As dori sa import si sa comercializez produse marca Disney, dar nu reusesc sa ma lamuresc cum se procedeaza cu licenta. Producatorii chinezi evident ca nu au licenta Disney, si astfel se nasc urmatoarele intrebari:
1. Pot comercializa aceste produse tinand cont ca totusi eu am factura de la cel care le produce dar nu am licenta? pana la urma e un act comercial..
2 Cine ar trebui sa detina licenta: eu sau cel de la care cumpar?
3 Ma pot folosi de licenta celui de la care cumpar?
4 Cum verific daca licenta celui de la care cumpar este reala sau nu?
Am incercat sa ma documentez si de pe site-ul oficial Disney dar acolo am gasit numai generalitati...nimic concret. Am cautat pe Internet....toate site-urile de jucarii din RO mentioneaza ca au licenta...dar totusi imi e greu sa cred ca o companie cu cifra de afaceri de 1 mil Ron pe an plateste la Disney sumele enorme de care am mai auzit..
As dori sa aflu un punct de vedere juridic asupra acestor intrebari, si sa cunosc riscurile pe care mi le-as asuma in cazul in care "ma pacaleste" vreun furnizor.
eu as vrea sa ii dau in judecata dar imi trebuie un avocat care sa mai fi avut astfel de procese si care sa se fi finalizat in castigarea lor.
daca stie cineva un astfel de avocat, si care sa nu imi ceara un onorariu foarte mare (ca daca imi cere 2000 euro...mai bine o reinmatriculez si cu asta basta...tot la banii aia ajung) , va rog sa imi spuneti si mie: lexa1312@yahoo.com
Buna!
Nu stiu ce ai putea sa scrii in intampinare dar pot sa iti spun ce s-a mai intamplat cu prietenul meu. vis-a-vis de aprox aceeasi situatie.
Luni s-a prezentat la politie pentru declaratie. Si ghici surpriza...politia nu il chemase pentru masina cumparata de el (si radiata din cauza chitantei) ci, se pare ca cel care s-a ocupat de inmatriculare masinii noastre, a folosit copia dupa BI-ul prietenului meu si (probabil cu o "pila" la serviciul de inmatriculari ca altfel nu inteleg cum poti sa faci asta cu o simpla copie dupa BI) a inmatriculat o alta masina pe care a vandut-o in alt oras.
Evident cumparatorul a patit la fel ca si noi, i s-au radiat talonul si numerele, a facut plangere..si de aceea prietenul meu a fost chemat si "luat ca din oala" deoarece habar nu aveam de existenta acelei masini (si probabil or mai fi si altele).
Vis-a-vis de masina noastra, a dat declaratie cu tot ce s-a intamplat, l-a identificat pe tipul care s-a ocupat de actele noastre si acum politia se ocupa mai departe. Cat despre masina, trebuie sa se duca la Inmatriculari Pipera sa i se dea o hartie cum ca masina nu este furata, etc si se poate reinmatricula/vinde/dezmembra/etc. Dar in concluzie, trebuie platita din nou taxa, chiar daca am fost pacaliti de un nemernic, daca vrem sa o folosim in continuare. Nu stiu ce masina ai tu, dar la noi nu mai merita sa platim o a doua taxa, deoarece oricum a fost mare de prima oara...(masina fiind euro 2) prin urmare daca cei de la politie spun ca o putem vinde sau dezmembra, cred ca asta vom face.
Cel mai simplu e sa te duci la politie si sa vezi exact situatia masinii si ce poti face cu ea, desi ma indoiesc sa o poti reinmatricula fara taxa. Probabil va trebui sa deschizi proces si sa apelezi la un avocat care a mai avut astfel de cazuri (am auzit ca ar exista)
Ce sa zic...bafta in continuare si sa ne fie invatatura de minte tuturor sa nu mai fim asa creduli. Eu cu siguranta voi sufla si in iaurt pe viitor :( deoarece suntem inconjurati numai de sarlatani.
Si prietenul meu e intr-o situatie similara si as vrea raspunsul unui avocat specializat!!
Octavian, tinand cont ca acel tip a facut chitanta falsa iti dai seama ca nici programarile la RAR nu cred ca le-a facut pe numele lui.
Si prietenul meu a fost pacalit de un asemenea "om serios cu copil acasa" dar din pacate sunt convinsa ca in cazul unei interogari...nu va recunoaste nimic..Nu o fi tampit sa zica "da dom'le am falsificat o chitanta". Cu siguranta va nega totul.
Prin urmare ce este de facut si ce sanse sunt sa se dovedeasca nevinovatia?
Dupa parerea mea, singura metoda de a-l prinde pe acest individ este de a organiza un flagrant deoarece sigur se ocupa in continuare de inselaciuni. Se poate solicita organizarea unui flagrant? Sau ramane la latitudinea politiei?
Si prietenul meu se afla intr-o situatie neplacuta privind acest subiect.
A adus o masina din Germania, si pentru inmatriculare a apelat la cineva (la recomandarea altcuiva ca fiind "om serios cu copil acasa..etc") sa se ocupe de toate hartiile pentru inmatricularea in RO, inclusiv taxa auto.
Totul a fost ok, am primit talonul, actele, numerele, am circulat cu masina un an de zile, si acum o luna a primit citatie ca masina este radiata si trebuie sa depuna talonul si numerele. La intrebarea de ce este masina radiata am aflat ca "nu s-a confirmat primirea banilor pentru taxa de poluare"...pe romaneste noua problema "chitanta falsa". Am incercat sa dam de persoana care s-a ocupat de inmatriculare si evident ca numerele de tel pe care le avea erau cartele..care acum sunt inchise.
Acum prietenul meu a primit citatie de la Investigatii Criminale sa se prezinte pentru declaratii in calitate de "faptuitor".
As dori sa stiu la ce riscuri ar putea fi supus prietenul meu, tinand cont ca totusi nu el a fost cel care a umblat dupa acte. Am inteles ca la politie sunt niste camere video, care daca ar fi verificate s-ar vedea clar ca el nu a fost sa depuna nici un act personal.
Este cazul sa il insoteasca un avocat pe prietenul meu in ziua in care este chemat la politie? Ar putea fi acuzat de ceva? Daca da, ce fel de sanctiune ar putea primi?