avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate BEN46

Activitate BEN46

Conducta principală de apă caldă și rece trec pe la mine prin baie și de la mine trece la vecinu .In tot blocul sunt legate cate 2 ap. la coloanele de apă .Blocul este construit inainte de anii 70 și a fost printre primele din cartier .
In legătură cu apa , urmează să părăsesc ap. iar până cel mai probabil îl vând intenționez să întrerup curentul și apa din ap. Problema este că închizând robineții vecinul de alăturea nu va mai avea apă , stau la et 3 și nu închid coloana principală , inchid robinetul din ap. care merge și la vecinu.
Răspuns la discuția Calcul costuri reparatii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile cu reparațiile in Asociația de proprietari se repartizează conform suprafeței
spațiului deservit conform Legii 196/2018 .
Părerea mea este că odată ce sunteți noul proprietar aveți dreptul să vă alegeți orice furnizor doriți in cazul exploatării avantajoase a locuinței dv. . Practic odată ce a-ți anunțat furnizorii de schimbarea proprietarului , vechile contracte se suspendă . De remarcat că facturile vin cu o lună sau două in urmă , pâna la data vânzării , acele facturi trebuie plătite până la schimbarea proprietarului .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiindcă tot suntem U.E. a impus ca tranzațiile de peste 10.000 euro să se facă prin transfer bancar . După cate știu este interzis plata in ches sau eșalont a sumelor ce depășesc suma stabilită din C.V. . Ce mă nedumerește este că s-a întâmplat chiar in țara care ne impune reguli .
Problema este că salariul a fost majorat de către C.E. din ianuarie atat la administrator cat și abonamentul de la firma de instalatori care v-or apărea pe liste la sfirșitul lunii . In calitate de cenzor al Asociației nu sunt obligat să semnez dacă nu au fost îndeplinite condițiile art.53 lit.g din Legea 196/2018 . De remarcat că in luna septembrie a fost redus abonamentul la instalatori care se ocupă și de partea electrică de la 900 lei la 600 lei . Deci practic bugetul la salarii nu depășește pe cel vechi . In cazul acesta mai era nevoie de hotărârea A.G. ?
Majorare salar administrator fără a convoca A.G.
Dacă adm. nu face nimic , sesizați președintele de Asociație , el reprezintă Asociația . Dacă nu ia măsuri , mergeți in Instanță și cereți daune materiale și morale .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți in primul rând la plată cheltuieli chiar dacă nu stă nimeni asta înseamnă , plata adm. , a cenzorului , a președintelui , a femei de servici , plata reparațiilor comune . Asociația poate acorda și sporuri de ședință sau premieri .
In modul civilizat proprietarul ar trebui să anunțe Asociația pentru remedierea defectului . Probabil că proprietarul s-a complăcut in situația asta iar acum că se trece la verificări sare in sus . Asociația are dreptul trimestrial la citirea contoarelor pentru a verifica cele declarate .