avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea raportului de serviciu ca urmare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public

Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa mi se ofere posibilitatea de a participa la un examen pentru alt post in conditiile in care mai am 2 ani pana la implinirea varstei pentru pensionare.
Codul muncii se aplica si functionarilor publici?
Contractul colectiv de munca la nivel national se aplica?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2010
liviucfp, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviucfp , utilizator 08:34, 25 August 2010
Exista in cadrul institutiei dvs. functii publice vacante pentru care indepliniti conditiile de ocupare (studii, specialitate, vechime)?...
Codul muncii nu se aplica functionarilor publici, ci legea nr. 188/1999
top dan a scris:
Codul muncii nu se aplica functionarilor publici, ci legea nr. 188/1999

:hammer:
Art. 117 - Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

Prevederea cu desfacerea contractului de munca din initiativa societatii in termenul de 3 ani pana la pensionare se aplica si functionarilor publici?
Buna ziua !
Aceasta prevedere nu este aplicabila dumneavoastra. Va rog sa cititi Legea 188/ 1999, republicata si actualizata, art. 99, alin.(1), pct. b), precum si alin. (5), (6) si (7) ale aceluiasi articol din lege. Va citez numai alin.(6) si (7) pentru a analiza daca procedura a decurs legal si a putea face ceva in acest sens:
"(6) In cazurile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) si e), daca nu exista functii publice vacante corespunzatoare in cadrul autoritatii sau institutiei publice, autoritatea ori institutia publica are obligatia de a solicita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in perioada de preaviz, lista functiilor publice vacante. In cazul in care exista o functie publica vacanta corespunzatoare, identificata in perioada de preaviz, functionarul public va fi transferat in interesul serviciului sau la cerere."
"(7) Functionarul public de conducere are prioritate la ocuparea unei functii publice vacante la nivel inferior."( Daca este cazul).
Cu stima !

Alte discuții în legătură

Disponibilizari in institutiile aflate in subordinea ministerului muncii camelia iosif camelia iosif sunt functionar public de 20 de ani, studii superioare de lunga durata, master in politici publice si administratie publica, in functia de consilier superior ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru limita de varsta - functionar public iepurasul iepurasul Am indeplinit conditiile de pensionare pentru limita de varsta,am depus dosarul de pensionare,pot sa lucrez in continuare pana la primirea deciziei de ... (vezi toată discuția)