avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare informatii pentru un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare informatii pentru un proces penal

Buna ziua,
Ca sa deschizi un proces penal pentru distrugere de bunuri ce pasi trebuie urmati? Unde se face intai plangere, la politie sau la procuratura? Plangerea trebuie insotita de declaratii ale martorilor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:44, 6 Iunie 2010
Plangerea intemeiata pe dips.art.217 al.1 (distrugerea, degradarea ori aducerea in stare neintrebuintare a unui bun partinand altuia sau impiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun) se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond-daca bunul este proprietate privata, in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului.
Nu se anexeaza declaratiile martorilor ci se mentioneaza in plangere numele, prenumele si adresele martorilor cu care doriti sa va dovediti plangerea.
Exista taxe pentru astfel de plangeri sau pentru proces?
Nu sunt taxe.
Indicati martorii si adresa lor in plangere.Vor audiati de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea de acte personale INFORMAT INFORMAT Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)