avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate myalaura

Activitate myalaura

Pentru inceput, faceti o reclamatie la ANPC, in care povestiti tot ce ati patit. Cei de la reprezentanta vor fi trasi la raspundere.
Bara sigur nu e originala atata timp cat nu are ceea ce ar trebui, numai ca asta am aflat dupa ce am platit pentru verificare.
Masina e dotata, din fabrica, cu faruri xenon cu spalator+stergator de faruri. Cei de la reprezentanta au verificat, dupa seria de sasiu, toate dotarile cu care a iesit masina din fabrica. Mi-au dat si mie hartiile si poate verifica oricine.
Orice masina cu faruri xenon din fabricatie este dotata cu spalatoare de faruri pentru a nu deranja in trafic modul de iluminare a farurilor atunci cand sunt murdare. Lucrul acesta il stiu si cei de la RAR (de la ei l-am aflat dar si de pe net), probabil si cei de la ITP. Daca voi avea probleme la ITP din acest motiv si trebuie sa schimb bara cu totul? Vina e a celor de la reprezentanta ce nu si-au facut treaba. Cu vanzatorul nu mai pot face nimic deoarece nu recunoaste nimic (ca orice vanzator roman, de altfel).
Duzele pentru spalatorul de faruri le are, lipseste pompa si inca ceva (mi-a spus recent un mecanic ce a ridicat masina ca sa se uite dupa asa ceva).
Ideea e ca nu cumparam niciodata o masina lovita daca banuiam inainte asa ceva. Tocmai de aceea am platit pentru verificare. Am chitanta+deviz. Banuiesc ca au fost in cardasie cu vanzatorul, altfel nu-mi explic ce au verificat timp de aproape 3 ore cat mi-au tinut masina in service.
Am discutat cu cei de la reprezentanta, au recunscut greseala si m-au invitat la ei, sa-mi puna spalatoarele de faruri, manopera fiind gratuita. Insa, alta bara cu gauri pt duze+vopsitre la culoare+pompa+tot ceea ce mai trebuie ma va costa pe mine peste 2000 lei + drumurile. Nu e corect!
Deci, ce temei legal am impotriva celor ce nu si-au facut treaba? Imi puteti spune o lege?
Ma intereseaza ce masuri legale se pot lua in privinta celor de la reprezentanta, care au primit banii pentru niste servicii pe care nu le-au efectuat corect. La R.A.R., la o simpla verificare vizuala s-au observat schimbari. Oare nu ar fi trebuit ca si cei de la reprezentanta, platiti cu 450 lei, sa observe lipsa?
Bineinteles ca vanzatorul a afirmat ca masina nu a fost implicata in accidente si toate piesele sunt originale. Eu am decis sa testez masina la reprezentanta tocmai pentru ca nu l-am crezut si, numai niste specialisti puteau face anumite constatari.
Daca are vreo importanta, vanzatorul e al doilea proprietar, primul fiind o firma de leasing.
Acum 2 saptamani am cumparat o masina second-hand Opel Insignia. Masina mi s-a parut ok, insa pentru siguranta mea am dorit sa-i fac o verificare tehnica, mecanica si electrica la o reprezentanta Opel si nu un service oarecare, gandidu-ma ca sunt capabili si seriosi.
Domnilor de la reprezentanta le-am zis ca doresc sa faca verificari riguroase pe partea mecanica si electrica astfel inca sa depisteze daca masina a avut vreun accident sau daca a fost lovita in vreun fel.
La finalul testului (dupa vreo 2 ore), cei de la reprezentanta mi-au zis ca masina „pare” sa fie in regula, ca nu a fost lovita. Mi-au dat o hartie cu optiunile masinii din fabrica, eu intrebandu-i daca exista tot ce e scris acolo. Au gasit cateva mici probleme, dar care, am considerat ca le pot remedia negociind din pret.
Dorind sa inmatriculez masina, am fost la RAR pentru certificatul de autenticitate iar cei de acolo mi-au zis ca masina trebuia sa aiba spalator faruri din fabricatie, fiind o masina dotata cu faruri xenon, ori masina nu are nici macar locasurile alea in bara fata. Aceasta denota ca masina a fost lovita iar bara fata schimbata cu una fara spalator de faruri. Daca stiam aceasta problema, nu as mai fi cumparat masina.
Mi se pare inacceptabil, ca intr-o reprezentanta Opel sa nu se descopere aceasta problema, dupa ce am platit serviciile si au tinut masina mai bine de 2 ore. Tind sa cred ca printre cei ce lucreaza acolo exista persoane „cârdășie” cu vanzatorul.
Ce pot face, in aceste conditii, deoarece nu e normal sa platesc o multime de bani pe o masina care are probleme, probleme nedepistate de cei pe care i-am platit.
Cel care a facut lucrul acesta este seful cel mic si s-a tot laudat ca i-a spus patronului firmei(seful cel mare) tot ce am discutat cu parintii mei. Ca dovada am un document pdf scris pe calculatorul lui personal (apare numele calc. lui la proprietatile documentului). Probabil ca daca i s-ar verifica calculatorul personal s-ar gasi conversatiile mele.
Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra.
Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul angajarii nu mi s-a facut nici un instructaj de ordin intern (cum ar fi neutilizarea messenger-ului, monitorizarea activitatii adica supravegherea calculatorului pe care lucram). Am intrebat daca pot utiliza messengerul si mi s-a spus ca poate fi utilizat fara nici o restrictie.
Dupa o discutie mai aprinsa seful meu direct a reiesit ca el mi-a monitorizat calculatorul de la serviciu cu ajutorul unui program de tip spy, vizualizand si salvand convorbirile mele personale de pe messenger.
Pentru a-mi dovedi faptul ca am discutat pe messenger in timpul serviciului, mi-a trimis un document pdf cu fragmente din convorbirile avute cu familia mea, stergand data si ora la care au fost facute. Dupa ce am verificat fiecare pasaj mi-am dat seama ca majoritatea convorbirilor ce l-au deranjat au fost facute acasa, intre orele 20 – 24, fiind salvate pe calculatorul personal, atat al meu cat si al parintilor. Cand i-am spus ca am descoperit ca mi-a patruns in calculatorul personal(care era parolat) mi-a ras in fata si mi-a zis ca a intrat doar sa vada ceva si a dat intamplator peste arhiva de messenger. Ulterior mi-a spus ca nu mi-a atins calculatorul si ce a facut el este legal si nimeni nu-l poate acuza cu nimic.
Precizez ca eu locuiam cu chirie in apartamentul lui iar calculatoarele noastre primeau internet de la acelasi router. Routerul era administrat si parolat de catre aceasta persoana, eu primind internet doar ca utilizator. Imediat dupa aceasta, am intrebat o persoana din domeniul IT si mi-a spus ca exista posibilitatea de copiere a fisierelor dintr-un calculator intr-altul prin intermediului router-ului.
Ca urmare a acestui fapt, am fost concediata fara preaviz si fara a mi se spune, oficial, care este cauza. Neoficial, seful mi-a spus ca am fost data afara din cauza acestor convorbiri. El se foloseste de aceste fragmente din convorbiri amenintandu-ma ca le va face publice unor persoane din anturajul meu.
Intrucat el sustine ca nu a facut nimic ilegal, caci el cunoaste legea, va rog sa ma lamuriti dvs. in calitate de persoana autorizata si cu experienta, daca aceasta fapta este legala sau penala? Daca este ilegal conform legislatiei in vigoare, as avea vreo sansa sa-l actionez in judecata pentru violarea secretului corespondentei? Ce pasi trebuie sa urmez? Daca nu mi s-a facut nici un instructaj la angajare cu privire la utilizarea anumitor mijloace de comunicare (messenger) si nu mi s-a spus ca voi avea calculatorul monitorizat, mi se poate desface contractul de munca? Citirea de catre o alta persoana a corespondentei private efectuate pe calculatorul de la serviciu, este legala?
Suntem o familie tanara si avem o mica problema. Ne dorim un copil insa eu as dori sa ma intorc la serviciu imediat dupa nastere deoarece nu as vrea sa-mi pierd locul de munca. Sotul meu a lucrat in trecut cu carte de munca insa de 5 ani lucreaza sezonier, fara a fi angajat cu contract undeva. Ce ar trebui sa facem ca sotul sa poata intra in concediul de ingrijire al copilului primind indemnizatia aferenta? Stiu ca in lege se spune ca trebuie sa obtina venituri profesionale impozabile in ultimele 12 luni. Exista o modalitate de a plati contributiile aferente unui venit realizat? Ce demersuri ar trebui sa faca? Unde se plateste si care ar fi procentul? Trebuie platite toate contributiile (sanatate, pensie, somaj, impozit) sau numai impozit?
Va multumesc.
Ne dorim un copil insa eu as dori sa ma intorc la serviciu imediat deoarece nu as vrea sa-mi pierd locul de munca. Sotul meu a lucrat in trecut cu carte de munca insa de 5 ani lucreaza sezonier, fara a fi angajat cu contract undeva. Ce ar trebui sa facem ca sotul sa poata intra in concediul de ingrijire al copilului primind indemnizatia aferenta? Stiu ca in lege se spune ca trebuie sa obtina venituri profesionale impozabile in ultimele 12 luni. Exista o modalitate de a plati contributiile aferente unui venit realizat? Ce demersuri ar trebui sa faca? Unde se plateste si care ar fi procentul? Trebuie platite toate contributiile (sanatate, pensie, somaj, impozit) sau numai impozit?