avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde m-am mutat ...

Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde m-am mutat in decembrie, deoarece abia atunci am avut gaze si am putut pune in functiune centrala. Luna aceasta am primit de la dezvoltator factura de gaze pentru cele 21 de zile din decembrie. O suma enorma; aproximativ 2,100 lei. Sus-numitul a incheiat in luna noiembrie contract cu Engie la un pret al gazelor in valoare de 0,99085 lei/kwh, cu TVA. (Engie eBussines Gaz Fix). Nu stiu ce sa fac in continuare: o platesc sau o contest? Luna trecuta am aplicat online pentru incheierea unui contract cu un alt furnizor de gaze naturale. Este necesar sa le trimit si lor factura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxy_music , utilizator 14:22, 12 Februarie 2022
Părerea mea este că odată ce sunteți noul proprietar aveți dreptul să vă alegeți orice furnizor doriți in cazul exploatării avantajoase a locuinței dv. . Practic odată ce a-ți anunțat furnizorii de schimbarea proprietarului , vechile contracte se suspendă . De remarcat că facturile vin cu o lună sau două in urmă , pâna la data vânzării , acele facturi trebuie plătite până la schimbarea proprietarului .
De luna trecuta am trimis actele pentru noul furnizor de gaze. Fiind vorba de decembrie inseamna ca trebuie sa platesc. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura engie la un an după vânzarea apartamentului. noul proprietar nu vrea să o plătească, eu cu pot rezolva situția? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Am vandut un apartament in Februarie 2016. La un an si jumatate dupa, am primit o factura de gaze pe numele meu pentru perioada Decembrie ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare gaze bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, Am schimbat furnizorul de gaze , deoarece noul furnizor (Ener-Gaz)a prevazut in contract un pret de furnizare constant de 0,1087lei/kwh timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)