avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Pene

Activitate Alina Pene

Ma poate ajuta cineva cu atributiile specifice functiei de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca? Multumesc!
Răspuns la discuția impozitare tichete cadou
Am sunat si la ANAF mi s-a spus ca tichetele cadou se impoziteaza doar cu 16% conf. OUG 58/2010 (art.55, alin.3, lit.h) si ca totodata nu se abroga pct. 11 (2) din HG 1317/2006 - normele metodologice de aplicare a Lg. 193/2006, care precizeaza ca nu se retin contributiile angajat/angajator pt tichetele cadou.
Răspuns la discuția impozitare tichete cadou
da, la tichetele de masa se retine doar impozitul de 16%, dar mi s-a spus ca la tichetele cadou si la tichetele de cresa se retin toate contributiile, ca si la salariu.
Răspuns la discuția impozitare tichete cadou
Multumesc pt raspuns, imi puteti spune si articolul din unde reiese acest lucru, (probabil este din OUG 58/2010)?!
Imi puteti spune cum se impoziteaza tichetele cadou din 01.07.2010? Furnizorul nostru de tichete imi spune ca tichetele cadou se impoziteaza integral, asemenea salariului!? Multumesc!
Răspuns la discuția cum sa trec in pontaj?
Eu am avut o situatie de acest gen, doar ca in comunicare (preaviz) am specificat ca in perioada preavizului, salariatul nu este obligat sa se prezinte la serviciu, nu s-a prezentat la lucru, iar in pontaj l-am trecut "P" (preaviz), stiindu-se ca in cele 20 de zile de preaviz trebuie platit ca si cum ar fi fost prezent.
Răspuns la discuția CCM la nivel de unitate
Daca in invitatia la negocierea CCM, am trecut ca negocierile incep pe 23.08.2010, pana la ce data sa le scriu (in aceeasi invitatie) sa-si aleaga si sa comunice conducerii societatii numele reprezentantilor salariatilor? Multumesc!
Administratorul poate face parte din comisia de negociere a CCM la nivel de unitate? Nr. reprezentantilor salariatilor trebuie sa fie egal cu nr. membrilor comisiei de negociere a CCM din partea angajatorului? Multumesc!
Stie cineva daca o prima la salariu, acordata in baza unei decizii interne, nevizate la ITM, se trece in carnetul de munca? Multumesc mult!
Am urmatoarea intrebare: care-s retinerile, incepand din 01.07.2010, in cazul incheierii unui contract de mandat comercial?