avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate liviucfp

Activitate liviucfp

Gabriela Pintea a scris:

Aveti dreptate, prevederile Legii nr. 329/2009 sunt aplicabile functionarilor publici din autoritatile publice centrale si din institutiile aflate in subordonarea / coordonarea acestora.

Dvs. nu ati precizat de la inceput ca lucrati in administratia locala, as fi scris ca va sunt aplicabile, pornind de la art. 117 din Legea nr. 188/1999, prevederile art. 81 din CCMUNN.

Sau, pe scurt:
-daca discutam despre centrale, trebuiau avute in vedere criteriile minimale prevazute la art. 6 din Legea nr. 329/2009;
-daca discutam despre locale, trebuiau avute in vedere criteriile minimale prevazute la art. 81 din CCMUNN.


Multumesc d.nei Gabriela Pintea si celor care au avut bunavointa a ma ajuta.
Pe perioada judecarii contestatiei in contencios pot beneficia de ajutor de somaj si daca castig trebuie sa-l returnez ?
top dan a scris:

Codul muncii nu se aplica functionarilor publici, ci legea nr. 188/1999

Se aplica numai conform prevederilor ART.117/L.188/1999.
D.le Marius,cunosc prevederile L.188/1999 si L.329/2009(nu se refera la autoritati locale) eu fiind in administratia locala nu am gasit temeiul legal care sa - mi raspund clar la intrebarea daca pot fi disponibilizat in ultimii 2 ani pana la pensionare.
De ce prevederea privind criteriile de disponibilizare din L.329/2009 sunt preluate
,cred eu, din CCMUN /2006-2010 pentru functionarii publici din autoritatile centrale iar pentru mine nu sunt valabile.
Multumesc.
Prevederea cu desfacerea contractului de munca din initiativa societatii in termenul de 3 ani pana la pensionare se aplica si functionarilor publici?
Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa mi se ofere posibilitatea de a participa la un examen pentru alt post in conditiile in care mai am 2 ani pana la implinirea varstei pentru pensionare.
Codul muncii se aplica si functionarilor publici?
Contractul colectiv de munca la nivel national se aplica?
Multumesc.
Daca contesti procesul verbal nu trebuie sa platesti amenda.
Eu am castigat in instanta "anularea procesului verbal"pentruca :
-martorul care a semnat procesul verbal,chemat de 3 ori in instanta,a refuzat sa depuna marturie in fata judecatorului si nu s-a prezentat.Adevarul este ca la intocmirea PV eram numai eu si politistul,iar martorul a realizat ca va depune marturie falsa.
Daca martorul nu a semnat in fata ta PV castigi procesul.
Succes!
Asa cum inteleg eu, cred ca in mod ilegal se platesc salariatii dintr-un birou cfp cu salarii si sporuri de cfp.Ce parere aveti, rog numai raspunsuri cu suport in prevederi legale.