avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate livias

Activitate livias

Răspuns la discuția drept la mostenire
adica trebuie sa se adune toti mostenitorii celorlalti frati (cei trei frati nominalizati pe titlul de proprietate au murit) sau se poate face iesirea din indiviziune numai de catre mostenitorii unui frate (poate ceilalti nu vor sa faca acest lucru). Si inca o intrebare aceasta actiune se poate face numai in judetul in care este pamantul sau se poate face si in alta parte (domiciliul unora este in alt judet)
in anul 1991 trei frati au primit titlul de proprietate pentru pamantul mostenit de la tatal lor (toti trei fiind nominalizati pe acelasi titlu de proprietate). In continuare cei trei frati nu si-au impartit pamantul astfel incat fiecare sa aiba titlul de proprietate pe bucata care ii revenea, dar fiecare si-a platit impozitul pe bucata lui. Intre timp cei trei frati au murit, ramanand mostenitorii lor (care in continuare si-au platit impozitul cuvenit). Unul dinte acesti mostenitori sustine ca vrea sa ia el din dreptul celorlalti (s-a pus stapan pe o bucata care apartine celorlalti si a spus ca nu are nimeni ce sa-i faca). Primarul din comuna nu vrea sa se bage (a vazut ca impozitul este platit pe 2012). Ce se poate face in acest caz?
Răspuns la discuția drept la mostenire
nu am aflat cand a murit. Dar succesiunea inca nu s-a dezbatut, de acum urmeaza.Nu ar trebui sa se aplice noile proceduri?
Răspuns la discuția drept la mostenire
Nu stiu, sa ma interesez. Dar care este diferenta?
Răspuns la discuția drept la mostenire
de 3 luni
Va relatez cazul unui vecin. Au fost patru frati, care s-au casatorit, trei avand copii, al patrulea neavand copii, ci doar a crescut cei doi copii ai sotiei (dintr-o casatorie anterioara) - dar fara sa-i infieze (nu i-a trecut pe numele lui). Au murit cei patru frati, cum se imparte averea fratelui fara copii -sotia lui traieste- (mentionez ca cei 2 copii ai sotiei lui au avut grija de el in ultimii ani cat a fost bolnav (au acte doveditoare).
pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre CET in functie de SET tevi masurate in fiecare apartament. Este obligatoriu sa se puna la plata apartamentele debransate pt. tevile care le tranziteaza sau nu. Mentionez ca cele 2 apartamente nu platesc nimic avand subventie de la primarie (subventia se acorda pt. cei cu venit pana la 1000de persoana).Noi care avem centrala platim si gazul pe care il consumam si tevile si ei nu platesc nimic cu toate ca au venituri mai mari.Cei care si-au izolat tevile mai trebuie sa plateasca ceva( daca ei nu platesc, atunci platesc mai mult cei care nu si-au izolat tevile)?
recent Guvernul Romaniei a emis o lege potrivit careia persoanele care isi reabliliteaza termic apartamentele beneficiaza de scutire de impozit. In ce consta reabilitarea, in ce an trebuie facuta (anul acesta sau daca s-a facut in anii anteriori) si pasii care trebuiesc facuti mai departe pt. a beneficia de scutire de impozit
Discuție intrebare
s-a emis un act de proprietate pe pamant pentru 3 mostenitori (doi dintre ei au murit, dar au mostenitori la randul lor, al treilea inca traieste). Cum se poate vinde partea unuia dintre cei doi-care a murit-de catre mostenitorii sai
Am facut facultatea inainte de 1989 si am inteles ca anii de facultate se pun in cartea de munca la vechime. Cine trebuie sa-i puna in cartea de munca:D