Lucrez intr-un ONG. Actualmente datorita imposibilitatii rambursarii RTF-urilor proiectului FSE in care sunt implicata, organizatia din care fac parte nu mai are cu ce plati salariile. Sau cel putin asa sustine.
Este legal ca sa fii anuntat cu 10 zile inainte de plata salariului ca nu mai sunt bani decat pentru 30 % din salariu, in conditiile in care tu ai prestat 100%?
Casatoria a fost inregistrata la Primaria sectorului 1, prin ambasada.
Si da am certificatul de casatorie in original, in limba romana.
La desfacerea casatoriei in tara respectiva cred ca s-au folosit actele pe care le-am primit acolo in momentul casatoriei.
Anularea casatoriei s-a facut in alta tara. Eu in Romania sunt inca casatorita, si as vrea sa divortez ! Cum nu pot transcrie hotararea de divort, care s-a pierdut, care e solutia?
Cum as putea s adivortez in Romania, dat fiind faptul ca sunt divortata in tara unde m-am casatorit si acum vreau sa fiu si in Romania. De transcrierea divortului nu mai poate fi vorba, caci fostul meu sot a pierdut originalul hotararii de divort. Se poate incepe in Romania o procedura de divort? Cum se procedeaza si cam cat ar costa?
As dori sa stiu care este cel mai adecvat contract de colaborare in domeniul resurselor umane ?
Eu voi fi platita procentual din cuantumul afacerilor pe care le aduc firmei, practic ma voi ocupa de promovarea serviciilor de resurse umane si atragerea de noi clienti. Vreau sa exercit aceasta colaborare atat pana cand voi incepe activitatea la o alta firma , cu carte de munca, cat si dupa aceea , in timpul ramas.
Nu as dori sa imi fac PFA.
Ca urmare, care este ceam mai avantajoasa modalitate de colaborare, in asa fel incat sa nu platesc de 2 ori somaj si sanatate.
As dori sa stiu daca se poate incheia un contract de comision pentru promovarea serviciilor de resurse umane, cu plata procentuala din cuantumul afacerilor aduse in firma.
Titulatura poate fi de colaborator promovare servicii resurse umane ?
Se inregisreaza acest contract la ITM?
Ce contributii se platesc pentru un asemenea contract ? e adevarat ca se plateste numai impozitul de 16 %, fara contributiile de sanatate ?
insa in cazul in care nu am inca acel contract de munca, pot incheia o contract de colaborare, fara a avea un PFA, in care anagajatorul imi da un comision din valoarea afacerilor pe care le aduc in firma?
si cum ar arata acest contract? sau e suficienta Declaratia 200?
si cum sa declar impozitul, pentru 10 sau 16 %?