avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios

Am fost reclamata la politie de o vecina cu care sunt in litigiu ca am inregistrat/o ,fapt neadevarat.As putea sa o dau in judecata pentru denunt calomnios? M/am intalnit cu politistul care imi luase o declaratie pe aceasta tema ;i mi/a spus pe strada foarte revoltat ca o sa vorbeasca cu procurorul sa dispuna inceperea urmaririi penale pentru ca el crede ca as fi facut acest lucru din cauza litigiului meu cu ea.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:05, 18 Iunie 2010
Asteptati sa vedeti ce solutie da procurorul, si apoi, daca din cercetari va reiesi ca nu ati comis aceasta fapta, puteti sa ii faceti plangere pentru denuntare calomnioasa.
art. 259- Invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangere cu privire la savasirea unei infractiuni de catre o persoana, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
In cazul de fata, daca stiti ca nu ati savarsit aceasta infractiune si ca partea care v-a reclamat nu poate proba acest aspect...puteti formula plangere pentru denuntare calomnioasa, deoarece nu este necesara pronuntarea de catre procuror a unei solutii de neincepere a urmariri penale impotriva dvs. fiind de ajuns doar plangerea facuta de vecina.
Ca sfat insa...e mai bine sa vedeti ce se intampla in acest dosar (aveti grija insa sa nu treaca doua luni ).
Cat priveste atitudinea politistului...consider ca este un abuz de putere din partea lui.El nu are dreptul sa emita niciun fel de opinii..poate face propuneri care sunt sau nu acceptate de procuror.
Succes.
av.M.Hornea
Nu am primit nicio decizie a procurorului ,dar azi 18.06.2010 am primit o citatie sa ma prezint la proces in caliatte de intimat cu aceasta vecina in calitate de petent pentru Fond/plangere imotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind.1 C.p.p). Judecatorul poate decide altceva?De ce mie nu mi s-a comunicat nimic?Pot face plangere pentru denunt calomnios?
Judecatorul poate respinge plangerea, mentinand rezolutia sau ordonanta atacata, poate sa admita plangerea, desfiintand rezolutia sau ordonanta atacata si sa retrimita cauza propcurorului in vederea incaperii urmaririi penala, poate de asemenea sa admita plangerea desfiintand rezolutia sau ordonanta atacata si sa retina cauza spre a o judeca, daca la dosar exista probe suficiente .Si hotararea data de judecator poate fi atacata cu recurs de procuror sau de parti, de orice persoana care se considera vatamata prin pronuntarea acestei hotarari.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indatoririle unui procuror romeotgv romeotgv Este obligat ca un procuror care instrumenteaza un dosar de furt calificat sa audieze partile implicate in dosar sau doar sa ia act de propunerea organului de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei nup a procurorului adinita adinita o agentie de stat a facut plangere penala unui angajat.in urma cercetarilor a primit nup.s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a obtinut ... (vezi toată discuția)
Pligere inpotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata tytys tytys dupa o altercatie mai veche in care vecinul meu murdarindu-mi peretele casei , sotia mea i-a spus acestuia sa nu il mai murdareasca iar acesta refuzind a venit ... (vezi toată discuția)