordis? L-ati întrebat pe fostul proprietar unde este boxa pe care v-a "vandut-o"? Boxa apare în cadastru și în actul de proprietate? Când cumperi o proprietate te asiguri ca este în conformitate cu actul de proprietate, mp, cadastru, etc? Ati verificat dacă are toate camerele, bucătărie, baie, holuri? Sau ati vizionat-o online? Poate aveți și parcare și nu știți.
Minorul este reprezentat de tutore autoritatea tutelara care ii reprezinta interesele.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se platesc cheltuielile pe cota parte indiviza. Chiar dacă persoana este plecată în străinătate, administratorul, președintele, îngrijitoare, trebuie plătiți. Femeia de serviciu face curat pe scara, administratorul calculează listele de plata, cenzorilor verifica, reparatia liftului, în concluzie, plătește ce am scris mai sus, chiar dacă este plecată. Nu platestw cheltuieli pe nr de persoana
La fisc se solicită certificat de atestare fiscala pentru toate mijloacele de transport pe care le are proprietarul, nu ptr masina care urmeaza a fi radiata. Masina respectiva fiind posibil sa fie scoasa de la plata impozitului cu ani în urma ea nu va mai apare în certificat. Astfel proprietarul nu are datorii la fisc ptr masina în cauza.
În cerea ptr eliberarea certificatului fiscal sunt niște căsuțe în care se bifează pentru ce bunuri de la adresa x se solicită certificatul , bunuri imobile (locuinta) sau bunuri mobile (masini).