avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate madalinasia

Activitate madalinasia

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Nu vad cum i-as putea strica imaginea la locul de munca. E un drept al copilului de care vreau sa ma asigur ca il va primi.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Nu doresc sa imi dea de buna voie, pentru ca in principiu nu are asa ceva si nu doresc sa alerg pe la politie.
Deci sa inteleg ca pot face o cerere la el la serviciu si probabil impreuna cu hotararea de divort, pe baza acestora i se va opri automat pensia din salariu, fara sa apelez la un executor judecatoresc sau sa fac alte demersuri?
Am terminat divortul si s-a hotarat ca tatal sa plateasca pensie de la data depunerii actiunii, care a fost cu un an in urma. Nici in cererea initiala si nici in hotararea de divort nu s-a specificat nimic legat de oprirea pensiei direct de la sursa (din salariu). Am doua intrebari:
1. Cum pot sa fac ca aceast oprire sa aiba loc? Trebuie sa ma duc personal cu hotararea la angajator sau trebuie sa apelez la un executor?
2. Cum se va plati pensia alimentara restanta din anul ce a trecut? Se va opri 50% din salariu sau e vre-o alta metoda de calcul?
Va multumesc
Orisicum copilul va sta la un parinte, in cea mai mare parte a timpului, sau noul cod prevede ca un copil sa faca jumatate de an scolar la un parinte, deci la o scoala si jumatate la celalalt, respectiv la alta scoala?
Deci un parinte va avea obligatoriu mai mult timp cu copilul deci si mai multe cheltuieli pe care trebuie sa le suporte si celalalt parinte, deci necesitatea pensiei alimentare.
Scrie undeva in noul cod de lipsirea acestui drept al copilului?!?
Imi poate spune cineva daca in noul cod e vre-un articol care sa prevada ca in cazul custodiei comune sa nu se mai plateasca pensia alimentara de catre un parinte celuilalt pentru copil?
Adica dupa noul cod la inscrierea la cresa, gradinita, scoala si asa mai departe voi avea nevoie de hartii din partea tatalui, care a refuzat sa imi dea o hartie prin care sa spuna ca nu e in concediu de crestere copil ca sa pot intra eu?!?
Deci copilul nu va mai putea accesa nici o institutie de crestere si educare daca tatal nu va dori, doar ca sa o sicaneze pe mama?
Si de asemenea, daca voi vrea sa ies din tara cu copilul... inseamna ca acest copil nu va depasi granitele doar pentru ca unul din parinti e ofticat si se razbuna...


In cadrul custodiei comune nu se mai foloseste termenul de program de vizitare, adica ambii parinti au dreptul de a vizita copilul oricand doresc

Asta ce va insemna ca oricand si indiferent de programul copilului sau al mamei, tatal poate sosi pe neasteptat sa-si vada copilul?
Dar daca doreste sa-l ia? Ce inseamna? Copilul se va muta la intervale de zile sau luni de la un parinte la altul? Halal crestere va avea acel copil. Nu imi vine sa cred ca cineva care are macar o umbra de creier poate sa stabileasca un astfel de program unui copil!
Sunt si eu direct interesata de acest subiect.
Imi poate spune cineva ce inseamna mai exact custodia comuna? In ce fel se poate aplica aceasta de exemplu un cazul unui copil de 1 an?
Am mai multe probleme dintre care una o voi prezenta cu speranta ca cineva imi va da o solutie buna.
Sunt in divort de aproape un an. Cu ceva timp inante de a ne desparti, el a lasat la parintii mei niste mobila care era a lui dinainte de casatorie deoarece noi ne mutam in Bucuresti intr-o garsoniera si nu mai aveam nevoie de toata mobila.
Problema e ca de mai bine de un an casa parintilor mei e blocata de mobila lui, pe care el refuza sa o ia.
Ce modalitati exista sa-l fac sa si-o ia, sau ce se intampla daca i-o arunc? Ma poate reclama la politie sau sa ma dea in judecata?
Am inteles ca se poate cu ajutorul unui executor judecatoresc, dar nu stiu cum se procedeaza, in plus eu stau in Constanta, el in Bucuresti si nu imi permit sa alerg prin Bucuresti cautand executori.
Cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Va multumesc
Discuție Leasing
Sunt in divort, iar masina luata impreuna in leasing a ramas la el. Acum el vrea sa predea leasingul la o alta persoana. Pentru aceasta spune ca are nevoie de acordul meu, eu fiind coplatitor. Eu m-am interesat la firma de leasing unde mi s-a zis ca dupa divort eu nu voi mai figura ca si coplatitor.
In cazul in care nu vreau sa imi dau acordul sa predea leasingul, el spune ca firma ne va executa pe amandoi.
Va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca nu mai plateste si se va ajunge la executare silita? As fi pusa si eu sa platesc?
Dupa ce vom divorta va mai avea nevoie de acordul meu ca sa predea leasingul?
Va multumesc