avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaepa

Activitate cristinaepa

Bună ziua, sunt într-o situație extrem de dificila și am nevoie de ajutorul dvs..Sunt în proces de 3 ani cu autoritățile din Pitești pe motivul ca am căzut cu mașina intr un canal, Avocatul meu nu a solicitat dobânda legala și inflația și nici nu vrea sa o solicite. Dacă cineva poate sa ma ajute cu un model de solicitare către judcator în care sa solicit eu dobânda legala și inflația Va mulțumesc anticipat!
Buna dimineata,
Este posibil salariatii dintr-o fabrica sa fie tratati diferiti ? in sensul conform CCM orele suplimentare sunt platite 200%. De acest spor beneficiaza doar muncitorii, pentru tesa nu se platesc, deoarece in contractul individual de manca este mentionat acest lucru ? In cazul meu contractul individual de muna este semnat acum 7 ani, iar ccm ul este negociat an de an . Ce se intampla cu salariatii dintr-o fabrica al caror ccm expira (deoarece vor fi concedieri) si nu altul nu se mai negociaza, dar totusi raman in continuare la serviciu pentru diferite activitati: plata salarii,transmiterea dec 112, raportari etc, in conditiile in care erau prevazute plati compensatorii ? ei mai beneficiaza de aceste plati compensatorii Multumesc anticiăpat
Multumesc frumos !
Buna dimineata,
Cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: in momentul in care am parcat masina asfaltul s-a rupt si am cazut intr-un un canal (era acoperit cu un start suptire de bitum). Am sunat la politia locala, rutiera pentru constatare deorece masina a fost avariata si ulterior am aflat ca reparatia costa aproximativ de 8000 lei. Deoarece costul este destul de mare am depus la primarie, administratia drumurilor si Sc Apa si Canal SA (deoarece politia rutiera a constatat ca canalul din parcare apartine acestei societati) o plangere pentru recuperearea sumei , dar au trecut 30 de zile si nu am primit nici un raspuns. Cum trebuie sa procedez pentru recuperarea sumei ? Multumesc frumos !
Buna dimineata,
In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ?
Multumesc !
Caut un avocat care sa ma reprezinte in proces cu o multinationala
Răspuns la discuția Completare concediu medical
Buna seara,
Conditii plata concediu medical - sa anunti angajatorul in max 24 de ore si sa depui cm-urile aferente lunii octombrie pana in 5 ale lunii..
Nu am inteles prea bine de ce firma nu plateste concediile medicale.
[Editat de admin. Va rugam sa nu dati date personale, nu sunt permise de regulament]
Buna ziua,
Pentru deducerea la impozit pt asigurari voluntare de sanate la functia de baza ce documente trebuie sa depuna salariatul ?
multumesc frumos !
Discuție Tichete cadou
acordam tichete cadou in valoare de 290 ron pt ziua de 1 iunie.
se calculeza contributii (cas, sanatae si somaj) ? impozitul stiu sigur ca se calculeaza.
multumesc
Răspuns la discuția forta majora
perioada 6 saptamani in care sa se lucreze 5 zile program normal (plata 100%)+ 1 sambata ore suplimentare (plata 200%)
multumesc frumos