avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate visavis

Activitate visavis

Buna ziua,
Procesul de executare silita, a unui apartament, poate sa continue, daca proprietarul a decedat intre timp?
Nu avem informatii despre eventuali mostenitori, se presupune ca ar exista o fiica a acestuia, undeva in lume, cu adresa necunoscuta.
Răspuns la discuția Rational, legal sau cu bun simt?
Va multumesc!
Toate cele bune!
Buna seara si La multi ani!
Azi dimineata am fost instiintat de un nou proprietar ca doreste sa renoveze locuinta si printre altele, inlocuirea caloriferelor vechi cu altele noi. Pentru aceasta lucrare se impune oprirea si golirea instalatiei pentru caldura, la toata scara blocului pentru cel putin 3 ore. Dincolo de incomfortul rezultat, din aceasta operatiune pe timp de iarna, celorlalti coproprietari, implica si o serie de costuri pentru aducerea instalatiei la starea initiala. Eu in calitate de reprezentant al asociatiei, i-am propus sa amane inlocuirea caloriferelor, pentru perioada primaverii. Nu accepta propunerea mea. Pe de alta parte inteleg si ratiunea ce implica o asemenea lucrare, avand in vedere; zugravit, faiantat, etc. Dvs. ce parere aveti?, vis-a-vis de legislatie...
Răspuns la discuția Recuperare debite
ynocentta a scris:

Nu apreciati surprinzator de mare valoarea de 5000 euro restante intretinere?
Daca partea reclamata detine 25 % din bunul imobil,executorul judecatoresc are o misiune mai dificila din cauza ca trebuie sa desfasoare demersuri suplimentare pentru executarea hotarari judecatoresti si asta numai asupra cotei restantierului




Daca facem o comparatie cu alti restantieri din aceeasi lista, da, se poate spune ca este mare. Dar fata de valoarea unui imobil, cred ca poate fi recuperata, chiar daca executorul judecatoresc, in prespectiva, are "o misiune mai dificila".
Intreb, cel care este abilitat sa se ocupe de punerea in executare a sentintei, in speta, executorul judecatoresc, trebuie sa il aleg eu? sau este aleatoriu?
Răspuns la discuția Recuperare debite
Stimata doamna!, eu ma ocup voluntar, ca reprezentant al asociatiei de proprietari, nu primesc si nici nu am nevoie de venituri din aceasta activitate. Fac asta, pentru ca nimeni altul nu doreste sa se implice in gospodarirea in comun, a blocului. Evident, am fost sustinut si votat de majoritari. De cele mai multe ori am platit facturi comune din bani personali, urmand sa fie recuperati in timp. Am desfintat multe servicii de mentenanta inutile.....
Răspuns la discuția Recuperare debite
Am specificat, proprietari sunt, tatal si fiica, numai ca fata detine 75% din proprietate.
De ce considerati "surprinzator"?
Executorul judecatoresc poate sa execute silit si prin urmare recuperarea debitului in conditiile date?
Sunt reprezentantul unei asociatii de proprietari si doresc sa prezint o speta, de altfel, comuna, in ideea ca aici voi gasi un raspuns pertinent.
Prin cale legala, am obtinut, in sfarsit, dupa mai multe termene si amanari, o hotarare definitiva a instantei: obliga paratul la plata restantei pentru intretinere, excluzand cheltuielile de judecata. Zic, ok si asa, macar sa recuperam ceva.
Acum, am inteles ca, daca in termen de trei ani, nu se trece la executare se prescrie si decizia instantei. De la individul, rau platnic, nu are ce sa execute silit", locuieste intr-un apartament ce apartine, in proportie de 75%, fiicei sale, care este plecata din tara. El nu are si nu a avut nici un venit, in afara de ajutorul social, dat de primarie.
Ce pot face in acest caz?, tinand cont ca debitul pentru asociatie se ridica la peste 5000 de euro
multumesc pentru raspuns
buna seara,
Va aduc in atentia dvs un caz, din nefericire printre multe altele asemanatoare in aceasta mare gradina a divinitatii, spre dezbatere si incercarea de a gasi macar speranta unei solutii.
Pe scurt, in istoricul de viata unui cuplu, conceput cu aproape trezeci de ani in urma, prioritate este cresterea copilului rezultat din iubirea celor doi parinti. Orbiti de dragoste pentru copilul lor il creste rasfatat. Tot din exces de iubire pentru baiatul lor, vinde vechea proprietate si cumpara o alta pe numele lui. Acum, baiatul impreuna cu concubina lui isi amenta parintii ca ii da afara din casa !, Poate sa faca asta ?, Exista in legislatie corectii pentru aceasta nesabuinta ?
Răspuns la discuția Reprezentare in instanta
Este suficient o delegatie.
Poti sa-mi dai un sfat juridic ?