avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licenta Disney
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licenta Disney

Buna ziua

As dori sa import si sa comercializez produse marca Disney, dar nu reusesc sa ma lamuresc cum se procedeaza cu licenta. Producatorii chinezi evident ca nu au licenta Disney, si astfel se nasc urmatoarele intrebari:
1. Pot comercializa aceste produse tinand cont ca totusi eu am factura de la cel care le produce dar nu am licenta? pana la urma e un act comercial..
2 Cine ar trebui sa detina licenta: eu sau cel de la care cumpar?
3 Ma pot folosi de licenta celui de la care cumpar?
4 Cum verific daca licenta celui de la care cumpar este reala sau nu?

Am incercat sa ma documentez si de pe site-ul oficial Disney dar acolo am gasit numai generalitati...nimic concret. Am cautat pe Internet....toate site-urile de jucarii din RO mentioneaza ca au licenta...dar totusi imi e greu sa cred ca o companie cu cifra de afaceri de 1 mil Ron pe an plateste la Disney sumele enorme de care am mai auzit..

As dori sa aflu un punct de vedere juridic asupra acestor intrebari, si sa cunosc riscurile pe care mi le-as asuma in cazul in care "ma pacaleste" vreun furnizor.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Posibila incalcare a drepturilor de autor? ipop999 ipop999 Salutare, De cateva luni am un site prin care personalizez tricouri. Toate design-urile fie pe fac personal, fie le cumpar de pe internet de pe site-uri de ... (vezi toată discuția)
Import si ditributie online StefanStefan StefanStefan Dorim sa importam din Uniunea Europeana si din afara ei jocuri si jucarii si sa le distribuim in Romania en-detail pe internet si en-gros prin vanzari directe. ... (vezi toată discuția)
Produse personalizate cu elemente de identitate protejate de drepturi de autor dmihaic dmihaic Buna ziua si Hristos a Inviat, In primul rand as vrea sa va urez un Paste fericit si sper ca am ales forumul corect avand in vedere ca sunt nou. Vin la ... (vezi toată discuția)