avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie functie - director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie functie - director

Decizia mea ca director este pe detasare in interesulu invatamantului pana la organizarea concursului, nu mai tarziu de 31 aug 2011. Am depus la ISJ un act prin care le comunic ca respect acest termen dar din 1 sept ma reintorc la catedra (nu am folosit explicit termenul DEMISIONEZ, consider ca nu este tocmai o demisie ). Stiu ca detasarea in interesul invatamantului se face la cerere, cu acordul meu. Intrebare: ma pot obliga intr-un fel sa raman pe functie ?
Din codul muncii stiu ca demisia este un act ce se constata si atat, nu sunt obligata sa dau explicatii, pt functii de conducere un preaviz de cel mult 45 zile. Am depus pe 24 iunie 2011.
Multumesc

PS pun intrebarea aici pt ca la juristul de la ISJ raspunsul a fost in ......coada de peste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Cecilia P, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 6 Iulie 2011
Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului. Pe cale de consecinta, nu este nevoie de acordul angajatorului. Si nu sunteti obligata nici sa motivati demisia. Exprimati-o insa in scris, neechivoc, cu dovada comunicarii.
Subsemnata .................., profesor titular la Școala Generală ...................., detașată în intersul învățământului pe funcția de DIRECTOR la Școala Generală ......................., conform Deciziei ISJ....Nr.1410/06.12.2010, vă comunic că din data de 1.09.2011 mă întorc la funcția de bază – profesor de chimie-fizică, la Școala Generală ........

Am luat numarul de inregistrare. Este bine redactata sau considerati ca trebuie sa refac?

Multumesc
La sfarsitul perioadei de detasare exista urmatoarele posibilitati : fie se va decide intoarcerea dvs la locul de munca de unde ati fost detasata, fie - cu acordul dvs - se va prelungi detasarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)
Demisie teeo18 teeo18 sunt profesor la o scoala din mediul rural. de la 1 sept. 2014 am fost numita \\"politic\\" prin detasare director adjunct la acea unitate pe perioada de un ... (vezi toată discuția)
Aviz detasare in interesul invatamantului Takeda Takeda Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am ... (vezi toată discuția)