Dar pentru presedintele care are indemnizatie fara niciu un contract este corect? Ce trebuie facut (CIM sau Contract civil?) pentru a-i putea da indemnizatia care au hotarat-o in adunare generala?! Lucrez deja la alta firma contabil cu norma intreaga iar la asociatie ar fi 1/2 norma, la contractul civil se retin contributiile ca si pt CIM? Multumesc anticipat pt raspuns!
O seara placuta!
Buna ziua!
In cadrul unei asociatii a crescatorilor de animale-ONG, se poate, ca contabilului sa i se faca conventie civila sau doar CIM?Cei de la asociatie ziceau ceva de indemnizatie, dar in ce baza(carui act, document?) poate sa-i dea contabilului indemnizatie? Presedintele nu are nici un contract facut i s-a stabilit intr-o adunare generala o indemnizatie de x lei iar directorul are CIM, va rog spuneti-mi, daca stiti, o lege sau unde as putea gasi despre ce contracte se pot incheia la o asociatie non profit.
Nu am mai lucrat la ONG pana acum si de cateva zile am luat concursul pt postul de contabil-inca nu am incheiat nici un contract cu ei; o sa ma ocup bineinteles si de partea cu salariile, revisal si as vrea sa ma documentez cum este corect sa se lucreze.
Multumesc anticipat!
Buna ziua tuturor!
Va rog spuneti-mi in cazul platii onorariului expertului desemnat de instanta a jumatate din onorariu se intocmeste factura? sau care este baza inregistrarilor contabile?
Avocatul ne-a spus sa platim jumatate din onorariu la biroul de expertiza judiciara dar nu ne-am mai dat un contract sau alt document pt justificarea banilor.
Multumesc anticipat!
O zi frumoasa tuturor!
Buna ziua!
Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: in cadrul firmei transferam bani din contul bancar al firmei in contul bancar al unui angajat care se ocupa de achizitionarea unor animale si pe care dupa achizitie face borderou de achizitie pentru a justifica banii primiti. este corect asa ceva? este posibilitate ca angajatul sa fie urmarit de fisc sau de alte organe pentru ca se ruleaza sume de bani in contul lui?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Care ar fi inregistrarile contabile pt scoaterea din evidenta, daca s-a facut reevaluare unui mijloc fix amortizat complet si apoi s-a vandut?!
Va multumesc anticipat!
se poate recupera c/v biletelor daca sunt achizitionate prin agentie de turism? Multumesc!
Va rog, ajutati-ma cu inregistrarile contabile pe care sa le fac la: reevaluare, amortizare completa, vanzare si plata catre Finante?
da, am avut, iar utilajele au fost vandute prin selectie de oferte, nu prin licitatie
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am vandut utilaje care au fost sub sechestru de la Finante; inainte de a fi vandute, Finantele si-au trimis un evaluator sa le reevalueze. Utilajele au fost amortizate complet!!! Am vandut utilajele peste valoarea de reevaluare, iar banii rezultati din vanzare utilajelor i-am trimis catre Finante; ce inregistrari sa fac la reevaluare, amortizare completa, vanzare si plata catre Finante?
Multumesc anticipat!
am instiintat deja, dar nimic. care ar fi pasii in cazul acesta?