avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate cyan

Activitate cyan

Răspuns la discuția Index enel citit gresit
Il mai transmiteti încă odată dacă va aflați în perioada de citire
Ati contestat pv si ati avut castig de cauza? Nu prea cred, scopul politiei locale este de a strange bani pentru bugetul primarului palmier. Au facut regulamentul de parcare in s3 in asa fel incat sa nu existe temei legal pentru contestarea pv. Iar legislatia este facuta in acelasi mod pentru persoanele cu dizabilitati, parcarea cu legitimatie se poate face numai pe locuri "special amenajate", acestea se afla numai in parcarile institutiilor sau centrelor comerciale care sunt obligate la un anumit de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, nu si in cazul parcarilor de pe domeniul public. Cu toate ca masina are legitimatie pentru persoane cu handicap la vedere, politia locala procedeaza la sanctionare. iar o actiune in instanta este sortita esecului.
Ce este atat de greu de inteles?
Nu se poate preschimba permisul german în romanesc pentru simplul motiv ca aveți dreptul de conducere suspendat în Germania.

Nu pot fi preschimbate cu documente similare românești, următoarele categorii de documente:
(...)
permisele de conducere care (...)fac obiectul unor (...) unor suspendări ori retrageri într-un alt stat


Atât timp cât aveți permisul suspendat în Germania, îl aveți și în România. Cu ce document doriți sa circulați în RO?
Răspuns la discuția Permis de conducere fals
O nimica toată, conducerea fără permis este considerata fapta penală, infracțiune, si se pedepsește cu închisoarea.
NU m-am referit la comitet ca le monteaza, ideea este ca s-au trezit sa caute firma pentru montarea repartitoarelor dupa ce s-a dat drumul la caldura, cand aveau toata vara si toamna la dispozitie, sa monteze-demonteze de 3 ori repartitoarele.
Pe mine ma intereseaza daca sunt obligat sa montez sau nu repartitor pe caloriferul din baie.
Poate nu pricep eu prevederea de la alin (3), organul de reglaj sau inchidere inteleg ca este robinetul termostatat, daca imi pun repartitor pe calorifer se intelege ca nu ar trebui sa inchid caloriferul.
Daca ma obliga atunci eu inchid caloriferul din baie, si am terminat discutiile, altfel sa nu imi monteze repartitorul si ramane deschis circuitul.
Unde locuiesc in prezent, etaj 4/4 la baie exista calorifer pe care nu s-a montat repartitor, acelasi lucru s-a facut si la parter, unde exista calorifer, la etajele intermediare 1,2,3 nu au calorifere in baie.
In schimb, unde am celalalt apartament, etajele intermediare au calorifere in baie!
De aici si dilema, se pun sau nu repartitoare pe caloriferele din baie la ultimul etaj si parter!
Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter.
Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea repartitoarelor de caldura in apartamente si este prevazuta o amenda de 1000 lei, am o nelamurire pe care nu reusesc sa o lamuresc!
Locuiesc la ultimul etaj 10/10 iar onor comitetul s-a gandit ca acum este momentul sa se monteze repartitoare, dupa ce a fost umpluta instalatia.
Din cate cunosc, la ultimul etaj si la parter nu se monteaza repartitoare pe caloriferul din baie, fiind cap de coloana.
Ordinul ANRSC nr 343/2010 pentru aprobarea Normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum
[ link extern ]
prevede la
Art. 40. - (1) Cheltuielile necesare montării şi exploatării repartitoarelor comune montate pe conductele de distributie şi/sau pe corpurile de încălzire din spatiile comune vor fi suportate de toti proprietarii din condominiu, proportional cu
cota indiviză.
(2) Cheltuielile necesare montării şi exploatării repartitorului de costuri montat pe corpul de încălzire amplasat, în conditiile art. 15 lit. a), la ultimul etaj sau parter vor fi suportate în mod egal de toti proprietarii care detin spatii pe acea verticală a condominiului.
3) Caloriferul de la ultimul etaj sau parter pe care s-a montat un repartitor de costuri utilizat pentru determinarea consumului coloanelor de încălzire nu va avea organ de reglaj sau închidere.

Astfel, inteleg ca la ultimul etaj si la parter nu trebuie montat repartitor (nu va avea organ de reglaj sau inchidere).
Daca pun robinet de reglaj si il inchid atunci nu se mai face circuitul.

Astept opinii privind obligativitatea montarii sau nu a repartitoarelor de caldura pe caloriferul de la baie la ultimul etaj si parter, luand in considerare terasa si parterul.

Răspuns la discuția Index enel citit gresit
Il mai transmiteti o data, se inregistreaza ultimul index transmis
Se poate face datoria numai la notariat
Se pot monta numai de către primărie. Faceți o sesizare solicitare
Gasiti informatii utile despre subiect si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...


Dle Popa, multumesc pentru topicul deschis chiar de mine cu 6 ani in urma, am uitat de el, cred ca este de actualitate. O sa recitesc toate comentariile,

Din comentariile aparute in urma mediatizarii cazului de la 2 mai a aparut o informatie potrivit careia operatorul aparatului trebuie sa detina o autorizatie/atestat, o dovada a faptului ca este autorizat sa utilizeze aparatul conform instructiunilor producatorului.

In schimb nu se precizeaza nimic despre aparat, daca trebuie verificat metrologic, calibrat sau altfel de testare care sa demonstreze ca rezultatul este conform.

S-a dovedit ca aceste aparate dau frecvent rezultate fals-pozitive si astfel se ajunge la IML unde se preleveaza mostre biologice din sange si urina.

Prin conducerea conducatorului auto la o unitate sanitara in baza unui rezultat fals-pozitiv, in opinia mea este o incalcare a drepturilor constiturionale, poate este mult spus dar atata timp cat nu exista o testare initiala care sa demonstreze fara niciun dubiu consumul de alcool sau alte substante,

Altfel, un conducator auto poate fi dus la spital sa ii fie prelevate mostre biologice numai pe baza simturilor politistului, l-a "mirosit" ca a baut/consumat substante, si nu mai sunt necesare mijloace tehnie omologate sau calibrate.
Politistul este examinat medical de medicina muncii anual, sa i se scrie in fisa de aptitudini "Apt pentru detectare alcool si droguri" si politia nu mai trebuie sa cheltuie banie pe detectoare, isi pot cumpara mai multe BMWuri.