avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate bnichiforiuc

Activitate bnichiforiuc

În contract, scrie că cele 2 conturi, ron+eur, sunt destinate exclusiv rambursării creditului si plații comisionului de gestiune catre FNGCIMM, si au comisioane zero de administrare, si extrase de cont lunare gratuite. Timp de 15 ani, am facut 12 plati pe an in euro, si o plata pe an in ron, fara niciun comision. Pe toate extrasele de cont figurau doar platile. De cand a fost preluata banca de o alta banca, am fost anuntat pe email ca se vor aplica comisioane de intretinere, de depunere de plati, de banking online, lunare.
Mulțumesc pentru raspuns.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Trebuie văzut contractul. În general băncile nu garantează comisioanele pe 30 de ani. UN comision se poate modifica în anumite condiții, trebuie văzut în ce bază vor să îl modifice. Nu avem date să vă îndrumăm.

Voi încerca mâine la ANPC. Nu știu dacă ei au atribuții în acest gen de probleme bancare, dar voi încerca. Referitor la refinanțare, m-am interesat, și nu există oferte mai bune pe piață, plus că pe mine mă interesează doar să își respecte banca contractul. Totul este scris în contract.
Mulțumesc, Domnule Avocat, pentru sugesti.

Adrian ALBU a scris:

Faceți o sesizare la ANPC. Eventual poate încercați o refinanțare la o altă bancă.

Bună ziua. Ce poți să faci, dacă banca nu respectă înscrisurile din contractul de credit imobiliar Prima Casă?
Credit la Banca X in 2010, s-au deschis 2 conturi RON+EUR, fără comisioane bancare de întreținere cont, conform contract credit, destinate exclusiv returnării creditului în EUR (12 depuneri pe an), și exclusiv plății comisionului FNGCIMM în Ron (1 depunere pe an). Totul a decurs conform contract, 15 ani, fără nici-o problemă.
În 2025, Banca X a fost preluată de Banca Y. După preluare, Banca Y a atașat comisioane de întreținere, obligativitatea încasării unei sume de 1500ron lunar în contul pentru FNGCIMM, obligativitatea de a face cel puțin o plată lunară cu cardul și de a avea card, obligativitatea unei plăti e-commerce lunar, mi s-a sugerat verbal că ar fi bine să îmi aduc salariul la ei, ca să am comisioane zero ca în contract. Am avut perioade lungi în care rata nu atingea suma de 1500 Ron (în EUR).
Am făcut sesizare pe formularul lor online, și nu am primit niciun răspuns sau nr de sesizare, Nu există niciun act scris de modificare a înscrisurilor din contract între mine și Banca Y. La sucursala bănci mi s-a spus verbal că ar fi bine să accept.
Am scris la FNCGCIMM, care este garantul acestui contract, și au spus că este la latitudinea bancii, metoda prin care ia banii de la mine.
Practic, Banca Y a transformat cele 2 conturi în care le returnam banii, în conturi purtătoare de obligații și limite tranzacționale și comisioane de de gestiune și de transeruri lunare, și totul pentru cele 13 plăți anuale pe care le fac la ei.
Mai am încă 15 ani de contract,
Ce mă sfătuiți să fac pentru a determina banca să respecte contractul de credit?
Mulțumesc.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Va mai deranjez cu o intrebare: consumul de curent electric determinat de iluminatul pe suprafata indiviza (paliere, intrarea in bloc, spalatorie, uscatorie, lift), va fi platit si de proprietarii care nu locuiesc in bloc ( adica au la numar de persoane prezente in apartament trecuta cifra zero) ? Ce lege reglementeaza acest aspect ? Intreb acest lucru pentru ca in blocul in care locuiesc, sunt 43 de apartamente din care 9 sunt trecute cu persoane prezente = zero, adica aproape 25% din apartamente nu platesc curentul electric si femeia de serviciu si taxele aferente salariului femeii de serviciu si apa consumata pentru curatenie si detergenti, mopuri galeti etc. Multumesc.
Salut. Intrebarea este: daca unii proprietari nu locuiesc in apartamente ( adica la persoane prezente sunt trecute zero persoane ) , vor plati costurile curateniei pe spatiile comune ? Aceste costuri sunt formate din apa calda + salariu femeie de serviciu + CASS femeie de serviciu. Femeia de serviciu a fost angajata pentru spalarea spatiilor comune ( paliere, scari, lift, ferestre), scoaterea containerelor de gunoi in afara ghenei pentru ridicarea de catre rasub si bagarea lor inapoi dupa ridicarea gunoiului si apoi spalarea acestora , si pentru maturatul aleii de acces din fata scarii blocului. Mar ajuta daca mi-a-ti spune si care este ultima lege in care este reglementat acest lucru. Multumesc anticipat pentru raspuns.
A doua intrebare este legata de proprietarii care detin centrale termice de apartament. Acestia sunt sau nu obligati prin vreo lege sa plateasca caldura din partile comune cum ar fi : caldura din subsol; caldura de pe scara; cadura provenita de la vecini; caldura provenita din tevile de agent termic care traverseaza apartamentul? Daca raspunsul este da, ce valoare ar trebui sa aiba contributia? Care ar fi ultima lege in vigoare care reglementeaza acest aspect?