avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate serban.mirela74

Activitate serban.mirela74

Un administrator de asociatie este cercetat pentru art 288,291 si 215 cod penal .este reclamat ca a savarsit fapta in localitatea de domiciliu,adica un oras mare din tara. Parchetul de pe langa judecatorie a dispus efectuarea de cercetari,dar procurorul este de la Parchetul de pe langa tribunal.
Un fost administrator de asociatie este cerecetat de parchetul de pa langa Tribunal si nu de cel de pe langa Judecatorie.DE CE?
Răspuns la discuția Denunt calomnios
Nu am primit nicio decizie a procurorului ,dar azi 18.06.2010 am primit o citatie sa ma prezint la proces in caliatte de intimat cu aceasta vecina in calitate de petent pentru Fond/plangere imotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind.1 C.p.p). Judecatorul poate decide altceva?De ce mie nu mi s-a comunicat nimic?Pot face plangere pentru denunt calomnios?
Am fost reclamata la politie de o vecina cu care sunt in litigiu ca am inregistrat/o ,fapt neadevarat.As putea sa o dau in judecata pentru denunt calomnios? M/am intalnit cu politistul care imi luase o declaratie pe aceasta tema ;i mi/a spus pe strada foarte revoltat ca o sa vorbeasca cu procurorul sa dispuna inceperea urmaririi penale pentru ca el crede ca as fi facut acest lucru din cauza litigiului meu cu ea.
aadministratorului de asociatie i s-a incredintat stampila si toate anunturile sunt puse de le,tabelele de plata semnate numai de el,parerile personale sunt la fel afisate si semnate numai de el.Este legal?Ce se poate face in acest sens?
Nu vreau sa mi se recomande a face o plangere presedintelui sau celor 4 membrii din comitet sau cenzorului ,pentru că le munceste pe acasa,fac petreceri impreună şi toate sesizarile mele rama fara raspus,am facut si plangere la parchet si pentru că cineva are cunostinte s-a dat NUP.Nu sunt numai eu nemultumit ci mai multi....dar singura soluti este sa ne mutam.
Răspuns la discuția Calomnie,denigrare,defaimare
Sigur ca am martori informatia fiind la avizier ,documente justificative nu am foarte multe pentru ca acestea sunt la el,dar acesta se pronunta clar asupra vinovatiei mele .Asupra raporului de expert. extrajudiciara eu nu am depus obiectiuni deaorece am cerut anularea acestui pentru incalcarea codului de proc.penala fiind dispus intr/o ancheta penala de catre politie.Politistul care se ocupa de caz a spus ca este o gresala si asteapta dispozitia procurorului.
dar eu pot face obiectiuni cu documente clare ca aproape fiecare enunt de acolo este eronat.
Dar administratorul nu spune ca ceea ce este scris acolo este conform raportului ci ca eu ma fac vinovata de tot ceea ce srie in raport,dar fara al afisa sau cita dn acesta.
Intr/un dosar de cercetare penala a fost dispus un raport contabil si expertul a intocmit unul extrajudiciar cu o multime de aberatii ,dar pentru care eu am solicitat anularea acestuia.Cam dupa doua saptamani de la primirea acestuia administratorul blocului a afisat un rezumat al raportului spicuind dupa bunul plac.Din ceea ce este scris in raport mai nimic nu este adevart,iar in urma rezumatului facut de administrator consider ca este o denigrare a imaginii mele deaorece este expus la avizier si/l vede orice persoan[ care intra pe scara >copiii mei,rude prieteni si vecini.
Consider ca pana la pronuntarea unei instante nimeni nu se poate pronunta si nu stiu ce as putea a fac impotriva acestui individ.
Expertiza este extrajudiciara deoarece in titlu se percizeza acest fapt.Scie RAPORT DE EXPERTIZA EXTRAJUDICIARA. Nu stiu daca a fost dispusa expertiza judiciară sau extrajudiciară,dar a fost executată prin ordonanta politiei si mi-a pus sa-mi aleg un expert dintr-o lista.
Documentele nu i-au fost puse la dispoziţie expertului de mine ,iar constatările acestuia sunt în cea mai mare parte niste aberaţii.
Mulţumesc mult! Am mai postat ceva la mesajul iniţial .V-aş ruga din suflet să-l citiţi şi să -mi răspundeţi dacă timpul vă permite.
Nulitatea pot să o cer la Poliţie sau la parchet la procurorul de caz.
Mii de mulţumiri!
Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge?

Detalii:
Intr-un dosar de cercetare penală în care reclamanţii sunt persoane fizice ,politia a solicitat raport de expertiza contabilă.Contabilul a întocmit un raport de expertiză extrajudiciară,nu a fost plătit de persoanele fizice reclamante ci de o persoană juridică deoarece una din părţi a obţinut o functie în cadrul acestei ASociaţii pe care o consideră păgubită.

Deci,expertul judiciar numit de politie şi la cererea poliţiei a facut o expertiză extrajudiciară.Este corect?
Am o gramada de obiectiuni la acest raport? Pot să le fac?
Pot depune plîngere penală împotriva expertului care s-a si pronuntat ?

Vă mulţumesc!
Bănuiam acest fapt dar nu aveam o părere de expert.
Poliţia încearcă untertip,bănuiesc că dacă eu aţ formula obiecţiuni şi aş depune declarţie prin care pot contesta absolut fiecare rând scris în acest raport de expertiză extrajudiciară sr constitui probă deoarece,acest raport nu constituie probă.
Voi cere nulitatea raportului.
Pot face plâncere împotriva lui deoarece el se pronună în cauză?