avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti?

Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge?

Detalii:
Intr-un dosar de cercetare penală în care reclamanţii sunt persoane fizice ,politia a solicitat raport de expertiza contabilă.Contabilul a întocmit un raport de expertiză extrajudiciară,nu a fost plătit de persoanele fizice reclamante ci de o persoană juridică deoarece una din părţi a obţinut o functie în cadrul acestei ASociaţii pe care o consideră păgubită.

Deci,expertul judiciar numit de politie şi la cererea poliţiei a facut o expertiză extrajudiciară.Este corect?
Am o gramada de obiectiuni la acest raport? Pot să le fac?
Pot depune plîngere penală împotriva expertului care s-a si pronuntat ?

Vă mulţumesc!
Bănuiam acest fapt dar nu aveam o părere de expert.
Poliţia încearcă untertip,bănuiesc că dacă eu aţ formula obiecţiuni şi aş depune declarţie prin care pot contesta absolut fiecare rând scris în acest raport de expertiză extrajudiciară sr constitui probă deoarece,acest raport nu constituie probă.
Voi cere nulitatea raportului.
Pot face plâncere împotriva lui deoarece el se pronună în cauză?
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
serban.mirela74, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:46, 4 Mai 2010
Detaliati circumstantele necesitatii expertizei contabile extrajudiciare
Expertiza contabila extrajudiciara sau amiabila poate fi utilizata si pentru certificarea bilanturilor contabile,a conturilor de profit si pierdere,a situatiei patrimoniului.
Aceste analize aduc in prim plan concluzii cu privire la capacitatea patrimoniului de a genera profit,de fi rentabil,de a constitui dovada unei garantii in raporturile cu terti.
Prin expertiza contabila extrajudiciara care urmareste aceste obiective se poate preveni stabilirea de relatii contractuale cu agentii economici aflati in pragul falimentului sau a caror actiuni nu au acoperire financara sau ,mai grav,nu se sprijina pe actiuni reale
Conform practicii,impotriva raportului de expertiza ,daca aveti calitatea ,puteti ridica obiectiuni
Intr-un dosar de cercetare penala politia nu poate dispune decat o expertiza judiciara. Expertiza extrajudiciara nu trebuie sa aibe vreo legatura cu un dosar judiciar (de cercetare penala sau pe rolul vreunei instante judecatoresti.
Expertul a intocmit un raport de expertiza extrajudiciara poate din cauza ca respectiva persoana nu avea calitatea de expert juduciar, ci numai de cea de expert extrajudiciara.
Solicitati organului de cercetare penala nulitatea raportului de expertiza intrucat a fost intocmit de catre o persoana neautorizata.
Succes!!!
Mulţumesc mult! Am mai postat ceva la mesajul iniţial .V-aş ruga din suflet să-l citiţi şi să -mi răspundeţi dacă timpul vă permite.
Nulitatea pot să o cer la Poliţie sau la parchet la procurorul de caz.
Mii de mulţumiri!
Ca proba in faza de urmarire penala poate fi administrata doar o expertiza judiciara.
Puteti sa detaliati de ce considerati respectiva expertiza extrajudiciara ?
Pe de alta parte,este greu de stanilit daca expertiza dispusa a fost sau nu una extrajudiciara fara a consulta actele si lucrarile dosarului.
Referitor la completarile si modificarile aduse mesajului dvs initial aveti dreptul sa ridicati obiectiuni asupra concluziilor expertizei
Legal,conform drepturi garantate de Legea Fundamentala,aveti dreptul la petitionare si acces neingradit la justitie ,dar sub incidenta carei infractiuni intelegeti sa promovati plangere impotriva expertului, in conditiile in care acesta in baza unui contract , prin concluzii a expus opinia fata de documentele analizate ?
Impotriva expertizei puteti dispune obiectiuni,urmand ca autoritatea responsabila sa dispuna daca se justifica executarea de supliment de expertiza,
Dvs ,pentru a va asigura de temeinicia expertizei contabile,aveti dreptul sa solicitati expert parte
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Probleme expert contabil aledical aledical Buna seara daca ma poate ajuta si pe mine cineva. Am un caz de delapidare expertul contabil este delegat de catre cine si pe ce criterii? la expertiza pot ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)