avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate oana.c

Activitate oana.c

Buna ziua,

De 1 an sunt proprietara a doua imobile, un apartament de bloc si 2/4 dintr-o casa, dobandite prin succesiune de la tatal meu decedat. Pentru ca doresc sa instrainez cei 2/4 din casa, am fost astazi la directia fiscala sa solicit certificatul fiscal. Am fost refuzata pe motivul ca nu am completat declaratia speciala pentru mai multe imobile, declaratie pe care am fost obligata s-o depun sub amenintarea amenzii. Mi s-a justicat aceasta obligativitate prin noul cod fiscal.
Am ajuns acasa si l-am citit si am constatat cf. art.252, alin(2), ca nu intru sub incidenta alin.(1) de vreme ce detin proprietatile cf. succesiunii legale.
Ce sa fac? Acolo toti inspectorii de la ghisee sustin ca chestia de mai sus nu-i adevarata si plata impozitului majorat este datorata daca tatal meu a decedat inainte de 2007. Ca asa ar spune codul fiscal. Eu acest ultim lucru nu l-am gasit nicaieri desi mi s-a spus ca trebuia sa fiu la curent cu el. Poate fi o norma interna a celor din Brasov de la directie? Si daca este cum devin aceste norme interne legale si cum ar trebui sa le cunosc eu?
Multumesc.

Răspuns la discuția impozit pensii

Multumesc frumos Popu!
Din punctul meu de vedere textul nu e clar in lege(dar care lege romaneasca sufera de asa ceva? normalitatea si claritatea nu exista in Romania).
Ba mentioneaza un plafon, ba zice ca e obligatoriu la minim suma si pana la maxim suma. Dar, ma rog, eu nu sunt avocat, insa acum am macar o baza de pornire in discutia cu ei la casa de pensii.

Numai bine!
Răspuns la discuția impozit pensii
Discutia aceea am citit-o, ca de acolo m-a apucat criza. Si totusi nu sunt lamurita. Imi puteti da datele de identificare(numar...) ale noii legi mentionate ca sa o pot citi personal, fiindca sincer gasesc niste controverse teribile in mesajul a carui adresa mi-ati dat-o. Daca e obligatorie o anumita suma, care dealtfel a fost si introdusa deja, atunci cum se face exceptia de la plata i cazul in care ai venituri mai mici de 8088? Cum pot eu dovedi asta de vreme ce din anul in curs au trecut doar 20 de zile si inca nu am primit confirmarile inspectorului pentru declaratiile depuse(venit estimat 2011 si venit efectiv realizat 2010). Undeva ceva nu e regula.
Discuție impozit pensii
Buna seara,
Sunt PFA cu activitate liberala, nu economica. Am avut pierdere pe 2010, cheltuieli mai mari decat venituri. Nu inteleg cum devine treaba asta cu noua lege a pensiilor in care sunt obligata sa platesc 222 de ron pe luna doar contributie la pensii. Eu am avut incasari totale pe anul trecut de 1650 de ron.
Imi poate explica si mie cineva daca sunt obligata sau nu sa platesc suma de 222 pe luna, fiindca daca sunt obligata va trebui sa inchid. Deja abia le suport pe celelalte.
Multumesc!
Mii de multumiri pentru raspuns.
Buna ziua,

Atunci cand esti parte vatamata intr-o plangere penala si treci numele martorilor in declaratie, cum se procedeaza: trebuie sa vorbesti cu martorii si sa-i rogi sa se prezinte sau ii treci pe cei despre care stii ca sunt martori ai incidentului si politia ii obliga sa se prezinte?
Buna ziua,

Sotul, parintii si socrii pot fi trecuti si audiati ca martori intr-un proces penal?

Va multumesc atat celor care mi-au raspuns pana acum, cat si celor care o vor face de acum inainte.
Exista taxe pentru astfel de plangeri sau pentru proces?
Buna ziua,
Ca sa deschizi un proces penal pentru distrugere de bunuri ce pasi trebuie urmati? Unde se face intai plangere, la politie sau la procuratura? Plangerea trebuie insotita de declaratii ale martorilor?
Va multumesc.
Răspuns la discuția durata si cost proces
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca locuieste acolo nu il va scoate instanta daca nu are alta locuinta.
Nu puteti intra cu forta.
Daca sunt mai multi care locuiesc acolo procesul va dura 3-4 ani...daca se vor tot lupta...
Daca fiecare care locuieste in casa va putea primi o camera se va rezolva asa.
Dvs. doar sulta veti primi, adica niste bani.


Ca sa este 50-50 cu mine. Doar o persoana din cele patru care locuiesc acolo este proprietar pe acte. Celalate nu. Sunt patru camere. Eu trebuie sa primesc doua din ele si exista intrari separate pentru a imparti casa in doua. Se poate iesi din indiviziune, iar eu nu sunt obligata sa le vand lor. De ce sa-mi ia mie instanta partea? E mostenita legitim de la tatal meu si sunt mostenitor unic. Ceilati aveau deja partea si locuiau acolo cand tata a murit. Tatal meu a locuit acolo in ultimii ani de viata. Cand eu am inceput sa am drepturi ei mi le-au negat si nici nu au vrut sa vindem ca sa impartim.
Abia acum cand eu m-am saturat si i-am chemat la notar pentru iesire amiabila din indiviziune, s-au trezit. Si tot cu amenintari.