Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate geoto

Buna ziua,

Doresc sa fac la Registrul comertului mai multe operatiuni referitoare la SRL-ul meu:
-retragerea amiabila a unui asociat, care nu este administrator si cesiunea partilor sociale catre celalalt asociat, care va deveni unic, acesta fiind in prezent si ramanand administrator;
-schimbarea sediului social in aceeasi localitate;
-adaugarea de cateva coduri CAEN noi si, in final,
-actualizarea obiectului principal de activitate conform CAEN 2

Intrebarea mea este: care ar fi secventialitatea corecta si optima a operatiunilor si daca pot grupa intr-o singura cerere sau procedura mai multe dintre aceste operatiuni pentru a reduce costurile si drumurile?

Va multumesc anticipat pentru ajutor,
George Toader
Va multumesc pentru idee.

George
Buna ziua,

Ne intereseaza care ar fi calea cea mai corecta prin care lunar, mai multe persoane fizice sa alimenteze un cont bancar cu o suma de bani urmand ca acestia, banii, sa fie folositi pentru plata legala a unei menajere angajata cu CIM de o persoana fizica?

Pana acum, noi ne-am gandit la solutia urmatoare:
-fiecare persoana imi doneaza suma de bani virand-o in cont, iar eu angajez menajera in calitate de persoana fizica.

Din punct de vedere fiscal, persoana pe numele careia este contul, are vreo obligatie?

Va multumesc,
George
Buna ziua,

Doresc, in calitate de persoana fizica, sa angajez o alta persoana fizica pentru menaj casnic.
In acelasi timp, angajata doresc sa o detasez legal in alta parte pentru a presta aceasta activitate.
Astfel, angajata va lucra in fapt pentru altcineva, urmand insa ca eu sa ma ocup de toate formele legale si toate platile lunare presupuse de incheierea unui CIM, ea fiind angajata mea.

INTREBARE: Pot incheia cu persoana juridica, institutie de stat, la care va fi delegata menajera, un Contract prin care aceasta, institutia, sa preia intreaga responsabilitate privind protectia muncii si toate celelalte probleme care tin de activitatea si responsabilitatea menajerei?

Va multumesc foarte mult,
George