avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare

Buna ziua,
Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ea la reprezentanta(service-ul autorizat din Baneasa) sa-i fac o verificare mecanica si electronica, sa aflu instoricul masinii etc...cu alte cuvinte sa ma asigur ca nu cumpar o masina care a fost rupta in 2, sa fie cu km reali, etc. La reprezentanta verificarea s-a facut, am primit raportul. S-a discutat despre erorile pe care le-a avut masina in trecut, insa care au fost rezolvate. Mi-au spus ca imi recomanda sa schimb garnitura de la tacheti, ca e putin umed de ulei si ca nu e nimic grav si ca nu trebuie rezolvat urgent. Dupa ce s-au facut "toate verificarile" mi-au confirmat ca masina este in regula mecanic si electronic ca imi recomada sa o cumpar. Ceea ce am si facut. In ziua respectiva am rezolvat cu actele, am luat masina. A doua zi de dimineata am plecat cu masina spre mare. Dupa exact 15 km si o turare a masinii pana la 140 de km /h intr-o depasire pe autostrada, a iesit fum pe teava de esapamemnt si de la motor. am tras pe dreapta si a inceput sa curga uleiul de motor. In urma verificarilor la alte 2 service-uri masina are grave probleme la motor, ceea ce a fost recomandat la data verificarii era o consecinta a unei probleme grave, iar mie mi-a fost ascunsa. probleme ce erau cu siguranta vechi. De asemenea, am contactat rezprezentanta auto unde am facut verificarea si am fost sunata de care mecanicul care a facut verificarea masinii (pe care eu nu l-am cunoscut in ziua respectiva si nici nu am discutat direct cu el, ci cu alte persoane de la birou). Mecanicul mi-a spus ca pe la garnitura era plin de ulei, nu doar umed, ca a spus si ca trebuiesc inlocuite saibele la injectoare si ca problema era mai grava decat parea, insa colegii lui mi-a spus ca masina este ok si ca nu are probleme.
Prin urmare, am cumparat un bun cu vicii ascuse, care sa stricat in ziua 1. Am condus masina 60 de min si mai putin de 30 de km de la data achizitionarii. Am cumparat bunul dupa ce a fost verificat in reprezentanta, chiar de unde a si fost achizitionata masina, la recomandarea specialistilor de acolo. Proprietarul nu recunoaste ca masina ar fi avut probleme si nu-si asuma nimic. Ba chiar mi-a inchis telefonul in nas. Ce pot face acum? reparatia motorului ar putea costa cat jumatate din valoarea masinii, iar eu am platit pretul maxim pe acest bun, fara nicio negociere a pretului. Iar pretul a fost unul corect pentru cum se manisfesta masina in ziua cumpararii. Am fost pacalita de catre reprezentanta si de catre proprietar. Pot trage la raspundere reprezentanta auto unde am facut verificarea ? Exista vreo cale prin care as putea sa oblig proprietarul sa plateasca reparatia masinii sau sa-mi recuperez banii si sa-i dau masina inapoi?
Nu stiu cum sa procedez. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
mioara123, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:53, 4 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vanzatorului nu mai aveti ce sa ii cereti, ati fost cu masina la reprezentanta pentru verificare iar recomandarea de achizitionarea ati primit-o din partea reprezentantei.

Cand ati facut constatarea la reprezentanta ati primit vreun document de diagnosticare in care sa fie inregistrate verificarile facute, rezultatul lor si recomandarile de inlocuire a unor piese componente?

In urma unei expertize tehnice v-ati putea indrepta impotriva reprezentantei pentru recuperarea costurilor in conditiile in care se demonstreaza ca verificarea masinii nu a fost facuta corespunzator.

Faceti o sesizare la ANPC.
Va multumesc pentru raspuns. Reprezentanta mi-a dat raportul de diagnoza pentru care am si platit.
Verbal, mi-a spus doar de garnitura de tacheti nu si de injectoare. Raportul a fost la ei si cand l-am cerut mi-au spus ca masina e in regula.
Am intrebat daca e grav ce au gasit, daca reparatia trebuie facuta urgent sau ce implica, ce se poate intampla si mi-au spus ca nu se intampla nimic, ca masina e ok si ca pe la garnitura de tacheti este "putin umed cu ulei, nu curge uleiul siroaie din ea". Au spus ca au verificat din punct de vedere mecanic tot si ca nu e nicio problema si ca imi recomanda sa o cumpar.
De asemenea, ieri m-a sunat mecanicul care a verificat masina la reprezentanta si a spus ca el a vorbit cu colegii lui si le-a spus ca pe la garnitura era mult ulei si ca asta e consecinta ca e o problema mai grava la motor. Lucru care nu mi-a fost transmis. De asemenea, la reprezentanta a venit un domn care m-a facut sa inteleg ca el a verificat masina (cred ca a si spus ca el a verificat-o, dar nu mai stiu sigur) care a facut un test drive cu mine in masina si cu proprietarul ca sa vada daca se aude ceva la turbina sau la motor si mi-a spus ca masina e foarte ok din toate punctele de vedere si ca ea va tine asa cum voi avea grija de ea. Masina s-a defectat a doua zi, pe autostrada, pe la km 15. Din prima zi masina a fost numai pe platforma si am ajuns cu ea la al doilea service care mi-a spus ca masina avea o problema la motor de mult timp si ca ar fi bine sa iau legatura cu proprietarul si service-ul autorizat, pentru ca ei ar trebui sa raspunda.
Azi vreau sa merg la reprezentanta auto, insa nu stiu daca isi vor asuma ceva si cat o sa conteze cuvantul meu impotriva lor...
Proprietarul nu-si asuma nimic, mi-a spus "m-ai vazut baiat bun si vrei sa ma faci de bani" si mi-a inchis telefonul in nas.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
mioara123, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la al doilea service aveti vreun raport de diagnoza? Pentru a cere daune reprezentantei trebuie facuta o expertiza tehnica pe care sa o cereti in instanta. Altfel nu vad cum sa recuperati din dauna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca veti reusi mare lucru din pacate. Reparatia unui motor destul de compromis poate costa foarte mult, fara a avea siguranta ca nu sunt si alte piese ce au fost supuse unui regim care le-a scurtat drastic viata.
Puteti cere o expertiza, dar aceasta implica demontarea motorului, timp, nervi si bani.
Poate ca cea mai buna solutie ar fi achizitionarea unui motor complet de la dezmembrari, cu garantie si cu posibilitatea ca ei sa il monteze.
Noi am avut probleme cu un Ford Focus second hand, am reparat chiulasa, planat etc si tot nu a functionat bine, ca in final sa inceapa sa consume ulei cu litri...; solutia a fost achizitionarea unui motor de la dezmembraii, a costat 800 EUR dar merge si acum impecabil, dupa cca 60000 km parcurs).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acelasi lucru l-am patit si eu; am luat o masina anul trecut in 26 iulie, la fel de la un tip care parea de treaba; masina a picat la 110 km parcursi dupa care am bagat in piese si service-uri peste 1500 de euro. Din fericire chiar saptamana trecuta am scapat de ea, nu mai puteam, dupa 50-60 de km se strica altceva.. nu am avut ce sa ii fac celui care mi-a vandut-o spunand ca eu sunt de vina ca o conduc prost; sfatul meu este sa faceti o diagnoza sa vedeti cat costa piesele si manopera si daca suma este destul de mare,cel putin pentru a va apara orgoliul cautati un avocat bun si dati-l in judecata; cautati nr acestuia pe internet vedeti daca mai gasiti si alte anunturi cu vanzari masini ale persoanei in cauza, cu siguranta acesta este vreun samsar de masini care nu plateste nici o taxa la stat si vinde sunte de masini; in astfel de situati incercati sa ramaneti calma nervii nu duc la nimic, eu m-am imbolnavit de inima cu masina asta; imi pare rau sa aud ca sunt astfel de oameni peste tot, mult succes si sper sa va recuperati prejudiciul. O seara buna.

Alte discuții în legătură

Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)
Revizie reprezentanta - expertiza auto M9M M9M Buna ziua, Am facut revizia la masina la reprezentanta, ajuns acasa am deschis capota si constat ca nu s'a schimbat nimic la motor (filtre, ulei etc.) ... (vezi toată discuția)
Am luat țeapă cu o mașină, are motorul praf. Îmi pot recupera banii? Ionut245 Ionut245 Buna ziua. Am nevoie de ajutor. Am cumparat o masina de la o femeie. Aceasta mi.a spus că nu are nimic, dar masina are motorul praf si ma costa mult sa o ... (vezi toată discuția)