avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare debite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare debite

Sunt reprezentantul unei asociatii de proprietari si doresc sa prezint o speta, de altfel, comuna, in ideea ca aici voi gasi un raspuns pertinent.
Prin cale legala, am obtinut, in sfarsit, dupa mai multe termene si amanari, o hotarare definitiva a instantei: obliga paratul la plata restantei pentru intretinere, excluzand cheltuielile de judecata. Zic, ok si asa, macar sa recuperam ceva.
Acum, am inteles ca, daca in termen de trei ani, nu se trece la executare se prescrie si decizia instantei. De la individul, rau platnic, nu are ce sa execute silit", locuieste intr-un apartament ce apartine, in proportie de 75%, fiicei sale, care este plecata din tara. El nu are si nu a avut nici un venit, in afara de ajutorul social, dat de primarie.
Ce pot face in acest caz?, tinand cont ca debitul pentru asociatie se ridica la peste 5000 de euro
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:54, 18 Mai 2015
Sa ne intelegem ,daca bunul imobil apartine fiicei,de ce ati formulat plangere impotriva tatalui proprietarului bunului imobil ?
Daca proprietarul este fiica celui actionat in instanta,este surprinzator cum ati obtinut hotarare judecatoreasca impotriva acestuia
Daca detineti hotarare judecatoreasca favorabila impotriva unui locatar care nu este solvabil,urmeaza sa constatati ca nu puteti executa hotarea instantei si veti ramane cu debitul
Este apreciabila valoarea debitului ,iar neaplicarea dispozitiilor in vigoare care prevad termenul si procedura recuperare debite atesta fie dezinteresul,fie necunoasterea normelor de catre reprezentantii asociatiei de proprietari
Exista asociatii de proprietari cu situatii similare celei prezentate de dvs,unde reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari responsabili pentru nerespectarea si neaplicarea dispozitiilor referitoare la recuperarea debitelor,au fost obligati prin hotarare judecatoreasca sa acopere debitul cauzat urmare neexercitarii cu buna credinta a obligatiilor fata de asociatia de proprietari
Am specificat, proprietari sunt, tatal si fiica, numai ca fata detine 75% din proprietate.
De ce considerati "surprinzator"?
Executorul judecatoresc poate sa execute silit si prin urmare recuperarea debitului in conditiile date?
Nu apreciati surprinzator de mare valoarea de 5000 euro restante intretinere?
Daca partea reclamata detine 25 % din bunul imobil,executorul judecatoresc are o misiune mai dificila din cauza ca trebuie sa desfasoare demersuri suplimentare pentru executarea hotarari judecatoresti si asta numai asupra cotei restantierului
La cheltuielile de intretinere administratorul repartizeaza cheltuielile pe cota parte indiviza proportional cu cota de proprietate detinuta?

Daca tatal detine o cota de 25% din proprietate atunci acesta este responsabil doar pentru datoriile aferente acestei cote iar fiica pentru restul de 75%.

Stimata doamna!, eu ma ocup voluntar, ca reprezentant al asociatiei de proprietari, nu primesc si nici nu am nevoie de venituri din aceasta activitate. Fac asta, pentru ca nimeni altul nu doreste sa se implice in gospodarirea in comun, a blocului. Evident, am fost sustinut si votat de majoritari. De cele mai multe ori am platit facturi comune din bani personali, urmand sa fie recuperati in timp. Am desfintat multe servicii de mentenanta inutile.....

Alte discuții în legătură

Este posibila executarea silita? ramiha ramiha [b]Intrebare: poate banca sa execute silit un apartament care nu apartine decat in proportie de 50% datornicului?[/b] Situatia e urmatoarea: Am fost ... (vezi toată discuția)
Ne-am judecat cu persoana gresita. ce facem? andreistan andreistan In urma cu 2 ani, fostul presedinte a dat in judecata \\"un restantier\\".... care acum cand a iesit decizia definitiva si am dus-o la executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)