avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate palnyc

Activitate palnyc

Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Buna ziua,
1. Revin cu intrebarea in legatura cu termenul de pastrare a autorizatiilor de construire eliberate de primarii. Exista lege care reglementeaza cat timp se pastreaza acestea in arhiva?
Multumesc
Buna ziua,
Este posibil sa se faca denunt retroactiv pentru neemitere de bon fiscal?

Multumesc
Cat timp trebuie pastrata in arhiva autorizatia de constructie eliberata de o institutie publica (primaria)?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt nelamurita asupra fapului daca se poate instala camere de supraveghere pe o proprietate (curte, gradina, stada) care permit si inregistrarea audio nu numai video. Exista vreo lege care nu permite inregistrare audio?
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa se aprinda focuri in curtile/gradinile de pe langa case. Am un vecin care arde periodic ceva si miroase foarte urat. Nu cred ca sunt frunze. Dar e legal sa se arda frunze sau plante uscate? Multumesc
Răspuns la discuția Bon fiscal duplicat
Multumesc pt raspuns. Deci, exista posibilitatea sa se obtina un duplicat pt un bon fiscal din dispozitivul care a tiparit bonul fiscal original? Daca da, cat timp se poate obtine retroactiv?
Mentionez ca taximetristul foloseste masina proprie. Multumesc

Exista o cale de a se obtine un bon duplicat sau alta dovada de la taxi avand in vedere ca metrul a fost pornit?
Am uitat sa iau bonul fiscal la plecare si cand am sunat taximetristul peste 10 minute mi-a spus ca l-a suflat vantul din masina.
Multumesc
Discuție Bon fiscal taxi
Buna ziua,

Cand taximetristul cu masina proprie nu da bon clientului ce urmareste? Sa nu plateasca impozit pe venit? Mi se intampla cam des sa aud ca nu este bon ptca nu e hartie sau nu s-a pornit ceasul. Nepornirea ceasului e ilegalitate si prezinta problema ptca suma de platit poate fi exagerata. Ce e de facut in asemenea situatii?
Multumesc

Răspuns la discuția Miros ofensiv
Multumesc
Discuție Miros ofensiv
Buna ziua,

Avem o problema grava cu o turma de oi care stationeaza/se adaposteste langa case de locuit la aprox 50 - 100 m de casele de locuit din capatul unei strazi si mirosul e de nesuferit. Am contactat Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, dar mi-au spus ca din punctul de vedere al acestei institutii mirosul ofensiv de la turma de oi nu ii priveste fiindca e activitate biologica. ??? Nu inteleg de ce poluarea aerului pe care il respiram nu e problema de mediu.
Unde ne adresam?
Cu multumiri