am 2 salariati la care li s-a desfiintat posturile.In preavizul legal de 20 de zile lucratoare nici unul nu a mai venit la serviciu.Incetarea am facut-o cu ziua urmatoare incheierii preavizului.Cum sa-i trec eu in pontaj ca nu sunt nici invoiti, iar preavizul l-am trimis prin posta cu confirmare de primire.
Eu am avut o situatie de acest gen, doar ca in comunicare (preaviz) am specificat ca in perioada preavizului, salariatul nu este obligat sa se prezinte la serviciu, nu s-a prezentat la lucru, iar in pontaj l-am trecut "P" (preaviz), stiindu-se ca in cele 20 de zile de preaviz trebuie platit ca si cum ar fi fost prezent.
cum sa-l platesc dc el nu a fost prezent ? si sa-i mai platesc si darile in baza cui?ma intreaba contabila si habar nu am sa-i raspund.poate ma luminati
1. Daca nu au fost la munca sunt absenti nemotivati si deci nu vor primi salariu.
2. Le veti inceta CIM cu data stabilita in decizie si veti comunica la ITM absentele nemotivate.
3. Ati mai fi avut si varianta concedierii disciplinare dar necesita timp si efort si era tot aia.
Zile cfp
florica.vochide
buna ziua,as dori sa stiu cum procedez daca am salariati care au lipsit toata luna si nu dorim sa le inchidem ctr. de munca.Cum as putea sa ii trec in revisal ... (vezi toată discuția)