avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Activitate Cecilia P

Activitate Cecilia P

Răspuns la discuția Demisie functie - director
Subsemnata .................., profesor titular la Școala Generală ...................., detașată în intersul învățământului pe funcția de DIRECTOR la Școala Generală ......................., conform Deciziei ISJ....Nr.1410/06.12.2010, vă comunic că din data de 1.09.2011 mă întorc la funcția de bază – profesor de chimie-fizică, la Școala Generală ........

Am luat numarul de inregistrare. Este bine redactata sau considerati ca trebuie sa refac?

Multumesc
Decizia mea ca director este pe detasare in interesulu invatamantului pana la organizarea concursului, nu mai tarziu de 31 aug 2011. Am depus la ISJ un act prin care le comunic ca respect acest termen dar din 1 sept ma reintorc la catedra (nu am folosit explicit termenul DEMISIONEZ, consider ca nu este tocmai o demisie ). Stiu ca detasarea in interesul invatamantului se face la cerere, cu acordul meu. Intrebare: ma pot obliga intr-un fel sa raman pe functie ?
Din codul muncii stiu ca demisia este un act ce se constata si atat, nu sunt obligata sa dau explicatii, pt functii de conducere un preaviz de cel mult 45 zile. Am depus pe 24 iunie 2011.
Multumesc

PS pun intrebarea aici pt ca la juristul de la ISJ raspunsul a fost in ......coada de peste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspuns la discuția Angajare pe un post blocat
Va multumesc. Asa am procedat. Detasare nu poate fi vorba pt. ca toate scolile sunt in deficit de personal. In scoala noastra cu PJ sunt 5 femei de serviciu, dupa normative avem dreptul la 8,24 posturi. Niciun normativ nu se respecta.
Sectorul invatamant, la o scoala avem un singur post de femeia de serviciu, fostul angajat si-a dat demisia, postul este blocat, scoala nu poate ramane fara femeie de serviciu, cum putem totusi angaja un om. De la ISJ ne-au spus ca nu putem face concurs, am cerut deblocarea postului dar dureaza prea mult timp. Multumesc
Răspuns la discuția Mostenire
Va multumesc celor care au inteles ce ma interesa si ati raspuns. Desigur ca o consultatie serioasa si detaliata o voi aborda cu un avocat. Sunt absolut rupta de aceste treburi , ca atare doream sa aflu doar daca parintii mei (in viata, Dumnezeu sa-i tina cat mai mult) pot face ceva direct pentru fiul meu , ACUM. Tocmai aici este problema mea: daca mor nu vreau ca partea mea sa ajunga in buzunarul altei persoane.
Discuție Mostenire
Parintii mei au un apartament. Suntem doi frati. Eu am un copil major, sunt casatorita. Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece partea mea de mostenire (dinspre parinti) pe numele copilului meu (doresc acest lucru sa-l facem cat suntem toti in viata !! pentru a avea certitudinea ca partea mea ramane copilului meu si nu se poate atinge nimeni de ea). Multumesc
Răspuns la discuția Indemnizatie nastere
Multumesc. Cred ca nu este niciun impediment d.p.v. stat de plata, cererea poate fi depusa (si ca atare onorata !) in 3 ani de la nastere.
Angajata a nascut in decembrie, a depus cerere. Se acorda aceasta indemnizatie si in 2010 ? Acest drept este stipulat in contractul colectiv de munca (national si ramura invatamant) - un salariu mediu pe unitatea de invatamant (din brut sau net?)
Multumesc
(2) În cazul în care restrângerea de activitate vizează două sau mai multe persoane de aceeaşi specialitate, inclusiv cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar care ocupă funcţii de conducere, îndrumare şi control prin detaşare în interesul învăţământului, în afara situaţiei prevăzute la art. 13 alin. (3) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare, se procedează la evaluarea obiectivă sau la organizarea unui concurs, conform hotărârii consiliului de administraţie, la propunerea directorului adjunct. Evaluarea, respectiv concursul, se realizează de către o comisie, numită de inspectorul şcolar general, al cărei preşedinte este inspectorul şcolar de specialitate......

(3) Cadrele didactice titulare care au decizia de numire/transfer în mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar sau pe mai multe specializări sunt vizate de restrângere de activitate, în cazul în care la nivelul uneia dintre unităţi/specializări există restrângere de activitate.

INTREBARE (rog raspunsul concret, justificat legal, argumentat)

Consiliul de administratie poate merge pe "sunt vizate" (nu scrie intra primii in restrangere sau intra obligatoriu) si cere Comisie de evaluare a tuturor cadrelor dicatice din specialitatea X , motivele sunt bine intemeiate, obiective, cu dovezi ce atesta prestatia neadecvata (rezultate slabe ale elevilor, lipsa de la ore, ratacirea tezelor cu subiect unis in carciuma ..) a unuia dintre cadrele didactice care ar obtine acest post "pe tava", mizand pe tineretea si lipsa de grade didactice ale celorlalti colegi.
Multumesc
Răspuns la discuția Reducere post in CIC
Daca s-ar reduce numai un post...sunt mai multe, dar acolo lucrurile sunt clare. S-au facut restructurari: o scoala mica a trecut in scoala mare (scoala cu personalitate juridica) ca atare toti titularii din scoala mica au devenit titulari in scoala mare, ne-am incarcat cu titulari dar posturi disponibile nu exista. Scoala mica a ramas numai cu ciclul primar, gimnaziu a fost "inghitit" de noi (asa a considerat inspectoratul si primaria ca e bine) Deci trebuie sa reducem niste posturi. Titularii care vor ramane fara post.....vai de mama lor !!!! Multumesc pt pareri, din pacate nu am proimit niciun raspuns concret. Aveti dreptate, este un subiect delicat.