Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
- ...
- pentru a factura in UE trebuie sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar si ROI...
Contribuabilii, persoane impozabile si persoane juridice neimpozabile inregistrate in scopuri de TVA, care intentioneaza sa desfasoare dupa data de 1 august 2010 operatiuni intracomunitare, trebuie sa solicite organelor fiscale competente inscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari, inainte de efectuarea respectivelor operatiuni.
Neinscrierea in Registrul operatorilor intracomunitari a persoanelor care desfasoara operatiuni intracomunitare chiar daca acestea sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 sau art. 153 indice 1 din Codul Fiscal conduce la nevalabilitatea codului de TVA pentru aceste operatiuni incepand cu 1 august 2010.
Efectuarea de operatiuni intracomunitare de catre persoanele care au obligatia inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari fara a fi inscrise, conform legii, in acest registru, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei, potrivit prevederilor art. 219 indice 2 din Codul de Procedura Fiscala, introdus prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010.
In vederea inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna, la organul fiscal competent, formularul 095 „Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari” si certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competenta din Romania ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni, si ale administratorilor....
@christi
de unde ti-a iesit tie acel procent de 32,5%?
treaba cu dependenta e una si cumulul de taxe e alta; un PFA care presteaza servicii catre persoane fizice, spre exemplu, nu are cum sa fie considerat dependent... el taie factura si eventual chitanta pentru banii incasati cash...e o aberatie
ref. CAS eu am si contract de asigurare pe legea veche cu 31,3% din cat am vrut eu sa ma asigur; azi am depus si pentru OUG 58 si asta e; fiind la NV am trecut la baza de calcul NV/12; s-a primit declaratia si am si platit.