avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... durata si cost proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

durata si cost proces

Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile expertilor(imobiliari sau de la primarie cu masuratorile)? Dar onorariul avocatului?

Oana. C
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:12, 5 Mai 2010
Cel mai bine ar fi sa se inteleaga partile.
In acest caz costurile ar fi mult reduse.
Puteti evita 3 la suta din valoarea bunurilor.

avocat Claudiu Lascoschi
Depinde de numarul partilor
Taxa de timbru este 3 % din valoare
Onorariul expert/avocat difera ,puteti realiza un "studiu de piata " si concretizati intersul de reprezentare cu persoana care satisface doleantele dvs
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Partile nu se inteleg. Avem 50-50 si cealalta parte care a stat in casa pana acum vrea despagubire pentru lucrarile care le-a facut la casa desi eu nu i-am dat acceptul.Plus ca au modificat casa fara ca modificarile sa fie trecute pe planul casei, deci aprobate de primarie, care probabil ar fi intrebat de mine.
Eu cum imi pot exercita dreptul de proprietate?
Trebuie sa chem politia? Executorul judecatoresc? Asta tinand cont ca amiabil cealalta parte nu vrea sa iasa din indiviziune.
In baza documentelor emise de autoritatea responsabila in disciplina in constructii care sa ateste modificari la edificiu,in baza documentelor care atesta dreptul dvs la imobil,promovati actiune in instanta
Nu puteti decat sa cereti iesirea din indiviziune.
Veti primi sulta iar cel ce locuieste in casa va primi imobilul in natura.
Procesul va dura mai mult de 6 luni...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune reddy reddy Buna ziua, voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea: in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest ... (vezi toată discuția)