avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate reli_relly

Activitate reli_relly

Buna ziua! As avea o intrebare. Am instituita sechestrarea autoturismului de către un birou judecătoresc. Va intreb, care ar fi pașii de urmat pentru a.mi ridica sechestrul, exista si taxe in afara de suma pe care trebuie să o achit conform procesului verbal eliberat de biroul judecătoresc? Multumesc tuturor pentru ajutor și răspunsuri
Buna ziua ! Doresc sa intreb pe cineva care cunoaste . Lucrez la privat ca asistent medical cu jumatate de norma cu un salariu și brut și de bază ( nu mai lucrez in alta parte) de 1450. Intrebarea mea este : ca și cotizatie pentru Oammr ,cei 1 %/ luna , 12%pe an ,din salariu de bază, cat trebuie eu sa achit ?!? Intreb pentru că mi s.a spus că trebuie să achit 12% din salariu minim pe economie , chiar dacă eu am jumatate de norma si am salariu de bază ( cu document de la Revisal) de 1450 lei. Si daca cei de la Oammr au dreptate, am rugămintea sa-mi expuneti textul de lege, Multumesc anticipat pentru toate răspunsurile primite.
Tocmai ca medicul de la întreprindere imi cere insistent iesirea din spital pe motiv că...dacă nu îl duc sa.l vada ma poate declara in incapacitate de munca...pentru ca nu crede că pentru o banală urticarie m.au ținut 7 zile internată...am fost internată la Victor Babeș. As putea sa.l dau in judecata pe acest medic pentru abuz ? Si pe el si pe șeful meu direct ? Lucrez intr.o companie de renume ..si ma gandesc ca si de aceea fac abuzuri față de angajați. Multumesc anticipat pentru răspunsuri si pentru sfaturi.
Buna seara. Ma confrunt cu o problema la locul de munca , si anume: Am fost internată în spital iar pe zilele de spitalizare mi.a fost eliberat un concediu medical Acum , angajatorul imi cere iesirea din spital sa vada diagnosticul pentru ca i se pare mult spitalizarea pentru diagnosticul comunicat de mine . Acum doresc sa intreb pe cei cunoscători. Sunt obligată să i duc iesirea din spital ? I.am dus concediu medical vizat de medicul de familie. Eu nu as vrea sa.i duc iesirea din spital...nu ca am ceva de ascuns ci pentru atitudinea lui care lasă de dorit. I.am sugerat sa ceara de la spital toate informatiile de care are nevoie si ca eu nu.i voi duce iesirea din spital pentru ca este un act strict personal. Ce mi se poate întâmpla dacă eu nu doresc sa.i duc iesirea din spital ? Este legal ca angajatorul sa ceara asa ceva ,Ma amenința că, dacă nu îi duc iesirea din spital ma poate declara in incapacitate de munca
Discuție Executat silit
Buna ziua !
As dori sa ma îndrumați cum sa fac referitor la următoarea problema cu care ma confrunt
Am primit acasa o înștiințare de la un birou executoresc pentru poprire. Cu ceva timp in urma am făcut cu rds.rcs un contract de telefonie plus cablu tv. Din anumite motive nu am mai plătit. Bun .
Acum vin sa intreb Daca imi plătesc datoria catre Rds ( încă figurez pe portarul lor cu toate facturile de plata) , executorul mai poate pune in aplicare urmărirea silită? Pentru ca suma pe care o cere executorul este de 3 ori mai mare decât datoria inițială!
Buna seara!
As dori cateva informatii cu privire la statutul politistului local pe care eu nu le gasesc sau poate nu le inteleg eu, si de aceea am nevoie de raspunsul unui specialist in acest domeniu.
Doresc sa ma informez daca,politistul local,aflat in concediul de odihna ,beneficiaza de toate masurile speciale de protectie conform statutului functionarului public.
Va adresez aceasta intrebare deoarece,fiind in CO ,am fost agresat fizic si verbal de un individ,el luand la cunostinta ( i-am spus verbal) ca sunt politist. In final s-a incheiat cu chemarea politiei ,sotia sunand la 112 , si a echipajului de ambulanta ,care m-a transportat la spital. Totul s-a intamplat in apropierea domiciliului meu.

Intrebarea finala ar fi ,daca eu pot face plangere si pentru ultraj ,avand in vedere faptul ca ma aflam in concediu de odihna.
Va multumesc anticipat si astept raspuns
Au venit si cei de la primarie,au facut ancheta sociala si au spus ca nu este de competenta lor si ca trebuie sa merg la tribunal. Cine o sa ma intretina? mai am 2 copii care ei ma intretin acum. Dar ,cel cu care stau in casa nici macar "buna ziua " nu-mi da ,mai ales sotia lui care nu-mi deschide usa macar. De multe ori am cazut pe jos in bucatarie si in casa, si nimeni nu a venit sa ma ridice - imi venea sa-mi pun singura capat zilelor in ce hal am ajuns si ce am putut sa fac!!!!!
In acel act si-au luat angajamentul ca o sa ma intretina din toate punctele de vedere. Si nimic,tot eu din pensie platesc gazele,lumina ,gunoiul,si eu n-am nicio dovada ca eu as plati pentru ca toate sunt deja pe numele lui. Offff,oare mai am scapare? Si judecatoria unde trebuie sa merg este tocmai la Cornetu, eu locuind in com Pantelimon.Si ma deplasez extrem de greu. Cum sa fac doamne sa-mi iau povara asta de pe umeri?
Va multumesc
Deci, intr-o tara ca Romania, daca nu ai bani pentru avocati ,poti sta linistita in casa si sa-ti numeri zilele pe care le mai ai de trait!!!!
Alta solutie ? mai exista frati concetateni?
In discutie este o amarata de casa in comuna Pantelimon din chirpici unde statul cere taxa de timbru pensia mea pe 6 luni. Eu cum supravietuiesc in acest timp?
oare nu exista alte metode ? decat sa platesc taxiul sa ma duc la judecatoria cornetu? Ma costa jumatate din pensie ,pentru ca ,dupa cum v-am spus NU ma pot deplasa singura . Acasa merg tinandu-ma de pereti si de scaune ,de masa ,de usi ....si tot asa....
Daca am semnat....atunci pot sa mor cat se poate de repede ,pentru ca pe noi pensionarii nu ne crede nimeni si nu ne ajuta nimeni
Ai bani ,supravietuiesti ,nu ai bani -poti muri cu dreptatea in mana
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat

In al doilea topic nu are legatura cu ceea ce v-am expus eu
Aceea este alta problema juridica
nu,atunci asa stateau lucrurile
Dar m-au inselat spunandu-mi ca o sa-mi fie mai bine
nu scriu in numele nimanui
Fata mea cea mare scrie la calculator,ca eu nu sunt capabila nici sa ma spal singura
V-am cerut pareri si sa ma invatati cum sa fac pentru ca cea fost mai rau s-a infaptuit
Ce trebuie sa fac de acum incolo e important ,sa indrept greseala vietii pe care am facut-o
Da,sotul a ascuns actele de mine.
M-au mintit ca o sa-mi fie mai bine ,si m-am dus cu ei si am semnat. Atunci mi-au spus ca daca nu sunt multumita de prestatiile lor pot sa anulez actul , nestiind ca trebuie sa trec prin tribunal.Au profinat de naivitatea si bunatatea si prostia mea ,cat se de starea mea de sanatate.

Comentariile rautacioase nu cred ca-si au rostul aici
va multumesc