avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate oanalumi

Activitate oanalumi

Nu am facut inca succesiunea. Dar deja au notat urmarirea silita in cartea funciara. Si nu stiu ce sa fac.
Buna ziua,
Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale la Bankpost in 2018. Nu l-a achitat si acest credit a fost cesionat catre mai multe firme de recuperatori. Ieri am primt de la un birou de executori judecatoresti o somatie imobiliara. bazata pe un act administrativ emis de acelasi birou de excutori judecatoresti in 2015. Apartamentul pe care il deti este cumparat cu credit ipotecar pe numele meu, nu si al sotului in anul 2019, iar sotul meu a decedat in martie 2020.
Imi pot pierde apartametul in acest caz?
Buna seara,
timp de un an si ceva am ajutat saptamanal o persoana cu diverse sume de bani. Aceasta persoana isi vinde un teren si doreste sa imi dea o suma mare de bani, ce urmeaza a fi virata intr-un cont de-al meu.
Suma depaseste 25.000 ron.
Ce trebuie sa scrie la explicatii pe ordinul de plata pentru a nu avea probleme cu ANAFUL sau altcineva?
Din pacate dosarul a fost solutionat de catre instanta, fara ca eu sa fiu citata, sau prezenta Fără cale de atac. Dosarul a fost depus in data de 16.07.2016 si terminat in data de 19.07.2016. Este vorba de o suma de 2900 ron, cu tot cu comisionul BEJ.
Mai pot face ceva?
Buna ziua,
In 20.05.2004 am facut un credit de nevoi personale la o banca. Creditul era asigurat cu o polita de viata de la societatea X(care acum nu mai exista). M-am trezit acum, dupa 12 ani in care nu am primit nici o notificare si nici o instiintare, cu poprire pe conturile bancare de la alta societate Y. Eu nu am semnat niciodata un act cu Y.
Problema mea este ca mi-au blocat toate conturile, iar eu sunt unic intretinator de familie. Nu mi se pare normal sa imi blocheze toate conturile (3) de card, din care un card este cu alocatia copilului, un card este de salarii+un credit la o banca, iar ultimul este gol - un card pe care vreau sa il inchid.
Ce este de facut in acest caz? Cum sa procedez ca sa imi deblocheze conturile? Nu era normal sa imi opreasca doar 1/3 din salariu?
Buna seara,
Dupa moartea tatalui, am mostenit un apartament. Sunt unicul mostenitor. Am permis unei cunostinte de profesie jurist, sa locuiasca acolo, fara a-i cere bani.
Am hotarat sa vand apartamentul, dar pentru ca nici o fapta buna nu ramane nerasplatita - #-o, persoana in cauza nu imi mai permite accesul in propria mea casa, unde am si mobia si alte bunuri ramase de la parinti. In plus a inceput sa ma injure cand il sun la telefon.
Doresc sa fac o notificare de evacuare - (vreau sa ma folosesc de procedura speciala de evacuare - art. 1033-1048 NCPC).
Ma puteti ajuta, va rog cu un model de notificare?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Inselaciune
Multumesc pentru raspunsuri si pareri!
O zi buna!
Discuție Inselaciune
Buna ziua,
acum doua saptamani, pe 31.07.2015 am trimis pompa de injectie de la masina la reparat, la o firma pe care am gasit-o pe net, din Falticeni.
Am vorbit cu cel care trebuia sa o repare, mi-a confirmat primirea coletului prin curier rapid in data de 03.08.2015 si mi-a comunicat ca pe data de 04.08.2015 seara o pune la curier cu plata ramburs (150 euro). Am asteptat coletul, dar acesta nu a mai ajuns. Am sunat, am dat mail-uri, dar omul nu a mai raspuns. Am inceput sa caut pe net si am constatat ca omul daduse plasa si altora. Le-a trimis inapoi pompele nereparate (dar banii i-a luat) sau nu le-a mai trimis deloc. In data de 12.08.2015 am facut plangere la politie. Astazi m-au sunat de la curierul rapid ca am un colet, la ei la sediu, fara plata ramburs, doar transportul. Culmea e ca eu l-am trimis cu 2kg, iar acum coletul are 9kg.
Intrebarea mea este cum sa procedez? Sa ma duc sa ridic coletul, sau sa ii las pe curieri sa il trimita inapoi?
Buna seara,
Mi-a fost creat un prejudiciu de catre o persoana, pentru care am depus o plangere penala la politie. In urma acestui demers, dupa ce am fost audiati de catre organele de cercetare, atat eu cat si cel care mi-a creat prejudiciul, avocatul acestuia m-a contactat telefonic pentru a stabili o intalnire. Intalnirea ar urma sa fie intre mine si avocatul celui care m-a prejudiciat.
Intrebarea mea este: cum sa procedez? Sa ma duc? Sa ma duc cu un avocat? La ce as putea sa ma astept din partea acestui avocat?
Unde ar trebui sa aibe loc intalnirea?
Va multumesc si astept sfaturile si indrumarile dumneavoastra!
Răspuns la discuția Certificat urbanism - spaga
Credeti-ma poate fi invins si e imposibil sa nu reusesti. Este foarte adevarat ca tot sistemul este corupt si ca o mana spala pe alta, dar avand in vedere ca in general in aceasta localitate nici o lege nu este respectata si avand in vedere ca nu isi permit corpul de control al ministerului constructiilor, nu prea au avut ce face. Am asteptat 3 (trei ) luni de zile, cate 4 zile pe saptamana, ca vinerea nu este program cu publicul, pe holuri in fata biroului primarului si al celor de la urbanism si am reusit sa obtin certificatul de urbanism. (fara a da cele 100 milioane). Acum ma chinui cu avizele si autorizatia. Deci se poate. Daca vroia sa imi dea amenda, mi-o dadea demult. Ei au vrut spaga.
Va voi tine la curent cu actiunile si reusitele sau nereusitele mele. Va doresc o zi buna si multa, foarte multa rabdare pentru a indura toate manariile oficialilor nostri super corupti.