avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate OANA GHEORGHE

Activitate OANA GHEORGHE

Pentru contractul de mandat si conventie civila se depune declaratia 200? Daca da, care este data limita de depunere?
Multumesc frumos
Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti unde se include contractul de mandat ? Am descarcat noul formular 205 si am constatat ca s-au modificat datele privind natura veniturilor. Pe formularu vechi era rubrica speciala pentru contractul de mandat. Acum nu-mi pot da seama ce tip de venit trebuie sa bifez in cazul contractului de mandat.
Multumesc
Buna ziua,
In momentul reinnoirii semnaturii electronice este necesara si crearea, respectiv inregistrarea unei noi adrese de email? Am depus astazi pe site-ul ANAF confirmarea reinnoirii semnaturii electronice si nu a fost prelucrata deoarece : "Va rugam sa cititi cele de mai jos care va vor explica de ce cererea 150 mentionata mai sus NU va fi prelucrata.

Semnatura electronica apartine unei persoane fizice. Singur-ul mod in care putem identifica unic o persoana fizica este CNP-ul.

In cazul in care o persoana detine mai multe certificate, CNP-ul nu mai este identificator unic, de aceea s-a optat pentru solutia cu adresa de mail unica pe certificat, mai ales ca exista o lege in vigoare care stipuleaza caracterul confidential al CNP-ul si interzice folosirea acestuia in aplicatii informatice.

Astfel conceputa, aplicatia de inregistrare pe portalul ANAF respecta procedura din Ordinul OMEF 858/2008, publicat în MO 242/2008, cu completarile si modificarile ulterioare (OMEF 847/2009).
In instructiunile de utilizare a serviciului, este precizat:"Dacã o firmã (de ex. de contabilitate) care þine evidenþele fiscale ale unor clienþi, doreste sã foloseascã mai mulþi angajaþi pentru semnarea electronicã a declaraþiilor fiscale, atunci fiecare angajat va avea un certificat digital pe o adresã proprie de e-mail (nu adresa unicã a firmei)."

In cazul dvs. prelucrarea acestei cereri ar fi insemnat inregistrarea pe aceeasi adresa de E-mail () a unui al doilea certficat. Prin reinnoirea pe www.anaf.ro se actualizeaza certificatul pentru un E-mail dat."
Asta inseamna ca trebuie sa depun 010 cu contributiile retinute conform D112?
va multumesc pt raspuns. Se pare ca cei de la ANAF se contrazic. In 2010 am completat 010 pentru scoaterea contributiei CAS din fiscalitatea asociatiei, pe motivul ca pensionarii nu platesc CAS. In schimb toate declaratiile completate ulterior (D112) mi-au retinut CAS si am platit CAS-ul retinut. Cum este corect oare?
Buna ziua, DGFP Brasov spune ca in cazul unui pensionar cu conventie civila, asociatia retine si declara cota individuala de contributii de asigurari sociale de 10,5% si cota individuala de contributii de asigurari sociale de sanatate de 5,5%. La completarea D112, nu apar contributii angajator (cum nu sunt specificate nici in publicatia DGFP Brasov). Este corect? De asemenea, se depune 010 in vederea modificarii vectorului fiscal?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: se depune fisa fiscala (formularul 210) in cazul unui pensionar, presedinte de bloc, cu contract de mandat (la care platim impozit, cas, cass)?
Multumesc anticipat
Oana
Va multumesc pt raspunsul dat. Contributia la pensie este obligatorie? Daca da, pot sa platesc retroactiv?
Va rugam sa ne lamuriti ce declaratii se depun pentru un PFA pe norma de venit neplatitor de TVA? Avem nevoie de registre? Va mutlumim anticipat
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu modalitatea de calcul a cotei parte indiviza pentru un apartament. Am nevoie urgenta de formula de calcul. Cei care cunosc formula, ma puteti ajuta?

Va multumesc frumos